12.6 C
Arta
13 Δεκεμβρίου 2024

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης

Φέτος αλλά και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ξεκινά ένα μεγάλο στρες σε μαθητές και γονείς.
Ξεκινά η νέα σχολική περίοδος. Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Όλοι οι μαθητές μόλις ξαπλώσουν στο κρεβάτι το βράδυ βάζουν σε πλάνο στο μυαλό τους ότι θα είμαστε μια τάξη παραπάνω, πλάνο ακόμη και ποιους καθηγητές θα έχουν, με ποιο θα καθίσω δίπλα αν επιτρέπεται φέτος. Ναι λίγο πολύ όλοι τα σκεφτόμασταν.
Πρώτα όμως ξεκινάνε τα φροντιστήρια όπου τα παιδιά λίγο πολύ έρχονται σε επαφή με την σχολική πραγματικότητα.
Ημέρα χαράς και ανακούφισης ήταν η Παρασκευή 27/8, για τους μαθητές και τους καθηγητές των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης καθώς η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σηματοδότησε και επισήμως την λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων και την έναρξη της φοιτητικής ζωής για τους φετινούς υποψηφίους και τις υποψήφιες. Φέτος πολλοί δεν πέτυχαν τον στόχο τους οπότε πρέπει να σκεφτούν και να συμβουλευτούν για το μέλλον τους.
Έτσι φέτος μας μπήκε ένα άλλο μεγάλο άγχος να συμβουλεύσουμε σωστά όσους απέτυχαν να πιάσουν την σχολή που θέλανε και αρκετούς που δεν εισάγονται πουθενά. Nα πάρουν σωστές αποφάσεις γιατί είναι για μια ζωή.
Σε αυτή τη γενιά, σε αυτά τα παιδιά, που τα αποτελέσματα των πανελληνίων έφεραν ένα πικρόξινο ή αμήχανο χαμόγελο, θέλω να πω ότι η ζωή είναι εκεί έξω, δεν ξεκινάει ούτε τελειώνει σε καμία σχολή, και σύνορα ή όρια υπάρχουν μόνο εκεί που τα βάζουμε εμείς!
Ανοίξτε τα φτερά σας, κυνηγήστε τα όνειρά σας, μη δέχεστε τη μιζέρια σαν επιλογή! Σας παρακαλώ!

Από την άλλη έχουμε να ακούσουμε και να προτείνουμε στους μαθητές την κατεύθυνση που θέλουν ή να το πω καλύτερα την σχολή που θέλουν πως μπορούν να την πιάσουν με ευκολότερο τρόπο. Εδώ χρειάζεται τρομερή θέληση από τον μαθητή και πολλές φορές τρομερό διάβασμα.
Άρα αυτές οι ημέρες των εγγραφών είναι ότι πιο δύσκολο έχουμε φροντιστηριακά να διαχειριστούμε. Φέτος πρέπει να είναι στην εκπαίδευση όλα αυστηρά γιατί δεν μας παίρνει να πάθουμε τα περσινά χάλια και να κλείσουμε. Όχι δεν μας παίρνει να την ξαναπάθουμε. Ήδη πολλά Φροντιστήρια προχώρησαν σε απολυμάνσεις χώρων τους ώστε χωρίς προβλήματα να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Εμβολιάστηκαν οι περισσότεροι μας μιας και έτσι θα παρέχουμε στον εαυτό μας και στους μαθητές μας μεγαλύτερη ασφάλεια.
Ο απολογισμός ωστόσο της σχολικής χρονιάς που αφήσαν πίσω τους για τους μαθητές των φροντιστηρίων είναι θετικός. Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες τόσο για τα παιδιά όσο και για τους καθηγητές προσπαθήσαμε πολύ, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και πέτυχαμε. Είδαμε λοιπόν σαν επάγγελμα ότι είμαστε παντός καιρού.
Ειδικά φέτος άγχος έχουμε πως θα λειτουργήσει όλο το σύστημα.
Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων έχει αρχίσει και οι ειδικοί εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία.
Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου βρίσκονται υπό εξέταση και διαμόρφωση, ενώ σχετική τηλεδιάσκεψη πραγματοποιούνταν το απόγευμα της Κυριακής οι ειδικοί.
Εφόσον τα μέλη της υποεπιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, αυτές θα τεθούν επί τάπητος ακόμα και αύριο, Δευτέρα στην ολομέλεια των ειδικών. Αν αυτό δεν γίνει, τότε η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί άλλη ημέρα εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Δηλαδή το άνοιγμα του σχολείου μεταθέτει τον παραδοσιακό τρόπο σε υγειονομικό. Ναι αλλά θα τρέξουμε ότι και να γίνει για τσάντες-σακίδια, τετράδια, εξωσχολικά βιβλία και ότι άλλο θα μας κάνει να μην χάσουμε την αίγλη της μαθητικής ζωής. Όχι κανένας κορονοιός δεν θα μας αλλάξει την ζωή.
«Ετοιμοπόλεμα» τα φροντιστήρια για τη νέα σχολική χρονιά.
Η κλεψύδρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχει ήδη γυρίσει, με γονείς και μαθητές να προετοιμάζονται σε εντατικούς ρυθμούς.
Μάσκες και αντισηπτικά βρίσκονται ήδη στη θέση τους καθώς από τη 20η Αυγούστου έχουν ξεκινήσει ήδη οι εγγραφές στα φροντιστήρια της χώρας μας. Ο Γιάννης Βαφειαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, λέει χαρακτηριστικά ότι τα φροντιστήρια είναι έτοιμα να εφαρμόσουν κάθε μέτρο και να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με όσα έχει επιφέρει η πανδημία.
Σκέρτσος: «Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά φέτος»
Όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, «τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά φέτος», σημειώνοντας ότι «τα μέτρα δεν θα είναι τόσο αυστηρά όπως την περσινή χρονιά».
Για το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι περίπου το 80% εξ αυτών έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, προσθέτοντας ότι αν αφαιρέσουμε όσους εκπαιδευτικούς έχουν ανοσία (περίπου 8%-10% όπως εκτίμησε), παραμένει ένα 10%-12% που παραμένει ανεμβολίαστο.
Όπως και να ‘χει, στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η εξ ολοκλήρου επιστροφή στη διά ζώσης διδασκαλία, με την τηλεκπαίδευση να παραμένει στις ζωές μας σε ειδικές περιπτώσεις, π.χ. για μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Ας ελπίσουμε φέτος μην χαθούμε στην γραφειοκρατία του κορονοιού μιας και η χρονιά φαίνεται δύσκολη αλλά από την άλλη πρέπει να φύγουμε από τις φοβίες του ιού και να λειτουργήσουμε κανονικά σχολεία και φροντιστήρια. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΦΟΒΟ.

Συνάντηση με τη Ζέττα Μακρή

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΟΕΦΕ με την Υφυπουργό Παιδείας, κυρία Ζέττα Μακρή σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα.
Στην συνάντηση αυτή παρευρέθησαν ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ, κ.Γιάννης Βαφειαδάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΦΑ, κ.Σπύρος Δαμιανός καθώς και ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ, κ.Νίκος Πετρόπουλος.
Αναφορικά με την ανανέωση των αδειών διδασκαλίας, η υφυπουργός δεσμεύτηκε πως θα επανεξετάσει το ζήτημα το προσεχές διάστημα.
Στη συνέχεια διευκρίνισε πως η Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοστεί τόσο στην Α΄
όσο και στη Β΄ Λυκείου χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει σε ποια μαθήματα. Μας διαβεβαίωσε ωστόσο πως θα υπάρξει άμεση ενημέρωση από την πλευρά του Υπουργείου, οπότε θα είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε με τη σειρά μας λεπτομερώς και τα μέλη μας.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν στην Υφυπουργό όπως:
• η απλοποίηση της αδειοδότησης των φροντιστηρίων,
• ο έλεγχος των ηλεκτρονικών φροντιστηρίων που λειτουργούν παράνομα,
• η επέκταση των αδειών των Φροντιστηρίων και για τους μαθητές του
Δημοτικού
• η κατάργηση κάθε άδειας Οικοδιδασκαλίας
• καθώς και το Κουπόνι Εκπαίδευσης
η κυρία Μακρή φάνηκε να έχει ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση και μας
διαβεβαίωσε πως θα υπάρξουν νομοθετικές εξελίξεις.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΤΡΑΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα