26.8 C
Arta
13 Ιουνίου 2024

Όλγα Γεροβασίλη: Η ΝΔ λοιδόρησε τη Συμφωνία των Πρεσπών για μικροπολιτικούς λόγους και συνεχίζει, μετά από 5 χρόνια αδράνειας, να λοιδορεί το εθνικό συμφέρον.

Διαβάστε επίσης

Σημεία συνέντευξης της Όλγας  Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στον ΑΝΤ1 και στους Γ. Παπαδάκη και Μ. Αναστασοπούλου

Για τη Βόρεια Μακεδονία

Στην τοποθέτηση του συνομιλητή της και βουλευτή της ΝΔ ο οποίος, αναφορικά με τη Β. Μακεδονία  ισχυρίστηκε ότι «δικαιώνεται η επιφυλακτική στάση που κράτησε η κυβέρνηση και η στρατηγική Μητσοτάκη απέδωσε» η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την 5ετή αδράνειά της, για την επιζήμια εξωτερική πολιτική και για μικροπολιτικές προτεραιότητες εις βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας. Συγκεκριμένα:

«Η ΝΔ έχει αποφασίσει δια της αδρανείας -απέναντι στην Αλβανία, στην Τουρκία, στη βόρεια Μακεδονία- να ασκεί εξωτερική πολιτική, σε αντίθεση με την πάγια τακτική για ενεργητική εξωτερική πολιτική από την πλευρά της εκάστοτε κυβέρνησης. Έρχεται λοιπόν σήμερα η Νέα Δημοκρατία, που στάθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς σήκωσαν στους ώμους τους τη χώρα και τα εθνικά συμφέροντα και καλεί  τη Β. Μακεδονία -που πολλοί εξ υμών αρνείστε να πείτε και το όνομά της- και δεν αναλογίζεται τις ευθύνες της. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα ήσασταν αδρανείς 5 χρόνια!  Αντιθέτως θα είχατε κάνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, θα επιτηρούσατε και θα ενισχύατε την επιρροή της χώρας μας στη Β. Μακεδονία  όσον αφορά την τήρηση των όρων της συμφωνίας που γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι εις όφελος της χώρας, θα ψηφίζατε τα τρία μνημόνια και δεν θα αφήνατε τον εναέριο χώρο από το ‘23 να βγει η απόφαση ότι τον επιτηρεί η Ιταλία και όχι η Ελλάδα όπως ορίζει το μνημόνιο που δεν φέρατε προς κύρωση, θα επιτηρούσατε το αν τα σχολικά βιβλία αλλάζουν στη Β. Μακεδονία, θα επιτηρούσατε τι γίνεται με τα διαβατήρια και πού ταξιδεύουν κ.ό.κ  Η κυβέρνησή σας έχει το βάρος της εθνικής πολιτικής της χώρας. όχι η Β. Μακεδονία! Και τώρα  πρέπει να επισπεύσετε την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας. Να κάνετε αυτό το οποίο αδρανεί τόσα χρόνια με δική σας ευθύνη. Υπάρχουν όλοι οι όροι μέσα στην συμφωνία εάν θέλετε να καταγγείλετε (άρθρο 19) τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» . Δεν το κάνετε. Το vertigo το δικό σας δεν θα το περάσετε στην ελληνική κοινωνία! Κάνετε μικροπολιτική για να μην χάσετε ψήφους από την ακροδεξιά. Πετάξτε τις περικεφαλαίες και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει να ασκήσετε πίεση και επιρροή υπέρ των εθνικών συμφερόντων της χώρας και όχι να τα βάζετε κάτω από τις μικροπολιτικές σας προτεραιότητες.

Για τις Ευρωεκλογές

Στη συζήτηση για τις Ευρωεκλογές η Όλγα Γεροβασίλη επικεντρώθηκε στα κρίσιμα επίδικα για το είδος της Ευρώπης που θέλουμε και για την εκβιαστική προσπάθεια Μητσοτάκη να πορευθούν οι πολίτες προς τις κάλπες με ατζέντα φόβου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αναλυτικότερα:

«Το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών για τη χώρα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Η συζήτηση όφειλε να επικεντρώνεται στα μεγάλα επίδικα: πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος, σφαγή στη Γάζα και την γεωπολιτική αναταραχή στα ανατολικά μας, κρίση ενέργειας, κλιματική κρίση, εμπόριο, ακρίβεια, ραγδαία αύξηση ανισοτήτων στην Ευρώπη, άνοδος της ακροδεξιάς.   Αντί λοιπόν να συζητάμε επ’ αυτών η ατζέντα Μητσοτάκη και ΝΔ οικοδομείται πάνω στο φόβο και την απειλή προς στους Έλληνες ψηφοφόρους. Προφανές είναι ότι η συζήτηση και βεβαίως η κριτική μας, προεκλογικά, εκτείνεται σε όλα τα θέματα εσωτερικής πολιτικής. Όμως το ερώτημα παραμένει: Θα μπουν τα ζητήματα για το τι Ευρώπη θέλουμε ή θα πορευτούμε προς τις εκλογές στο εκβιαστικό τέμπο που θέλει να επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης;»

«Αυτή την περίοδο η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος είναι δύσκολα ανιχνεύσιμη με ακρίβεια. Όμως αυτή τη στιγμή διαθέτουμε όλα τα δεδομένα μετά και από τις περιοδείες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -και εγώ έχω κάνει περιοδείες- ότι διαγράφεται ανοδική τάση στα ποσοστά μας. Στόχος μας είναι η αύξηση των ποσοστών μας πάνω από τα δημοσκοπικά καταγραφόμενα , η μείωση των ποσοστών της ΝΔ και κλείσιμο της ψαλίδας. Το τελευταίο έχει μεγάλη σημασία γιατί θα δώσει τον τόνο της επόμενης μέρας και την αισιόδοξη πλευρά στην πολιτική ζωή ότι η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές δεν θα είναι κυβέρνηση και η χώρα θα έχει πλέον προοδευτική διακυβέρνηση». 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα