26.5 C
Arta
27 Ιουλίου 2024

Ξεχωριστή υποδοχή για τον Χριστόφορο Σιαφάκα σε Αγίους Αναργύρους, Στρογγυλή και Άγιο Σπυρίδωνα

Διαβάστε επίσης

Τις δημοτικές κοινότητες των Αγίων Αναργύρων, της Στρογγυλής και του Άγιου Σπυρίδωνα επέλεξε ως σταθμούς της πρώτης του  περιοδείας, μετά την υποβολή του συνδυασμού «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί», ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας.

Συγκεκριμένα, ο Χριστόφορος Σιαφάκας συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους και συνεργάτες του έγινε αποδέκτης θερμής υποδοχής από τους κατοίκους οι οποίοι πέραν των προβληματισμών που εξέφρασαν, ζήτησαν αλλά και πρότειναν λύσεις σε θέματα που χρήζουν ξεχωριστής αντιμετώπισης για την καθεμία από τις κοινότητες.

. Ο κ. Σιαφάκας επεσήμανε κατά τις συνομιλίες του με τους κατοίκους ότι κανένα πρόβλημα και παράπονο δεν θα μπει στο χρονοντούλαπο, αλλά όλα καταγράφονται και από την πρώτη κιόλας μέρα που η παράταξη “Άρτα Υπεύθυνα Μαζί” θα διοικήσει το Δήμο Αρταίων, θα δρομολογηθούν δράσεις και ενέργειες προς την επίλυσή τους.

    Αναλυτικά για τις περιοδείες:

    Όσον αφορά τους Αγ. Αναργύρους, αναπτύχθηκε παραγωγικός διάλογος για όλα τα θέματα που αφορούν την Τοπική Κοινότητα Αγίων Αναργύρων, ενώ τέθηκαν επί τάπητος οι προτεραιότητες της περιοχής, με μεγάλο στοίχημα για τον υποψήφιο δήμαρχο και την παράταξή του να αποτελεί η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει η τοπική κοινότητα.  

    Στη Στρογγυλή, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο, κυρίως ο δρόμος προς τον Άγιο Σπυρίδωνα, η επικινδυνότητα του οποίου χρήζει άμεσων παρεμβάσεων, με στόχο την οδική ασφάλεια των πολιτών. Ο κ. Σιαφάκας επεσήμανε ότι τα θέματα οδικής ασφάλειας στο Δήμο Αρταίων θα αποτελούν προτεραιότητα για τον ίδιο από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, διότι το οδικό δίκτυο της Άρτας πρέπει να γίνει πιο σύγχρονο, πιο ασφαλές και πιο λειτουργικό. Επιπλέον, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι η Στρογγυλή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, αφού είναι μια τοπική κοινότητα, με εμφανή στοιχεία την ερημιά και την εγκατάλειψη. Αέρας ανάπτυξης και ευημερίας πρέπει να πνεύσει επιτέλους σε όλα τα χωριά του Δήμου μας, ώστε να βγουν από την εγκατάλειψη και το μαρασμό όλων των προηγούμενων ετών.

    Τέλος,  στον Άγιο Σπυρίδωνα, οι υποδομές σε όλα τα επίπεδα πρέπει να βελτιωθούν, με κυριότερη έμφαση το τρέχον διάστημα στην αναδιαμόρφωση της παιδικής χαράς και τη βελτίωση της αισθητικής και των υποδομών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου του χωριού, ώστε αυτά να αποτελούν οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης και άθλησης για τους μαθητές, χώρους όπου τα παιδιά θα μπορούν να περνούν παραγωγικά τις ώρες τους τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, όσο και μετά το πέρας των σχολικών ωρών, σε αύλειους χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους για άθληση και ψυχαγωγία. Ο κ. Σιαφάκας υπογράμμισε το ενδιαφέρον του για την άμεση επίλυση του χρόνιου προβλήματος της αποχέτευσης, που ταλανίζει τους κατοίκους επί σειρά ετών, δηλώνοντας σε αυτούς ότι το πρόβλημα έχει ήδη καταγραφεί από τον ίδιο και την παράταξή του, με σκοπό την επίλυσή του χωρίς επιπρόσθετες καθυστερήσεις.        

    Κλείνοντας τις περιοδείες του στις προαναφερόμενες περιοχές, ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «Άρτα υπεύθυνα Μαζί», Χριστόφορος Σιαφάκας, δήλωσε απευθυνόμενος προς τους κατοίκους «Δύναμή μας αποτελεί η στήριξή σας! Όλοι μαζί θα οδηγήσουμε την Άρτα σε μια νέα εποχή, στην οποία η ανάπτυξη και η ευημερία των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Αρταίων θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης ανάπτυξης όλου του Δήμου μας».  

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα