25.9 C
Arta
8 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΛΕΞ. ΚΟΛΟΒΟΣ: Ναι στην υφαρπαγή ψήφου ή ελεύθερη πολιτική συνείδηση;

Διαβάστε επίσης

Είναι γνωστό ότι η εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει την λαϊκή δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία στην κάλπη των Αυτοδιοικητικών εκλογών, υποβαθμίζει συστηματικά το πολιτικό περιεχόμενό τους. Στην περίπτωση της Άρτας βέβαια συνέβαλαν τα δέοντα και οι <<προοδευτικές δυνάμεις>> με την αποποίηση των ευθυνών τους ως αποφυγή της <<μεγάλης χασούρας>>˙  ο ορισμός του <<Ρίψασπις>> τους κολλάει γάντι.

Η ιστορία έχει δείξει ότι η επιλογή για την τοπική αυτοδιοίκηση κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με έντονη πλέον την κλίση της προς την φθορά. Οι εναλλακτικές πολλές, όμως οι επιλογές ποταπές. Εδώ βέβαια πρέπει να επισημανθεί, ότι δεν γίνεται από μέρους μου κριτική στους ψηφοφόρους , οι οποίοι συνειδητά ασκούν το πολιτικό τους δικαίωμα  με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον. Είναι όμως κατακριτέα η λαθραία ψηφοθηρία. Οι τοπικοί άρχοντες τάζουν θέσεις εργασίας και συμβάσεις πείνας πατώντας στην οικονομική ανέχεια των συμπολιτών μας.

Άρα η μόνη λογική λύση είναι η συνειδητοποίηση ως αποτέλεσμα της παιδείας του καθενός, όσον αφορά την διεκδίκηση συλλογικών συμφερόντων σε μια δίκαιη για όλους κοινωνία. Μία φορά στα πέντε χρόνια δίνεται στον κάθε πολίτη η δυνατότητα να συναποφασίσει για το ποιος θα διαχειριστεί τις τύχες της πόλης μας. Τα ερωτήματα απλά και κατανοητά. Εσύ Αρτινέ συμπολίτη, με ποιους θέλεις να πορευθείς την επόμενη ημέρα; Με αυτούς που τους βλέπεις το τελευταίο δίμηνο προ εκλογών; Με αυτούς που δεν μπορέσανε ούτε τα απολύτως απαραίτητα να παρέχουν στα σχολεία σου; Με αυτούς των απευθείας αναθέσεων; Με αυτούς που σε θυμούνται, όταν θέλουν τη ψήφο σου; Ή με εκείνους που διεκδικούν τα δικαιώματα σου καθημερινά στο δρόμο, στις πορείες στους αγώνες; Με εκείνους που αντιστέκονται στις τράπεζες για να μην σου πάρουν το σπίτι; Με εκείνους που προτάσσουν τους εαυτούς τους μπροστά στα εργοστάσια για τα εργασιακά κεκτημένα και τις χαμένες ζωές; Με εκείνους που αγωνίζονται αφιλοκερδώς με γνώμονα μόνο το κοινό, λαϊκό, συλλογικό συμφέρον, έχοντας θέσεις συγκεκριμένες για το καθετί;

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί σε όποια πόλη εκλέχθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση, ανέβηκε το βιοτικό επίπεδο; Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί, όπου εκλέγεται η Λαϊκή Συσπείρωση, σπανίως δεν επανεκλέγεται και  δεν εκλέγεται μόνο όταν γίνονται αλισβερίσια κάτω από το τραπέζι; Αυτή βέβαια η επιτυχία έχει απλή απάντηση. Σε όλους τους συνδυασμούς πανελλαδικά της Λαϊκής Συσπείρωσης υπάρχει ανιδιοτέλεια. Όλα κινούνται σε συλλογική – κοινωνική υπόσταση. Το κοινό καλό, η βοήθεια στον κατατρεγμένο, η ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων, ακόμα και η άρνηση υποταγής σε αντιλαϊκούς νόμους είναι ο καθημερινός στόχος τους.

Όσον αφορά την τωρινή μας θητεία αντιπολίτευσης με την Λαϊκή Συσπείρωση τα έργα, οι θέσεις, οι εναντιώσεις, τα υπομνήματα είναι γνωστά και αναρτημένα. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ανατρέξει να τα δει. Δυστυχώς ο χώρος είναι περιορισμένος για να τα αναφέρω. Μην θέλοντας λοιπόν άλλο να μακρηγορήσω σας γνωστοποιώ ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Άρτας κατέρχεται στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο τον αγωνιστή Στράτο Καλλώνη πλαισιωμένο από ένα ψηφοδέλτιο ελπίδας – νίκης, ένα ψηφοδέλτιο λαϊκό μαχητικό διαφορετικό. Είναι η ύστατη λύση για την  αναστροφή της πορείας της τοπικής αυτοδιοίκησης σ΄ αυτήν την πόλη. Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν παλεύουν για να βγουν δημοτικοί σύμβουλοι ή να γίνουν αντιδήμαρχοι. Παλεύουν για σένα, για μένα, για μια Άρτα βιοτικά και πολιτιστικά αναπτυγμένη, για ένα καλύτερο αύριο, για την δημοκρατία. Στις επάλξεις, λοιπόν, όλοι μας. Σας καλώ όλους να στηρίξετε με την ψήφο σας την Λαϊκή Συσπείρωση μέχρι να γεμίσει η Ελλάδα δημάρχους σαν τον Πελετίδη.

Εξάλλου όπως είχε πει και ο CHE «Η επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει, όταν είναι ώριμο. Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο, για να το κάνουμε να πέσει». Βοηθήστε μας, λοιπόν, να ταρακουνήσουμε το καπιταλιστικό κατεστημένο.

Αλέξανδρος Χρ. Κολοβός

Ιδ. Υπάλληλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αρταίων με την 

Λαϊκή Συσπείρωση Άρτας και τον Στράτο Καλλώνη.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα