25.9 C
Arta
8 Σεπτεμβρίου 2024

Υπάρχει και το Τουριστικό Περίπτερο Πέτα

Διαβάστε επίσης

  • Τις τελευταίες ημέρες έπεσε στην δημόσια συζήτηση η πρόταση του Γιώργου Στύλιου αναφορικά με την λειτουργία του ΞΕΝΙΑ, προκειμένου να έχει έναν ξενοδοχειακό χαρακτήρα σε σχέση με τις 20 διαθέσιμες κλίνες του.
  • Η πρόταση αυτή έγινε στα πλαίσια μιας παλιότερης πρόσκλησης του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, ο οποίος ανέφερε ότι αν υπάρχει το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί η χρήση, χωρίς να έχουμε ανατροπές στην χρηματοδότηση και χωρίς να απενταχθεί το δημόσιο έργο του ΞΕΝΙΑ, τότε θα ήταν ευπρόσδεκτη η επιστροφή στο διάσημο plan A, του χώρου ως ξενοδοχείου.
  • Παρόλα αυτά, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όταν διαβάστηκε η κοστολογημένη πρόταση του αρτινού βουλευτή, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, υπήρξε μια σχετική παγωμάρα και καμία απολύτως πολιτική έκφραση, με αποτέλεσμα να απορούν οι υπόλοιπες δημοτικές ομάδες, για ποιον λόγο διαβάστηκε η επιστολή του Γιώργου Στύλιου και αν θα έχει κάποια συνέχεια.
  • Σε τέτοιες περιπτώσεις θα περίμενε κανείς ο λαλίστατος Δήμαρχος να πάρει επισήμως θέση και να πει ότι «συμφωνώ με την πρόταση και ας προχωρήσουμε όλοι μαζί» ή «αυτά είναι κουραφέξαλα… θα επιμείνουμε στην αρχική μας θέση».
  • Επειδή όμως το δεύτερο φαίνεται ότι δεν μπορούσε να το πει, επέλεξε τον δρόμο τον «υπηρεσιακό» ήτοι να αφήσει τις υπηρεσίες να κάνουν την πολιτική, κοστολογώντας την πρόταση Στύλιου και την αλλαγή στην μελέτη, που θα έπρεπε να γίνει…
  • Αυτό βέβαια, χωρίς να υπάρξει επίσημη ενημέρωση, αλλά αντιθέτως γνωστοποιώντας αυτό το έγγραφο στους δημοτικούς συμβούλους, περιμένοντας από εκεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι «αν θέλετε άλλη χρήση, τότε χρειάζεται μια τρακοσιαρού χιλιάρικα».
  • Ο Δήμαρχος, δεν έκανε κάποια δήλωση… Άφησε να μιλήσουν οι υπηρεσίες του και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι όμως δεν είχαν καμία δουλειά να τους βάλει μπροστά σε ένα τέτοιο θέμα.
  • Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να επέλθει και το άκρον άωτον της πολιτικής: κάποιοι να θεωρήσουν ότι οι υπηρεσίες και ιδίως τα πρόσωπα που εργάζονται σε αυτές, ως πολιτικά υποχείρια και μάλιστα μέσω των κοινωνικών δικτύων υπήρξαν άσαφή υπονοούμενα και χαρακτηρισμοί, που δεν τιμούν ούτε τα πρόσωπα που τα έγραψαν, αλλά κυρίως δεν αξίζουν σε υπαλλήλους, οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη για τις πολιτικές αποφάσεις.
  • Αυτό λοιπόν, το αναφέρουμε, επειδή καλός ο ενθουσιασμός και ακόμη καλύτερη η αγωνία για τον τόπο μας και το μέλλον του, αλλά όταν εδράζεται σε προσωπικές επιθέσεις κατά υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι ενεργούν έπειτα από πολιτικές εντολές, τότε στ’ αλήθεια, όλος αυτός ο κανιβαλισμός σε τίποτε δεν μπορεί να προάγει τον τόπο μας.
  • Επίσης για να κλείσουμε και αυτήν την συζήτηση, βρέθηκα προχθές σε ένα άλλο εμβληματικό σημείο της Άρτας, την περίφημη Κορακοφωλιά του Πέτα, σε ένα σημείο όπου στην ομώνυμη μάχη των Φιλελλήνων, ο γνωστός Μπακόλας είχε φτιάξει τα ταμπούρια του, κατά την παράδοση.
  • Εκεί υπάρχει το γνωστό τουριστικό Περίπτερο του Πέτα, ένα έτοιμο ξενοδοχείο, είκοσι περίπου κλινών, το οποίο είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Βασιλείου Βαβέτση και μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει καθόλου: ή μάλλον λειτουργεί, καθώς επιλέχθηκε από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά να γίνονται στον χώρο του εστιατορείου, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Αν ένα πράγμα μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι αν ήμουν τουρίστας στην περιοχή, εκεί θα ήθελα να μείνω, καθώς και πέντε λεπτά απέχει από την Άρτα και έχει τρομερή θέα και προς την πόλη, τον Αμβρακικό και τα Τζουμέρκα.
  • Απορούμε λοιπόν για ποιον λόγο, οι περήφανοι Πετανίτες τόσο καιρό δεν το σήκωσαν το θέμα και να ζητήσουν να προχωρήσει η ξενοδοχειακή χρήση του Τουριστικού Περιπτέρου… ή μάλλον ξέρουν κάτι περισσότερο από εμάς τους αρτινούς κοιτώντας μας αφ’υψηλού;
  • Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι το μόνο θέμα που απασχολεί την Άρτα σε εκλογικό επίπεδο, είναι η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό της, με αποτέλεσμα να δημιουργείται απορία για την καθυστέρηση αυτή. Ζύγωσαν όμως οι ημέρες και είναι βέβαιο ότι μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, θα υπάρξει η ανακοίνωση των προσώπων που τελικά θα συμμετέχουν στον συνδυασμό…
  • Αρκεί να μην φτάσουμε να πούμε στο τέλος «ώδινεν όρος και έτεκε μυν», γιατί τόσο μεγάλο κοιλοπόνεμα είχαμε καιρό να δούμε…

Απάντηση Περιφέρειας για την ΣΕΤΕ

Η Περιφέρεια Ηπείρου, έχοντας υπόψη σχετικά δημοσιεύματα, θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν είχε καμία συμμετοχή και ευθύνη στη σύνταξη του «Σχεδίου Δράσης για τον Τουρισμό με ορίζοντα το 2030», που παρουσιάστηκε πρόσφατα στα Ιωάννινα.
Το Σχέδιο Δράσης εκπονήθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο οποίος είναι ανεξάρτητος φορέας και προφανώς- στηρίχτηκε σε εισηγήσεις και προτάσεις μελών του.
Η εκδήλωση- παρουσίαση είχε γίνει γνωστή μέσω ανακοίνωσης του ΣΕΤΕ, ο οποίος προώθησε τις σχετικές προσκλήσεις προς φορείς, επιχειρήσεις κλπ.
Η Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη, ο οποίος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε την αναγκαιότητα για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη όλων των περιοχών της Ηπείρου.
Με την ευκαιρία, πρέπει να επισημάνουμε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της, αναδεικνύει τα πολιτιστικά μνημεία και γενικά τις τουριστικές υποδομές της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, όμως για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και κυρίως οι διανυκτερεύσεις τουριστών απαιτείται αύξηση των διαθέσιμων κλινών, για τις οποίες πρέπει να κινητοποιηθεί περαιτέρω ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα