30.4 C
Arta
27 Ιουλίου 2024

Ημερίδα με τίτλο “Εφηβεία :Βία και εξαρτήσεις”από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

Διαβάστε επίσης

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης P.A.D.A. Αντιστράτηγο ε.α. και Επίτιμο Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ραχωβίτσα Ιωάννη, διοργάνωσαν την 18-5-2024 στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου, “Σκουφάς”, ημερίδα με τίτλο “Εφηβεία :Βία και εξαρτήσεις”.

Στόχος της ημερίδας ήταν να γίνει αρχή για μια κοινωνία χωρίς εξαρτήσεις, απαλλαγμένη από τις καταστροφικές συνέπειες της χρήσης των ναρκωτικών, αλλά και από ξεπερασμένες αντιλήψεις, νοοτροπίες και πρακτικές. Μέλημά μας πρέπει να είναι η ενημέρωση, η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση όλων των κρίκων της αλυσίδας που μπορούν να συμβάλλουν στη διαπαιδαγώγηση των νέων με στόχο να τους θωρακίσει απέναντι στις προκλήσεις των εξαρτήσεων.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. Γεώργιος Στύλιος, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Κωνσταντίνος Παπασιώζος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Μουσελίμης, ο Βοηθός Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος κ. Ηλίας Σκανδάλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Λαγός, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Άρτας Ταγματάρχης κ. Σπυρίδων Γούλας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αρταίων Δημήτριος Ευαγγέλου, Λάμπρος Καρατζάς, Μαίρη Λυγούρα, Δημήτριος Τζιομάκης, Αγγέλα Τσώλα και Κωνσταντίνος Χαρακλιάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Άρτας Νικόλαος Σπύρου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.ΕΠ. της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο συντονιστής Ηπείρου της Γραμματείας Δικαιωμάτων των παιδιών της Ν.Δ. Θεόδωρος Σερέτης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Μιχαήλ Νικολάου, εκπρόσωποι συλλόγων, ενώσεων και φορέων.

Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, ο Πρόεδρος της Ένωσής μας κ. Δημήτριος Αποτόρης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της ημερίδας που είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και όλων των κοινωνικών φορέων και την ανάγκη για πολυεπίπεδη συνεργασία ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η θωράκιση των νέων ενάντια στις προκλήσεις των εξαρτήσεων. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου της έναντι στην κοινωνία, συνεχίζει την αδιάλειπτη δράση της στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και συνεχάρη την Ομάδα Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, για την άοκνη προσπάθεια και τις επιτυχίες τους στον αγώνα κατά των Ναρκωτικών. 

Εν συνεχεία, χαιρετισμό απηύθυνε ο Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Μουσελίμης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία της Ένωσής μας και μάς συνεχάρη για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης και επισήμανε ότι η καταπολέμηση των ναρκωτικών αποτελεί προτεραιότητα για την Αστυνομία.

Τέλος χαιρέτισε την ημερίδα ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου P.A.D.A. κ. Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος ανέφερε ότι μετά την πολύχρονη ενασχόλησή του με τη δίωξη των ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ελληνική Αστυνομία , ίδρυσε το Ινστιτούτο Αντιναρκωτικης Δράσης P.A.D.A, ώστε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του με στόχο την ενδυνάμωση των νέων ενάντια στις προκλήσεις των εξαρτήσεων και αναφέρθηκε στην παραβατικότητα των ανηλίκων, η οποία είναι σε συνάφεια με τη χρήση ναρκωτικών. Επίσης, επισήμανε τη σημαντικότητα της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών και των γονέων για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών. Τέλος, μας ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τη συνδιοργάνωση της ημερίδας και επί τη ευκαιρία βράβευσε τον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Γεώργιο Ψωμά για τη συνεισφορά του στη κοινωνία μας.

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας ήταν οι εξής:

“Σύγχρονα ναρκωτικά : Συνθετικά, νόμιμα, ισχυρά, επικίνδυνα, θανατηφόρα”, με ομιλήτρια: την Ελένη Μπακούρη, Πρώην Προϊσταμένη του Τμήματος Ναρκωτικών του Γενικού Χημείου του Κράτους και Αντιπρόεδρο του P.A.D.A.

“Αθλητισμός: Ασπίδα κατά των εξαρτήσεων, με ομιλήτρια την Μαρία Καρπαθάκη, παγκόσμια πρωταθλήτρια Τάε Κβον Ντο και Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας 

“Εφηβεία: Μία σημαντική μετάβαση για παιδιά και γονείς” με ομιλήτρια την Πέγκυ Κυρίτση, Αστυνόμο Β’ και Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπεύτρια.

“Η πρόκληση των Ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών στο διαδικτυακό περιβάλλον (Κυβερνοχώρο). Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την θωράκιση των παιδιών μας” με ομιλητή τον Γεώργιο Παπαπροδρόμου, Αντιστράτηγο ε.α., Ειδικό σε θέματα Αντιμετώπισης Κυβερνοεγκλήματος, Πρώην Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Ευχαριστούμε τον κ. Ιωάννη Ραχωβίτσα και το Ινστιτούτο Αντιναρκωτικής Δράσης P.A.D.A. για την συνδιοργάνωση της ημερίδας, αλλά και όλους τους ομιλητές διότι από την πρώτη στιγμή αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκλησή μας και με το μεστό τους λόγο, την επαγγελματική και επιστημονική τους κατάρτιση, συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε οι παρευρισκόμενοι να κατανοήσουν τις ανησυχητικές διαστάσεις της χρήσης ναρκωτικών από τους εφήβους.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παρευρισκόμενους που πραγματικά γέμισαν την αίθουσα, διότι με αυτό τον τρόπο μάς δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας. 

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας διότι  με τη στήριξή τους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσής μας.

ΧΟΡΗΓΟΙ: ERGOTEK, ΚΑΨΙΩΧΑΣ Α.Ε.Β.Ε., ΠΙΝΔΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, EURONICS, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ  ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ  , ΣΥΝΟΥΣΙΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :ART TV               

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα