27.6 C
Arta
22 Ιουλίου 2024

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη στην Άρτα

Διαβάστε επίσης

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι Αρτινοί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Άρτα το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Τον Στέφανο Κασσελάκη υποδέχθηκαν η βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Μάριος Κάτσης και Μυρτώ Κοροβέση, μέλη της ΚΕ και της ΝΕ, καθώς και πλήθος κόσμου που του εξέφρασαν την αγάπη τους.

Πρώτη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν στο Επιμελητήριο, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής μας. Υπήρξε διεξοδικός διάλογος, κατά τον οποίον οι εκπρόσωποι των φορέων ανέπτυξαν την αγωνία τους για την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια στις πρώτες ύλες και την ενέργεια, που έχει εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα οι επαγγελματίες είναι αποκλεισμένοι από την πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και στην ανάγκη ύπαρξης μηχανισμού ρύθμισης χρεών, στα πρότυπα που ίσχυαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε ο οφειλέτης να πληρώνει βάσει των εισοδημάτων του. Υπήρξε επίσης εκτενής αναφορά σε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, όπως η ανάγκη δημιουργίας Βιομηχανικού Πάρκου, η οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου, η ανάπτυξη του ορεινού και ημιορεινού όγκου, η αξιοποίηση του Αμβρακικού κόλπου, το Πανεπιστήμιο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην αρχή της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά της Όλγας Γεροβασίλη στην περιοχή, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, κλεισμένος στην αλαζονεία του «γυάλινου πύργου» της «Μαξίμου Α.Ε.», δεν τολμά να ακούσει τους πολίτες και τις αγωνίες τους, αλλά προπαγανδίζει τα πάντα φιλτραρισμένα και στοχευμένα. Και υπενθύμισε ότι, παρά τη προπαγάνδα του κυβερνητικού μηχανισμού, που κάνει λόγο για «οικονομικό θαύμα», οι πολίτες πληρώνουν φόρους Σουηδίας και παίρνουν μισθούς Βουλγαρίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εστίασε στο νέο μοντέλο πολιτικής που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος έρχεται σε επαφή με τους πολίτες αδιαμεσολάβητα και όχι φιλτραρισμένα. Και στη συνέχεια ανέλυσε την κοστολογημένη πρόταση, που πρόσφατα, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την οικονομία και τη φορολογία. «Δεν πρόκειται εμείς να είμαστε το ίδιο με τους άλλους, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν οφείλει τίποτα σε τράπεζες και μηχανισμούς συμφερόντων. Γι’ αυτό και οι αλλαγές θα γίνουν πράξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Κασσελάκης, δίνοντας επίσης έμφαση στις αλλαγές που προτείνει για τα αγροτικά ζητήματα, θυμίζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κατάργηση του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, καθώς και τον συνολικό ανασχεδιασμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τη συγκρότηση Αγροτικής Τράπεζας.

«Δικαιούμαστε μια καλύτερη χώρα, το πρώτο μήνυμα πρέπει να σταλεί στις 9 Ιουνίου. Θέλουμε θετική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι απλά τιμωρία της ΝΔ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, θέτοντας το στόχο ενόψει της επικείμενης εκλογικής μάχης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, οι οποίοι ανέπτυξαν τις πάγιες θέσεις και τις ανησυχίες τους σχετικά με την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου, αλλά και την συνέχιση της λειτουργίας του Πρωτοδικείου στην πόλη της Άρτας, υπό την απειλή σύμπτυξης ή κατάργησης Πρωτοδικείων και Εφετείων σε όλη την χώρα.

Ακολούθως, ο Στέφανος Κασσελάκης περπάτησε στην κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο της πόλης, όπου εκατοντάδες πολίτες της Άρτας συγκεντρώθηκαν γύρω του, για να του εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους και την αισιοδοξία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι αυτός που θα ανατρέψει το ζοφερό σκηνικό, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πορεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους πεζόδρομους της Άρτας κατέληξε στην Παρηγορίτισσα, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να θαυμάσει αυτό το μοναδικό εμβληματικό Βυζαντινό Μνημείο και να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο, για θέματα που αφορούν εργαζομένους ΙΔΟΧ και ΙΔΑΧ στο Δημόσιο.

Η περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στην Άρτα ολοκληρώθηκε με γεύμα δίπλα στο ιστορικό Γεφύρι της πόλης. 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα