7.1 C
Arta
24 Νοεμβρίου 2024

Συνέντευξη της Δημάρχου Ν. Σκουφά ΡΟΖΙΝΑΣ ΒΑΒΕΤΣΗ

Διαβάστε επίσης

Ημέρα της γυναίκας σήµερα και είναι η κατάλληλη ευκαιρία να µιλήσουµε µε την µοναδική δήµαρχο στην Π.Ε. της Άρτας, την Ροζίνα Βαβέτση, από τον Δήµο Νικολάου Σκουφά, η οποία αναφέρεται στα θέµατα της επικαιρότητας, την Λίµνη Πουρναρίου, το ρέµα Μπούση και τα προβλήµατα στην αγροτική περιοχή της από την οικονοµική κρίση και την ακαρπία.

Δίνει έµφαση στα αναπτυξιακά έργα που έχουν γίνει στον Δήµο Νικολάου Σκουφά, στον προγραµµατισµό της επόµενης ηµέρας, αλλά προβάλλει και το µεγάλο ατού της περιοχής: την ιστορικότητα της, τον πολιτισµό και κυρίως το γεγονός ότι µπορεί και προσελκύει το ενδιαφέρον.

Η Ροζίνα Βαβέτση, ένα νέο άτοµο, έχει και νεανική αντίληψη στον τρόπο άσκησης της αυτοδιοίκησης, αναζητώντας συνεργασίες και σε µεγάλο βαθµό συµπόρευση στα κοινά προβλήµατα των κατοίκων όχι µόνο του Δήµου της, αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου.

Το πλήρες κείµενο της συνέντευξης της δηµάρχου Δήµου Νικολάου Σκουφά, Ροζίνας Βαβέτση, έχει ως εξής:

EΡ: Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, βρέθηκα το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για δυο σημαντικά ζητήματα: την περίπτωση του φωτοβολταϊκού έργου της Λίμνης Πουρναρίου και το αιώνιο πρόβλημα του ρέματος Μπούση. Κατά πόσο αισθάνεστε ότι γίνονται εντός της διοικητικής σας περιφέρειας πράγματα, για τα οποία κανένας δεν σας ζητάει τον λόγο;

ΑΠ: Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού έχει υποβαθμιστεί και δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση αυτή αλλά όλων των δημάρχων και μάλιστα εκφράστηκε πολύ έντονα στο τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Αλλά το μεγαλύτερο ακόμη πρόβλημα κ. Καϊντάση, είναι η σύγχυση ως προς το θέμα των αρμοδιοτήτων. Τι ανήκει, σε ποιον.

 Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη.

Στους δήμους τις αποφάσεις πρέπει να παίρνουν οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια. Επίσης, οι χρηματοδοτήσεις θα πρέπει να είναι ανάλογες και με την κατεύθυνση προς τους δήμους για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να εξυπηρετούμε τους πολίτες μας άμεσα.

Όσον αφορά στην αδειοδότηση της ΡΑΕ για το φωτοβολταϊκό πάρκο στη λίμνη Πουρναρίου, θα ήθελα αρχικά να μου επιτρέψετε να τονίσω ότι είμαστε υπέρ των ΑΠΕ και θα υποστηρίξουμε κάθε σχεδιασμό προς όφελος της χώρας και της ενεργειακής της αυτονομίας.

Σαφώς όμως με κάποιες δικλείδες.

 Το εν λόγο φωτοβολταϊκό πάρκο που σχεδιάζουν, θα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη σε μια λιμναία περιοχή που στην Ελλάδα δεν έχει ξαναγίνει και δοκιμαστεί τέτοιου είδους επένδυση, άρα δε γνωρίζουμε τις επιπτώσεις.

Ήδη ο νομός Άρτας και ειδικότερα ο δήμος Ν. Σκουφά, τροφοδοτούμε με ρεύμα την Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για τους δημότες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναπροσαρμοστεί.

Σε έναν δήμο που έχει επενδύσει στην οικιστική ανάπτυξη πέριξ της λίμνης με επεκτάσεις σχεδίου πόλεως και μελέτες για ήπιες μορφές ανάπτυξης, το φωτοβολταϊκό πάρκο θα αποτελέσει ταφόπλακα στα σχέδιά μας.

Θα πρέπει λοιπόν πρώτα να υπάρξει ένα εθνικός σχεδιασμός για τις ΑΠΕ και στη συνέχεια είμαστε πρόθυμοι να συναινέσουμε υπό όρους σε ότι αναλογεί.

Όσον αφορά στο ρέμα Μπούση, θα συμφωνήσω καταρχήν ότι έπρεπε να εκπονηθεί μια μελέτη και καλώς έπραξε η Περιφέρεια αφού ανήκει στις αρμοδιότητές της και κάποια στιγμή θα πρέπει να δρομολογηθεί και το έργο.

Ζείτε εδώ και γνωρίζετε ότι σχεδόν κάθε χρόνο οι δημότες αλλά και οι επιχειρήσεις πέριξ του ρέματος παθαίνουν συνεχώς ζημιές λόγω της υπερχείλισης.

ΕΡ:Ειδικά για το ρέμα Μπούση, η Περιφέρεια Ηπείρου, απαντώντας σε ερώτηση-τοποθέτηση του Γιώργου Ζάψα, αναφορικά με την όδευση ενός τμήματος, επεσήμανε ότι ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, δεν έχει λόγο στις μελέτες ή μάλλον δεν κινήθηκε όπως όφειλε εμπρόθεσμα στην υποβολή αντιρρήσεων. Εσείς πως τοποθετείστε στον διάλογο αυτόν;

 ΑΠ: Σαφώς και πήραμε θέση και υποβάλαμε τις ενστάσεις και εμείς και οι κάτοικοι της περιοχής αρχικά με το 5592/28/07/2021 έγγραφο μας προς τον πρόεδρο του (Π.Σ) περιφερειακού συμβουλίου και κατόπιν με εκ νέου έγγραφο (26/10/2021 αρ. πρωτ. 8119)  στην Περιφέρεια Ηπείρου στο Υπουργείο Υποδομών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας κ.α 

Οι ενστάσεις μας θεωρώ ότι έχουν ουσία και θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στη μελέτη …

Όταν μιλάμε για μια περιαστική περιοχή με οικιστική ανάπτυξη, η διευθέτηση της κοίτης θα έπρεπε να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δεδομένη η ασφάλεια των πολιτών αλλά και να μην υποβαθμίζεται η περιοχή.

Κατά την άποψή μας λοιπόν θα έπρεπε να έχει συμπεριληφθεί στη μελέτη η κοιτόστρωση στον πυθμένα, να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στην εθνική οδό των περίοικων και των επιχειρήσεων και τέλος να γίνει εγκιβωτισμός και πεζοδρόμηση.

Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι οι ενστάσεις μας είναι εύλογες και προς το όφελος των πολιτών.

ΕΡ: Μεταξύ της Λίμνης Πουρναρίου και της Κόπραινας του Αμβρακικού, ο Δήμος περιβάλλεται από το υγρό στοιχείο, ως ποιοτικό χαρακτηριστικό ανάπτυξης της περιοχής. Παρόλα αυτά, δεν διαπιστώνουμε κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση αυτών των δεδομένων. Τι θεωρείτε ότι είναι το πρόβλημα;

 ΑΠ: Τα τελευταία χρόνια οι επενδύσεις στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν συρρικνωθεί.

Αυτό σαφώς και έχει αντίκτυπο και στον δήμο μας.

Είναι όμως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικά ο νομός της Άρτας.

 Εμείς από την πλευρά μας επενδύουμε σε έργα υποδομών, ολοκληρώνουμε έργα ανάπτυξης και θα παλεύουμε συνεχώς για νέα έργα και υποδομές που θα προσελκύουν επενδυτές και θα συμβάλουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προκειμένου να αποφευχθεί η συρρίκνωση της περιοχής παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο μας.

ΕΡ:Ο Δήμος έχει το χαρακτηριστικό των γεωργικών καλλιεργειών της ελιάς, των εσπεριδοειδών και του ακτινιδίου, σε συνδυασμό με την αλιεία που αναπτύσσεται κυρίως σε συνεταιριστικό επίπεδο. Είστε μια αμιγώς αγροτική περιοχή. Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχετε καταγράψει και πως τα μειονεκτήματα αυτά, μπορούν να αναστραφούν σε παραγωγικό πλεονέκτημα;

ΑΠ: Ο δήμος Νικολάου Σκουφά, όπως αναφέρετε κι ο ίδιος, βασίζεται σαφώς σε ένα μεγάλο ποσοστό στον πρωτογενή τομέα.

Το 80% του κάμπου της Άρτας ανήκει στον δήμο μας.

Με ανάμεικτες καλλιέργειες, κυρίως ακτινίδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, και λιγότερες ελιές.

Ο ημιορεινός όγκος από την άλλη, έχει πλούσια ελαιοπαραγωγή.

Τα τελευταία χρόνια, από τη μια η οικονομική κρίση, από την άλλη η πανδημία, δημιούργησαν αρκετές επιπλέον δυσκολίες στους παραγωγούς.

Οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα αλλά και η έλλειψη εργατικού δυναμικού αποτελούσαν ήδη σοβαρά προβλήματα. Βάλτε τώρα και τα πρόσφατα προβλήματα με την ακαρπία, προσθέστε και το αυξημένο πλέον κόστος παραγωγής στις καλλιέργειες λόγω της  ενεργειακής κρίσης και έτσι φτάσαμε να έχουμε αυτές τις αρνητικές συνθήκες που δυσχεραίνουν και αποθαρρύνουν την ενασχόληση με τον  πρωτογενή τομέα.

Άρα, χρειάζεται μια επανεκκίνηση με ξεκάθαρους στόχους και βέβαια η συμβολή της πολιτείας ώστε να παραμείνουν στην περιοχή μας και να αυξηθούν οι παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού μας που ασχολούνται με τις καλλιέργειες. 

Μόνο έτσι θα αποκτήσει ξανά «ζωή» το παραγωγικό κομμάτι του τόπου μας.

 ΕΡ: Πολύς ο λόγος το τελευταίο διάστημα, για την αξιοποίηση του υδροδυναμικού στοιχείου της περιοχής προς το συμφέρον της γεωργίας. Ακούμε για εγγειοβελτιωτικά, για φράγματα και διώρυγες. Εσείς έχετε κάποιο σχέδιο προς υποβολή;

ΑΠ:Εμείς κύριε Καϊντάση, ως δήμος, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Υποδομών όσο και με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όσον αφορά στο αρδευτικό Πέτα- Κομποτίου, το Υπουργείο Υποδομών κατόπιν συνενόησης δέσμευσε 600 χιλιάδες ευρώ που αφορούν στη μελέτη άλλων δύο ζωνών άρδευσης και ήδη εγκρίθηκε η δαπάνη για την παροχή υπηρεσιών του τεχνικού συμβούλου για το έργο (Αρ. πρωτ. 21124) Γεν. Γραμματέα υποδομών, Γενική Διεύθυνση Υ.ΛΙ.Κ.Υ

Σε συνεχή συνεργασία είμαστε και με τον ΤΟΕΒ για τη σύνταξη μελετών που αφορούν στο κομμάτι του κάμπου.

Ευελπιστούμε ότι μέσω του «Ταμείου Ανάκαμψης» θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τέτοια έργα που όπως προανέφερα θα αποτελέσουν κίνητρο για την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.

ΕΡ: Μετά τις εκλογές του Συνδέσμου Ύδρευσης Πεδινών και Ημιορεινών Δήμων Ν. Άρτας τι πιστεύετε ότι έχει προτεραιότητα να δρομολογηθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα;

 Οι εκλογές στον Σύνδεσμο ‘Ύδρευσης γίνονται κάθε δύο χρόνια. Ο νομοθέτης θέλει να ορίζεται ο πρόεδρος με δημοκρατικές διαδικασίες, δηλαδή μέσω εκλογών.

Την πρώτη διετία εκλέχθηκα πρόεδρος και θα συνεχίσω και την επόμενη. Θεωρώ ότι έχουμε βελτιώσει κατά τα δύο τελευταία χρόνια με έργα και παρεμβάσεις αρκετά το δίκτυο και τις υποδομές του συνδέσμου.

Καταφέραμε να έχουμε και επιπλέον χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και εδώ θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τον κ. Πέτσα που αμέσως ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου.

Να γνωρίζετε πως σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, με καίριες παρεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις, να ενισχύουμε τον σύνδεσμο και για τη νέα θητεία.

ΕΡ:Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, έχει στα όριά του σημαντικά ιστορικά τοπόσημα, όπως το Πέτα, το Κομπότι, το Κομμένο… Βλέπουμε ότι προσπαθείτε να διατηρείτε υψηλό το επίπεδο της ιστορικής μνήμης και ευθύνης. Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με την προώθηση περαιτέρω της εικόνας του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ως ένα πολιτιστικό – ιστορικό brand στην χώρα, αλλά και εκτός αυτής, λόγω των Φιλελλήνων;

Νομίζω ότι είναι υποχρέωση όλων μας να επενδύουμε και να αναδεικνύουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας με έργα και δράσεις.

Η εξωστρέφεια και η συνεργασίες αποτελούν θεμελιώδη λίθο για την ανάδειξη ενός τόπου.

Ο δήμος μου είναι ένας ιστορικός δήμος.

Οφείλω και εγώ και η δημοτική αρχή να το προβάλλουμε αυτό και να συνεργαζόμαστε με φορείς που θα συνεπικουρούν στην προώθηση των στόχων μας.  Και αυτό κάνουμε.

ΕΡ:Τέλος μια προσωπική ερώτηση πολιτικού όμως περιεχομένου: Για την επιλογή σας να είστε εκ νέου υποψήφια δήμαρχος, τι θα ήταν αυτό που θα σας απέτρεπε να συνεχίσετε και από την άλλη τι θα ήταν αυτό που θα σας επέβαλλε να συνεχίσετε την θητεία σας.

ΑΠ: Το μόνο που θα με απέτρεπε κύριε Καϊντάση θα ήταν το αν δεν μπορούσα να υλοποιήσω αυτά για τα οποία δεσμεύτηκα απέναντι στους συμπολίτες μου.

Μέχρι σήμερα θεωρώ ότι έχουμε μια πετυχημένη πορεία ως δημοτική αρχή κι εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες του δήμου μου και να σας πω ότι θα συνεχίσουμε γιατί και μπορούμε και θέλουμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα για την περιοχή μας και τους ανθρώπους μας.

ΕΡ:Είμαστε στην μέση της θητείας σας, αλλά και πάλι ο χρόνος μέχρι τις εκλογές τρέχει πολύ γρήγορα… Ποια είναι τα σπουδαιότερα έργα της δημοτικής αρχής αυτήν την περίοδο και τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί για την επόμενη μέρα;

 ΑΠ: Αυτά τα δύο χρόνια δουλέψαμε πολύ και καταφέραμε να υλοποιήσουμε και να εντάξουμε πολλά και σημαντικά έργα. Αρκετά δε, βρίσκονται επίσης στη διαδικασία της δημοπράτησης ή στην διαδικασία της υπογραφής των συμβάσεων.

Θα σας αναφέρω κάποια από αυτά, τα σημαντικότερα τουλάχιστον.

 ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ:

 «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΜΦΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΑΓ. ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ»  προϋπολογισμός: 3.275.828 ευρώ

 «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Δ.Ε. ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ»   προϋπολογισμός: 101.000 ευρώ

 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΩΝ 5Χ5»  προϋπολογισμός: 426.000 ευρώ

 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΣΥΝΤΙΡΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ»  προϋπολογισμός: 450. 450 ευρώ

 «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΜΒΩΝ ΣΤΟ ΚΟΜΠΟΤΙ  – ΚΟΜΒΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ» προϋπολογισμός: 250.000 ευρώ

 «ΕΞΥΠΝΗ ΕΞΥΚΟΝΟΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ  ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ (ΤΠΕ) ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ  (BMS)» (ακρωνύμιο έργου: «SMENSWICT») προϋπολογισμός:  481.189 ευρώ

  «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ» προϋπολογισμός:  2.356.000 ευρώ

 «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ» προϋπολογισμός: 2.868.225 ευρώ

 «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΝΤΑΜΑΡΙΟΥ ΠΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ» προϋπολογισμός: 3.662.096 ευρώ

 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ»  προϋπολογισμός: 225.000 ευρώ

 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ» προϋπολογισμός:  925.758 ευρώ

 «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ»  προϋπολογισμός: 298.061 ευρώ

 «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ»  προϋπολογισμός: 85.000 ευρώ

 «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΑ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ» προϋπολογισμός:  148.880 ευρώ

 «ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ»  προϋπολογισμός:  3.055.000 ευρώ

 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΜΕΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ»

  Έχουμε ήδη έτοιμες και άλλες προτάσεις τόσο για το «Αντώνης Τρίτσης» όσο και για άλλους φορείς χρηματοδότησης. Ενδεικτικά:

« ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ,ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ»  προϋπολογισμός 7.969.614 ευρώ

 «ΔΡΑΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ»  προϋπολογισμός: 746.361 ευρώ

 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ»  προϋπολογισμός: 1.021.004 ευρώ

 «ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ»

προϋπολογισμός: 148.800  ευρώ

 «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»  προϋπολογισμός:  735.878 ευρώ

 «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Δ.Ε ΑΡΑΧΘΟΥ»  προϋπολογισμός: 500.000 ευρώ

 «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΡΟΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ  Δ.Ε ΠΕΤΑ»  προϋπολογισμός: 500.000 ευρώ

 «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Δ.Ε ΚΟΜΜΕΝΟΥ»  προϋπολογισμός: 500.000 ευρώ

 «ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΑΛΗ ΑΓΑ»   προϋπολογισμός: 575.000 ευρώ

 Τέλος, ολοκληρώσαμε σημαντικά έργα όπως:

 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΝΗ ΝΕΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΚΟΠΡΑΙΝΑΣ – ΛΙΜΑΝΙ»

 «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Τ.Κ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ»  προϋπολογισμός:  2.200.000 ευρώ

«ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΠΑΧΥΚΑΛΑΜΟΥ & ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ»  προϋπολογισμός:  5.091.901  ευρώ

 «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗ Τ.Κ ΜΑΡΚΙΝΙΑΔΑΣ»  προϋπολογισμός:  117.000  ευρώ

 «ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΛΑΙΟΚΑΛΙΕΡΓΙΑΣ – OLIVE CULTURE»  προϋπολογισμός:  139.585  ευρώ

 ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ GREAT SUN  προϋπολογισμός:  182.259  ευρώ

 Συνεχίζουμε με την ίδια διάθεση και δυναμική να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις και σχεδιάζουμε το μέλλον του δήμου μας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα