19.8 C
Arta
20 Σεπτεμβρίου 2024

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ: Οι αυξήσεις στο ρεύμα πλήττουν τους ΤΟΕΒ

Διαβάστε επίσης

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί οι αγρότες από τις αυξήσεις στο ρεύμα, οι οποίες παρασύρουν ανοδικά και τις εισφορές των τελών άρδευσης των ΤΟΕΒ.
Ειδικότερα αναφέρουν ότι από τα τέλη Αυγούστου παραγωγοί και κτηνοτρόφοι λαμβάνουν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος με αυξήσεις 30-40%, εξαιτίας της αλλαγής του τρόπου οργάνωσης της αγοράς του ρεύματος που υιοθέτησε η Κυβέρνηση, χωρίς καμία πρόβλεψη για ουσιαστικό ελεγκτικό μηχανισμό.
Επιπρόσθετα τονίζουν ότι η αύξηση της τιμής του ρεύματος έχει αντίκτυπο και στο κόστος λειτουργίας των ΤΟΕΒ, το οποίο το επωμίζονται οι αγρότες μέσα από τις αυξημένες εισφορές που καλούνται να πληρώσουν, μαζί και με αναδρομικές αυξήσεις τελών άρδευσης.
Επιπλέον σημειώνουν ότι ο πρωτογενής τομέας ενώ προσπαθεί να επουλώσει τις ζημιές των προηγούμενων ετών από την υγειονομική κρίση, η οποία συνεχίζεται ακόμα, έρχεται αντιμέτωπος με νέα «εμπόδια» που προκύπτουν εξαιτίας κακών χειρισμών της Κυβέρνησης, χωρίς καμία μέριμνα και δικλείδα ασφαλείας για τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους που αγωνίζονται μόνοι τους να επιβιώσουν.
Παράλληλα επισημαίνουν ότι από την πλευρά τους οι ΤΟΕΒ θα οδηγηθούν σε κατάρρευση, καθώς οι αγρότες δεν θα είναι σε θέση να εξοφλήσουν τους συμπληρωματικούς λογαριασμούς με τις αυξήσεις.
Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θέτουν ερωτήματα στους αρμόδιους Υπουργούς για τον τρόπο με τον οποίο θα ελέγξουν τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και πως θα αντιμετωπίσουν την εν λόγω κατάσταση για να μπορέσουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Επίσης ζητούν να δοθούν απαντήσεις για τον τρόπο ελέγχου των φαινομένων χειραγώγησης της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος που αυξάνει το κόστος της ενέργειας και μειώνει το εισόδημα των αγροτών.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα