21.5 C
Arta
16 Σεπτεμβρίου 2024

Ροζίνα Βαβέτση: οι καταστροφές μηδένισαν το έργο που κάναμε το προηγούμενο διάστημα

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρωτική η καταστροφή στις αγροτικές – κυρίως οδικές-υποδομές του Δήμου Νικολάου Σκουφά, από τις υψηλές βροχοπτώσεις, οι οποίες κυριολεκτικά έπνιξαν σε όλη την επικράτειά του τον δεύτερο μεγάλο Δήμο της Άρτας. Από το πρωί ο Δήμος είχε στείλει τα μηχανήματα του, προκειμένου να προστατεύσει τα έργα στην Κόπραινα, αλλά και σε όλη την πεδινή έκταση του Δήμου, υπήρξαν υπερχειλίσεις σε χαντάκια, πλημμύρες σε αγροτικούς δρόμους, αλλά και σε εγκαταστάσεις και αγροκτήματα ιδιωτών. Το ίδιο επαναλήφθηκε τόσο στο ορεινό, όσο και στο ημιορεινό δίκτυο του Δήμου Νικολάου Σκουφά, με την δήμαρχο κ. Ροζίνα Βαβέτση να μιλάει για ολοκληρωτική καταστροφή.

Όπως σημειώνει η κ. Βαβέτση “η κατάρρευση της γέφυρας του Κομποτίου, είναι το αποκορύφωμα της καταστροφής, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την συνολική καταστροφή του αγροτικού οδικού δικτύου, όλου του Δήμου μας. Μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία ουσιαστικά μηδενίζει όσα έργα υποδομής, είχαμε κάνει το προηγούμενο διάστημα και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά είναι εξίσου καταστροφική για τους κατοίκους του Δήμου μας, οι οποίοι τις ημέρες αυτές έκαναν αγροτικές εργασίες, ιδίως στον τομέα της ελιάς και των εσπεριδοειδών“…


Η δήμαρχος κ. Βαβέτση επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και αιτήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση ανάγκης, προκειμένου άμεσα να μπορέσουν να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές. Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται απαραίτητη η συνδρομή της κυβέρνησης για την άμεση χρηματοδότηση για την ταχεία επαναφορά των υποδομών του αγροτικού κυρίως τομέα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα