21.5 C
Arta
16 Σεπτεμβρίου 2024

Η δημοσκόπηση που έβγαζε Δήμαρχο…

Διαβάστε επίσης

Στην Άρτα, η αλήθεια είναι ότι είμαστε άμαθοι από δημοσκοπήσεις. Παρόλα αυτά είναι η αλήθεια ότι πάντοτε πριν από τις εκλογές κάθε είδους, ακούγαμε για γκάλοπ, δημοσκοπήσεις και κρυφές έρευνες, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό σκοπό είχαν να βοηθήσουν κυρίως τα μεγάλα κόμματα να αντιληφθούν τις δυναμικές των υποψηφίων τους.
Όμως στο πέρασμα της τοπικής ιστορίας, μια δημοσκόπηση ήταν εκείνη, η οποία έμεινε χαραγμένη στην μνήμη όλων των αρτινών και αφορούσε το νεοσύστατο τότε συνδυασμό με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Μιχάλη Ευσταθίου.
Ο Μιχάλης, έντιμος πολιτικός και καλός φίλος, ο οποίος λείπει πραγματικά από την πολιτική ζωή του τόπου μας, καθώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ήταν πρώτος σε αριθμό σταυρών στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Αρταίων Κώστα Βάγια, θέλησε μετά την εκλογική ήττα του συνδυασμού ΑΡΤΑ Ανθρώπινη Πόλη, να είναι υποψήφιος δήμαρχος, πράγμα το οποίο έκανε και μάλιστα ανεξάρτητος απέναντι στον Γιώργο Κοτσαρίδα, ο οποίος επίσημα είχε λάβει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας.
Μεγάλο του χαρτί στο επικοινωνιακό οπλοστάσιό του, ήταν μια τηλεφωνική δημοσκόπηση, που ο ίδιος είχε παραγγείλει και με τον καλύτερο τρόπο φρόντισε να την δημοσιοποιήσει. Η αλήθεια ήταν ότι τα ΜΜΕ, που εκείνη την εποχή υποστήριζαν την προσπάθεια του Μιχάλη Ευσταθίου για την εκλογή του, είχαν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο γκάλοπ, το οποίο και πραγματοποίησε μια άγνωστη στο ευρύ κοινό δημοσκοπική εταιρία.
Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ήταν ότι ο καλός φαρμακοποιός, θα ήταν πρώτος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα με ποσοστά που δημιουργούσαν ρίγη τρόμου, απέναντι στους συνυποψηφίους του Πάνο Οικονομίδη, τότε δήμαρχος Αρταίων και Γιώργο Κοτσαρίδα, υποψήφιο υποστηριζόμενο με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς άγγιζαν σχεδόν το 50% των σταυρών, με τους άλλους να αγωνίζονται με τα μισά ποσοστά…
Ο δημοσκόπος, ένας ευγενικός και μειλίχιος κύριος, ο οποίος προσωπικά εκτέλεσε την έρευνα, έλαβε και τηλεοπτικής προσοχής- προβολής, καθώς επί μία ώρα σχεδόν ανέλυε στον Τηλεοπτικό Σταθμό του ART TV την μεθοδολογία της έρευνας και πως οδηγήθηκε στα συμπεράσματα που παρουσίαζε. Τότε δεν υπήρχαν τα social media, καθώς στην Άρτα θα γινόταν viral η συγκεκριμένη εκπομπή, την οποία βέβαια μπορεί ο φίλος Ηλίας Γκανιάτσας αν θέλει να την αναζητήσει ως ιστορικό ντοκουμέντο.
Βρισκόμαστε στο μακρινό 2006, τέτοιες μέρες και με την δυναμική της δημοσκόπησης αναμένουμε τα αποτελέσματα της κάλπης με αγωνία…

Η πρώτη Κυριακή δίνει ποσοστό 9,76% στον Μιχάλη Ευσταθίου, ενώ οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι έλαβαν 32,74 και πρώτος ο Πάνος Οικονομίδης, 27,57 ο Γιώργος Κοτσαρίδας, 23,89 η Όλγα Γεροβασίλη και 6,04 ο Γιώργος Βαϊτσης… Το αποτέλεσμα απείχε μακράν της δημοσκοπικής πρόβλεψης… ή τα δεδομένα άλλαξαν άρδην μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.

Καλές λοιπόν οι δημοσκοπήσεις, αλλά η κάλπη είναι αυτή που εγκυμονεί το αποτέλεσμα… Η αλήθεια είναι πάντως ότι για την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η οποία τόσο αναλυτικά είχε παρουσιαστεί, δεν μάθαμε περαιτέρω τίποτε περισσότερο, όπως επίσης και για την εταιρία και τον ευγενικό δημοσκόπο, που φρόντισε να την αναλύσει στα τοπικά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα