26.5 C
Arta
27 Ιουλίου 2024

«Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην Αναφορά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την άμεση και επιτακτική ανάγκη μεταστέγασης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας»

Διαβάστε επίσης

Στις 24 Απριλίου 2024 ο Θεόδωρος Γόγαλης, στο πλαίσιο της ενδοπεριφερειακής συνεργασίας με τον Βουλευτή Κιλκίς κ. Στέφανο Παραστατίδη, υπεύθυνο Κ.Τ.Ε. Παιδείας, κατέθεσαν στη Βουλή τη με αριθμ. πρωτ. 1700 κοινοβουλευτική αναφορά, η οποία απευθυνόταν προς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα «Επιτακτική ανάγκη άμεσης μεταστέγασης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας». Η αναφορά έπρεπε να απαντηθεί εντός 45 ημερών από την ημέρα κατάθεσης. 

Στις 14 Μαΐου 2024, το ΥΠΕΣ, μέσω του αναπληρωτή Υπουργού κ. Λιβάνιου Θεόδωρου, απαντά, εντός χρονοδιαγράμματος ως όφειλε, ότι ο διαγωνισμός  μίσθωσης ακινήτου θα επαναληφθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες κατασκευής Διοικητηρίου της Π.Ε. Άρτας, στην οποία προβλέπεται και η στέγαση των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης. Η εν λόγω απάντηση έχει κοινοποιηθεί τόσο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας όσο και στον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΥΠ.Ε.Π.Θ. (Σ.Υ.Π.Υ.Υ.Π.).

Ο Θεόδωρος Γόγαλης αναφέρει ότι δυστυχώς ο νομός μας έχει αρκετά και σημαντικά προβλήματα, τα οποία ανασύρονται στην επιφάνεια και επιβαρύνουν τόσο την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Δημοσίου Τομέα όσο και της καθημερινής εξυπηρέτησης των πολιτών. Τονίζει ότι η αποδοτικότητα των εργαζομένων σε επίπεδο Δημοσίου αλλά και Ιδιωτικού Τομέα επηρεάζεται από το περιβάλλον αλλά και την υποδομή του χώρου εργασίας τους. Τέλος, υπογραμμίζει ότι, κατά τη διάρκεια του 3ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου για τα 30 χρόνια του ΑΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και συμμετείχε, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ – HELEXPO, κ. Τζήκα Αναστάσιο, ο τελευταίος του εκμυστηρεύτηκε ότι έως το 2026 θα έχουν μπει τα θεμέλια της ανάπλασης του χώρου και κατ’ επέκταση της ΔΕΘ, καθιστώντας αυτή την πιο σύγχρονη και εξελιγμένη της Ευρώπης. Από το γεγονός αυτό ανακύπτει η κωλυσιεργία των υπευθύνων της περιοχής και της Ηπείρου γενικότερα.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ν. Άρτας βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών να συζητήσει μαζί τους, να αναδείξει προβλήματα και να βοηθήσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του στην επίλυσή τους.  

Γόγαλης Θεόδωρος

Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικής

MBA-Διοίκηση Επιχειρήσεων

          Μέλος Τομέα Δημόσιας Διοίκησης & Μεταναστευτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής 

Υπεύθυνος Τομέων Δημόσιας Διοίκησης, Υγείας, Τύπου, Νεανικότητας και Οικονομικού ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα