21.5 C
Arta
21 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥ: Η πλειοψηφία των ενοικίων στην οδό ΣΚΟΥΦΑ φεύγει εκτός της Άρτας

Διαβάστε επίσης

Με την αφορμή του άρθρου του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΛΑΤΣΟΥΚΑ, το οποίο δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επικοινώνησε με τον Δημοτικό σύμβουλο, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας κ. Γιάννης Σπύρου, ο οποίος επεσήμανε ότι συμφωνεί πλήρως με το περιεχόμενο του άρθρου του.
Ο κ. Σπύρου επικοινώνησε με την εφημερίδα, στην οποία μας ανέφερε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά της Άρτας είναι πάρα περισσότερα, αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί στη περιοχή της Άρτας και δεν σχετίζονται με τον εμπορικό σύλλογο…
Στην συζήτηση που είχαμε, αναφέρεται ότι στην εμπορική οδό της Άρτας, η πλειοψηφία των ακινήτων ανήκει σε συμπολίτες μας που πλέον δεν ζουν στην Άρτα και βρίσκονται στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα όλα τα ενοίκια να μην έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα στην αγορά της πόλης μας.
Και βέβαια αναφερόμαστε σε τεράστια ποσά, που αν αυτά έπεφταν στην αγορά της Άρτας, θα μπορούσε να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό η εμπορική κίνηση. Πέραν όλων των άλλων, οι ίδιοι οι επαγγελματίες είναι εκείνοι που σε μεγάλο ποσοστό συντηρούν τα ακίνητα αυτά, έχοντας κάνει τέτοιες συμφωνίες.
Βέβαια το συμπέρασμα αυτό, έχει να κάνει με την κοινή γνώση που έχουμε σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων της οδού Σκουφά, αλλά το νόημα που εκπορεύεται είναι μήπως τελικά θα έπρεπε να δημιουργηθεί και μια εμπορική ζώνη, η οποία δεν θα μονιμοποιούσε το φαινόμενο αυτό;
Αυτά βέβαια είναι εκτιμήσεις και σχεδιασμοί, που κυριολεκτικά είναι γροθιά στο στομάχι για πολλά συμφέροντα βάθους εκατονταετίας. Παρόλα αυτά βλέπουμε ότι πλέον πολλοί επιχειρηματίες επιλέγουν να αποφεύγουν το κέντρο και να ανοίγουν καταστήματα εκτός του ιστορικού κέντρου της Άρτας, με πρόσβαση στην περιφερειακή οδό και με ενοίκια χαμηλότερα και πιο …βιώσιμα.
Και αυτά είναι θέματα προς προβληματισμό, χωρίς να σημαίνει ότι κάνοντας κάποια σκέψη τέτοιου είδους, αντιπολιτευόμαστε… τον εμπορικό σύλλογο και το Επιμελητήριο της Άρτας.
Τα θέματα του εμπορικού κόσμου, πλέον μας απασχολούν όλους, καθώς είναι πασιφανές ότι η επιβίωση της πόλης μας, περνάει μέσα από την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της ζώσας οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα