25.5 C
Arta
28 Μαΐου 2022

ENA OXHMA ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Διαβάστε επίσης

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ
Η μέριμνα και η φροντίδα για τα Σχολεία και τη βελτίωση σχολικών εγκαταστάσεων στον Δήμο μας, δεν σταμάτησαν ούτε λόγω των εορτών, αλλά ούτε από την έξαρση της πανδημίας. Έτσι σε αρκετά Σχολεία του Δήμου έγιναν παρεμβάσεις και μικρο-επισκευές, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η πλήρη επάρκεια σε διαγνωστικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Η Σχολική Επιτροπή Α’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, με την κοινότητα Νέας Κερασούντας και τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Καραβασιλείου, άδραξαν την ευκαιρία του διαλείμματος των εορτών και σε συνεργασία με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κερασούντας κ. Δημήτριο Μήτο, προχώρησαν σε εργασίες ελαιοχρωματισμού και μικροεπισκευών του συγκεκριμένου 6-θέσιου, Σχολείου. Έτσι μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν με τη νέα χρονιά σε ένα ‘φρεσκαρισμένο’, ανανεωμένο και πιο όμορφο σχολικό περιβάλλον.
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ. ΣΤΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ Μ. ΓΑΡΝΕΛΗ
Συναισθήματα λύπης και θλίψης ακολούθησαν την είδηση για την απώλεια του Μαρίνου Γαρνέλη. Εκτιμώ ότι ανάλογα αισθάνθηκαν και όσοι τον γνώριζαν και σίγουρα η πλειοψηφία των Τζουμερκιωτών. Ήταν ένας δικός μας άνθρωπος, γεμάτος δυναμισμό, ειλικρίνεια και ευθύτητα. Φέρνω στο μυαλό την εικόνα ενός νέου αξιωματικού τη δεκαετία του ‘80 που ήρθε στο Βουργαρέλι, τα Τζουμέρκα, όπου έζησε, τα αγάπησε και τα έκανε πατρίδα του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στα οικεία του πρόσωπα, στους πολλούς και καλούς φίλους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα.
ENA OXHMA ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Με την παρουσία του υπουργού πολιτικής προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη, του γ.γραμματέα κ. Βασίλη Παπαγεωργίου και του προέδρου της βουλής κ. Τασούλα ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης παρέδωσε 18 υπερσύγχρονα οχήματα ένα σε κάθε δήμο της Ηπείρου για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας
Η προμήθεια των οχημάτων από την περιφέρεια, έγινε με Ευρωπαική χρηματοδότηση μεσω ΕΣΠΑ και αποτελεί σίγουρα ένα επιπλέον εργαλείο στην αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Η δημοτική μας κίνηση, ευχαριστεί τον φίλο και συνοδοιπόρο μας Στέφανο Παπακίτσο, για την μέχρι σήμερα προσφορά και τη δράση του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, αλλά και έξω από αυτό. Τον ευχαριστούμε για την αγωνιστικότητα και την σημαντική παρουσία του στα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα της Άρτας, για τη συμμετοχή του σε τοπικές δράσεις, πρωτοβουλίες και κινήματα, αλλά και για το ήθος και την ανιδιοτελή στάση που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό μας.
Με την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου για λόγους κυρίως επαγγελματικούς, που καθιστούν δύσκολη την συνεχή παρουσία του, ανοίγει ο δρόμος της εναλλαγής και της εμπλοκής νέων προσώπων της δημοτικής μας κίνησης στα αυτοδιοικητικά πράγματα το υ Δήμου μας. Η ανανέωση αυτή θεωρούμε ότι θα ωφελήσει πολλαπλώς όχι μόνο τη δική μας δημοτική κίνηση, αλλά και όλη τη διαδικασία και δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Η φίλη μας Βάσω Αμπελογιάννη, που διαδέχεται τον Στέφανο, είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλλει σημαντικά σ΄αυτό, με τον λόγο και την αγωνιστική της δράση.
Ο φίλος μας Στέφανος Παπακίτσος, ως καταξιωμένος γιατρός, θα συνεχίσει το σπουδαίο ανθρωπιστικό και κοινωνικό του έργο και ως ενεργός πολίτης, θα είναι πάντα δίπλα μας στους πολυμέτωπους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες των καιρών μας.
Συνεχίζουμε δυναμικά!
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ: ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΛΙΕΙΣ
Στη χειρότερη δυνατή στιγμή, όπου η κρίση της πανδημίας συναντά το κύμα ακρίβειας σε πρώτες ύλες, ενέργεια και αγορά αγαθών, η κυβέρνηση, τρέχοντας για μια ακόμη φορά πίσω από τις εξελίξεις, κωλυσιεργεί στην καταβολή των αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας, στους δικαιούχους παράκτιους αλιείς της χώρας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία συνυπογράφουν τριάντα οκτώ (38) Βουλεύτριες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, μόλις 470 δικαιούχοι παράκτιοι αλιείς έχουν λάβει μέχρι στιγμής την προβλεπόμενη αποζημίωση σε σύνολο εξήμισι χιλιάδων αιτούντων, με την υποβολή των αιτήσεων να έχει λήξει ήδη από τα τέλη Σεπτέμβρη. Το χειρότερο είναι ότι οι υπόλοιποι αιτούντες, που ανέρχονται σε χιλιάδες, όχι μόνο δεν γνωρίζουν πότε θα πάρουν την αποζημίωση, αλλά και αν θα πάρουν. Δεν υπάρχει καν ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου για το αν είναι δικαιούχοι.
Ενώ ο αριθμός των αιτούντων αλιέων της πρόσκλησης για καταβολή αποζημιώσεων ήταν γνωστό ότι θα ήταν πολύ μεγάλος, το Υπουργείο δεν πρόβλεψε και δεν έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα, στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας μέσα στην πανδημία, ώστε να εκδίδονται με ταχύτερους ρυθμούς οι πράξεις ένταξης, με αποτέλεσμα τους πολύ αργούς ρυθμούς καταβολής των αποζημιώσεων. Εάν μάλιστα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς η αξιολόγηση των φακέλων και καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους είναι βέβαιο πως οι πληγέντες αλιείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες δυσκολίες για να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καλούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί, για να επιταχυνθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων, ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους αλιείς του Μέτρου 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19».

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Γίνεται γνωστό από την Π.Ε. Άρτας ότι οι ενεργοί μελισσοκόμοι που έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μελισσοκομικό μητρώο, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τη συμμετοχή στις επιδοτούμενες δράσεις 3.1 «εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2 «οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2022.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΔΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Γίνεται γνωστό από την Π.Ε. Άρτας ότι στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Άρτας από την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 έως την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 λόγω μετάβασης στο νέο on – line Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Κυκλοφορίας και Αδειών Οδήγησης δεν θα πραγματοποιείται καμία ενέργεια που αφορά τα ανωτέρω τμήματα.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΓΝΙ
Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του δικτύου διανομής αναπνευστικού οξυγόνου ιατρικής χρήσης για τις κλινικές, τα τμήματα και τις μονάδες του Νοσοκομείου μας συνολικού κόστους 30.000 €.
Η αναβάθμιση συμπεριλάμβανει:
Την κατασκευή συλλέκτου διανομής την παροχών οξυγόνου στα τμήματα του Νοσοκομείου
Νέο ανεξάρτητο δίκτυο προς την μονάδα Λοιμωδών (ΜΕΛ1) για διπλάσια ικανότητα παροχής οξυγόνου.
Εγκατάσταση διπλής συστοιχίας συστημάτων υποβιβασμού πίεσης από δεξαμενή υγρού οξυγόνου.
Αύξηση της χωρητικότητας της πρώτης βαθμίδας εφεδρείας με φιάλες οξυγόνου υψηλής πίεσης
Συστήμα παρακολούθησης (monitoring) ροής οξυγόνου και συστημάτων ασφάλειας και σήμανσης συναγερμού (alarms)
Η αναβάθμιση αυτή εξασφαλίζει την απαιτούμενη άνεση (capacity) στην κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων σε κατανάλωση οξυγόνου λόγω της λειτουργίας των κλινικών (ΜΕΛ) και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ασθενών covid και επιτρέπει την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία των ειδικών αναπνευστήρων high flow που είναι εγκατεστημένοι στο Νοσοκομείο για την νοσηλεία ασθενών με covid. Το δεύτερο στάδιο αναβάθμισης του δικτύου αναπνευστικού οξυγόνου προβλέπει την εγκατάσταση γεννήτριας παραγωγής.
Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες της στην Τεχνική Υπηρεσία και όλους όσους συνεργάστηκαν για την αναβάθμιση του δικτύου αναπνευστικού οξυγόνου.

KAI ΜΟDERNA ΣΤΟ ΓΝΑ
Με συνολικά 106.548 εμβολιασμούς (+522 την 15/01/2022) εκ των οποίων 44.985 (+101 την 15/01/2022)για την πρώτη δόση , 43.083 (+70 την 15/01/2022) για την δεύτερη δόση και 24.478 (+347 την 15/01/2022) για την τρίτη δόση, στο ΓΝ Άρτας ξεκίνησε και εμβολιασμός με εμβόλιο τύπου Moderna.

Διαβάστε επίσης

Τελευταία Νέα