19.3 C
Arta
20 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ: Άμεση η παρέμβασή του για την αποσόβηση της κρίσης στο ΑΜΒΡΑΚΙΑ 919

Διαβάστε επίσης

Η προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν και η καλύτερη για τον πρόεδρο του νομικού προσώπου της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, καθώς η πρόσκληση για την συζήτηση αναφορικά με την αναβάθμιση του Δημοτικού Ραδιοφώνου, με την πρόσληψη δημοσιογράφου, προκάλεσε αναστάτωση στους 18 εθελοντές ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Δημοτικού Ραδιοφώνου, το οποίο υπάγεται στην δικαιοδοσία της δημοτικής επιχείρησης.
Αφορμή υπήρξε η φημολογία, ότι θα επιλεγόταν δημοσιογράφος που θα λειτουργούσε ως διευθυντής προγράμματος του ιστορικού ραδιοφώνου της Άρτας, περίπτωση την οποία δεν αμφισβήτησε ούτε ο Δήμος Αρταίων, αλλά ούτε και η Διοίκηση της ΑΔΑΕ ΟΤΑ.
Για τον λόγο αυτόν και οι συγκεκριμένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί εξεδήλωσαν την άποψή τους, ότι σε περίπτωση ελέγχου του προγράμματός τους από δημοσιογράφο, θα έφευγαν από το Δημοτικό Ραδιόφωνο.
Να σημειωθεί το εξής: το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Άρτας, ο ιστορικός Ρ/Σ «ΡΑΔΙΟ ΑΜΒΡΑΚΙΑ», ιδρύθηκε το έτος 1988 από τον τότε Δήμαρχο Χρήστο Παπαγεωργίου, στα πλαίσια της απελευθέρωσης της ραδιοφωνίας και της δημιουργίας ραδιοφωνικών σταθμών στους Δήμους. Στην συνέχεια, με την ονομασία ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM 919 πέρασε στην ΔΕΑΔΑ και σήμερα υπάγεται λειτουργικά στην ΑΔΑΕ. Είναι ο παλαιότερος ραδιοφωνικός σταθμός της Άρτας, μαζί με τον ιστορικό ART FM του Βασίλη Γκανιάτσα, ο οποίος πλέον έχει μεταβιβαστεί στην εταιρία ENERGY.
Να σημειωθεί ότι από τον Χρήστο Παπαγεωργίου, τον Κώστα Βάγια (1990-2002), τον Πάνο Οικονομίδη (2002-2010), τον Γιάννη Παπαλέξη (2010-2014) έως σήμερα, όλοι οι δήμαρχοι σεβάστηκαν την ανεξαρτησία του προγράμματός του.
Αυτήν την περίοδο, στο Ράδιο Αμβρακία, κάνουν τις εκπομπές τους 18 εθελοντές συμπολίτες μας και έχει κερδίσει μεγάλο κομμάτι από την ακροαματικότητα της Άρτας, καθώς είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός με τον μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών, όχι μόνον στην Άρτα, αλλά την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Έχει δικό του πρόγραμμα και δεν συνεργάζεται ως αναμεταδότης άλλων Αθηναϊκών Ραδιοφώνων, τακτική που ακολουθούν τα περισσότερα ραδιόφωνα στην Άρτα.
O πρόεδρος της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, ακολουθώντας την «μαιευτική μέθοδο» κατάφερε να αποσοβήσει την κρίση που δημιουργήθηκε, προχωρώντας σε διευκρινιστικές εξηγήσεις, οι οποίες πραγματικά καθησύχσαν την πλειοψηφία των παραγωγών. Έτσι στο συμβούλιο της ΑΔΑΕ ΟΤΑ αποφασίστηκε να δημιουργηθεί κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου, αναφορικά με τον χρόνο παρουσίασης των θέσεων όλων των συνδυασμών του Δήμου Αρταίων, αλλά και τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχει ο δημοσιογράφος, ο οποίος θα προσληφθεί, όπως πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κλπ, που θα αποτελούν ελάχιστα εχέγγυα διαφάνειας και διαδικασίες πρόσληψης αντίστοιχες με αυτές που επικρατούν στο ΑΣΕΠ.
Κέρδισε λοιπόν τις εντυπώσεις ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ- ΟΤΑ, καθώς φρόντισε να μπουν τα απαραίτητα όρια και να αποσοβηθούν οι φήμες, που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες, περί συγκεκριμένης επιλογής.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα