24.8 C
Arta
8 Σεπτεμβρίου 2024

Αντιδράσεις στο 1ο δημοτικό σχολείο Άρτας για το χρονοδιάγραμμα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης

Διαβάστε επίσης

Προβληματισμένοι είναι οι γονείς των μαθητών του 1ου δημοτικού Σχολείου Άρτας σχετικά με την εξέλιξη του έργου του Δήμου Αρταίων για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων και σχολικών μονάδων, αλλά και την προμήθεια εξοπλισμού ενεργειακής αναβάθμισης ζητήματα, στα πλαίσια του Διασυνοριακού προγράμματος Συνεργασίας  INTERREG Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020. Ως γνωστόν ο Δήμος Αρταίων συμμετέχει ως εταίρος στο σχήμα με επικεφαλής το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και θα αναλάβει την υλοποίηση δράσεων προϋπολογισμού 346.500 ευρώ μεταξύ των οποίων παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1οΓυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Άρτας.

Την Δευτέρα 25-10-2021 πραγματοποιήθηκε άτυπη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου, στην οποία συμμετείχε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ηλίας Μαλαμής και ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Δημήτρης Σφήκας. Είχε προηγηθεί συνάντηση του Διευθυντή του Σχολείου με τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος ζήτησε να εξευρεθεί λύση για την εξέλιξη του έργου, καθώς υπάρχει κίνδυνος να απενταχθεί το έργο, λόγω αυστηρών περιορισμών στο χρονοδιάγραμμα της κατασκευής.

Τόσο ο Διευθυντής του Σχολείου, όσο και πολλοί γονείς, εγείραν ζητήματα ασφάλειας των παιδιών (τόσο από τα έργα, όσο και από την μετακίνηση βαρέων οχημάτων), αλλά και προβλημάτων στην λειτουργία του σχολείου με την παράλληλη εξέλιξη των έργων, καθώς ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εργοταξίου μεγάλος χώρος του αυλείου χώρου και ζήτησαν από τον κ. Σφήκα να υπάρξει η λύση της παράτασης της παράδοσης της εργολαβίας, έτσι ώστε το έργο να εκτελεστεί κατά την περίοδο των θερινών διακοπών (από 1η Ιουνίου).

Ο κ. Σφήκας διαβεβαίωσε ότι σύμφωνα με την μελέτη του έργου δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας των παιδιών και πως θα γίνει ότι είναι δυνατόν για την μείωση της όχλησης εκ μέρους της εργολήπτριας εταιρίας. Παρόλα αυτά, επειδή οι γονείς αντιδρούσαν έντονα, ανέφερε ότι καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης του έργου, μπορεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να υλοποιηθεί η δράση αυτή στο σχολείο των παιδιών τους.

Ο Σύλλογος Γονέων, θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα, προκειμένου να εκλέξει το νέο Δ.Σ., και στην συνέχεια θα αποφασίσει για την εξέλιξη των ενεργειών τους, αναφορικά με την υπόθεση αυτή.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα