24.8 C
Arta
8 Σεπτεμβρίου 2024

Ομιλία του Παναγιώτη Παπάκου: “Τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται…”

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 27-10-2021 στην αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ, όπου ο δικηγόρος – ερευνητής Παναγιώτης Παπάκος αναφέρθηκε στην ιστορία της μάχης των οχυρών στην γραμμή Μεταξά τον Απρίλιο του 1941, όπου οι Έλληνες αντιμετώπισαν την πρώτη ισχυρή επίθεση του Γερμανικού Στρατού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο ιστορικό της κατασκευής της γραμμής των οχυρών και την σκοπιμότητά της εκείνη την περίοδο, αλλά κυρίως περιέγραψε με ακρίβεια την λειτουργικότητά τους και τις μεγάλες μάχες που έδωσαν οι Έλληνες κατά των Γερμανών επιτιθέμενων, αντάξιες με το έπος του 1940 στα Αλβανικά βουνά.

Ο Παναγιώτης Παπάκος εξήγησε τις επιπτώσεις που είχε η ελληνική αντίσταση στην γραμμή Μεταξά, όπου δόθηκε το πρώτο μήνυμα ότι ο Γερμανικός στρατός δεν είναι αήττητος, αλλά είχε και επιπτώσεις στην καθυστέρηση των Ναζί στην επίθεση στην Σοβιετική Ένωση, αλλά και την κόπωση μεγάλων αριθμών προσωπικού και οχημάτων, λόγω των σκληρών μαχών στο ελληνικό έδαφος.

Στην εκδήλωση, την οποία διεύθυνε το μέλος του ΣΚΟΥΦΑ κ. Καραβασίλης παραστάθηκαν και χαιρέτισαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς και ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης. Στην ομιλία προλόγισε ο πρόεδρος του ΜΦ ΣΚΟΥΦΑΣ κ. Νίκος Μπανταλούκας. Παραστάθηκε επίσης η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Όλγα Γεροβασίλη.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι :Στέλιος Ποικλής – Μπουζούκι, Ειρήνη Μαυρομμάτη – Τραγούδι, Σπύρος Βάσης – Κιθάρα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση από την webtv του Δήμου Αρταίων.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα