24.8 C
Arta
22 Σεπτεμβρίου 2024

Κανείς δεν συμπαθεί όποιον δηλώνει ότι είναι “ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ”

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της Εθνικής Ελλάδος, που αποτελεί αφήγημα πετυχημένης διεύρυνσης και συνεργασίας του Δημάρχου Αρταίων κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ δεν γνωρίζουμε ποιους μπορεί να έχει αποδέκτες. Πραγματικά προσπαθούμε να υπολογίσουμε αν η επικοινωνιακή προβολή των κινήσεων αυτών, όπου αυτοδιοικητικά στελέχη άλλων παρατάξεων αποφασίζουν να συνεργαστούν με την παράταξη της δημοτικής αρχής, έχουν κάποιο θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.
Πριν δυο περίπου χρόνια, ο Χρήστος Τσιρογιάννης είχε κάνει την κίνηση ΜΑΤ και προσέλκυσε τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, πρώτα τον Κώστα Μάρο, ο οποίος είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό «Πολίτες με Όραμα» με επικεφαλής τον Γιώργο Μπαλάγκα, έπειτα την Χριστίνα Σπάκα, η οποία είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό «Γέφυρα στο Μέλλον» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη.
Στο χρονικό εκείνο σημείο, η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όλη αυτή η εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα της παθογένειας στο νόμο καλλικράτη και μια υπέρβαση ίσως απαραίτητη για να μπορέσουν να προχωρήσουν κάποια πράγματα στον Δήμο Αρταίων, καθώς η δημοτική αρχή, αν και πλειοψηφούσα είχε ασθενική παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ήταν δε τόσο κοντά στις εκλογές όπου η ισχύ της επανεκλογής του Χρήστου Τσιρογιάννη, του έδινε την δυνατότητα να μπει σε ξένα χωράφια και να προκαλέσει με τον τρόπο αυτόν την αυτοδιοικητική παράδοση και το ήθος της περιοχής.
Με το πέρασμα του χρόνου όμως, αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων, ότι ο λόγος της επιλογής και της «κλοπής» στελεχών από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, δεν είχε ως στόχο την προώθηση ζητημάτων και παραγωγή διαπαραταξιακών συνεργασιών, αλλά επιλέχθηκε ως πρώτη προτεραιότητα … η δημιουργία εντυπώσεων για την επανεκλογή του Δημάρχου και της δημοτικής παράταξης «Αρτινών Συνεργασία».
Μπορεί τόσο ο Κώστας Μάρος, όσο και η Χριστίνα Σπάκα, να αξιοποιήθηκαν στον τελευταίο «ανασχηματισμό» με θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων σε νομικά πρόσωπα, όμως αυτό είχε μεγάλο πολιτικό κόστος για τα ίδια, αν και αναγνωρίζουμε ότι ο προσωπικός τους στόχος δεν ήταν παρά να απεγκλωβίσουν την Αυτοδιοίκηση από ένα αδιέξοδο.
Όμως σήμερα, το παιχνίδι παρατραβάει… Καμιά φορά όταν μπλοκάρουμε σε μια αθλητική αντιπαράθεση, δεν λέμε με ποια ποδοσφαιρική ομάδα είμαστε και δηλώνουμε ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ. Όμως όταν το καλαμπούρι συνεχίζεται, κανείς δεν σε παίρνει πια στα σοβαρά και σε χαρακτηρίζει τουλάχιστον άμπαλο.
Γι’αυτόν τον λόγο και δεν λείπουν και οι εκ των έσω προβληματισμοί, αναφορικά αν με τις κινήσεις αυτές επιλέγει τους πρώην αντιπάλους και αδειάζει όσους αγωνίστηκαν με την φανέλλα της «Αρτινών Συνεργασία».
Πόσο μάλλον όταν οι συνεργασίες φτάνουν και στα τοπικά συμβούλια, εκεί όπου η συμμετοχή σε κάποιο ψηφοδέλτιο είναι πραγματικά «αφιέρωση ψυχής» του υποψηφίου, που περιμένει και ανταπόδοση, αν όχι υλική, τουλάχιστον στο επίπεδο της αναγνώρισης της προσφοράς. Μπορεί λοιπόν ο Δήμαρχος να αισθάνεται μοναχικός καβαλάρης, να ξέρει όμως κάποιοι στο περιθώριο, δεν βλέπουν με καλό μάτι τα ανοίγματα του, την στιγμή που από την μέχρι τώρα συνεργασία τους, μόνο παράπονα έχουν…
Καλό είναι λοιπόν ο Δήμαρχος να πάψει το ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, δεν είναι scouter επιτυχημένων αυτοδιοικητικών… Έχει την δική του δημοτική ομάδα και ας βρει εκεί τους ανθρώπους που θα τον φέρουν πιο κοντά στη νίκη, που τόσο επιθυμεί!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα