23.2 C
Arta
29 Σεπτεμβρίου 2024

Σε θερμό κλίμα η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Άρτα

Διαβάστε επίσης

Γράφει: η Χριστίνα Μπίζα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαίου 2024 στις 2,30 το μεσημέρι, με σχεδόν ωραία καθυστέρηση, η προγραμματισμένη επίσκεψη  του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άρτα,  με θερμά χειροκροτήματα από όλους τους παρευρισκόμενους.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας στην πλατεία Μονοπωλίου όπου συνοδεία του Βουλευτή Άρτας Γιώργου Στύλιου του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Β. Ψαθά, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, πολιτευτών, αλλά πολιτών περπάτησε στους δρόμους της πόλης.

Αρχικά κατευθύνθηκε προς την Κεντρική πλατεία μπροστά στο Άγιο Δημήτριο όπου επισκέφθηκε το περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας. 

Σε όλη του την πορεία πολίτες μικροί και μεγάλοι ήθελαν να το πλησιάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του κάτι που το δεχόταν με μεγάλη ευχαρίστηση, ενώ συνομίλησε με καταστηματάρχες και επαγγελματίες της περιοχής. 

Ρωτούσε διαρκώς για την πόλη και δεχόταν απαντήσεις από το Δήμαρχο Αρταίων Χ. Σιαφάκα ο οποίος ήταν διαρκώς στο πλευρό του. Ρώτησε μεταξύ άλλων για το από πότε είχε κατασκευαστεί ο παλιός πεζόδρομος στα μη ανακατασκευασμένα τμήματα της οδού Σκουφά.

Έδειξε ενδιαφέρον για την αισθητική του σιντριβανιού και γενικότερα για το σύνολο των έργων στην κεντρική πλατεία  και στην οδό Σκουφά.

 Με προθυμία περπάτησε στο πρόσφατα σχεδόν ολοκληρωμένο τμήμα του Open Mall μετά την πλατεία Μοπωλίου  κατόπιν προτροπής του κ. Σιαφάκα. 

Λίγο πριν διαβεί το κατώφλι του πλήρως ανακαινισμένου παλιού Δικαστικού Μεγάρου της πόλης της  Άρτας προτίμησε για καλή τύχη να μπει με το δεξί..

Ενημερώθηκε επισκεπτόμενος τον ανακαινισμένο χώρο για θέματα που αφορούν τον Δικαστικό Κλάδο και άκουσε με προσοχή τους εργαζόμενους αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Θεατράκι της Αρχαίας Αμβρακίας στην πόλης της Άρτας όπου ενημερώθηκε για την πορεία του έργου, το οποίο ήδη άρχισε να φιλοξενεί εκδηλώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η ωριαία χρονική απόκλιση στην ώρα άφιξης του Πρωθυπουργού όμως επεφύλαξε και μία άκρως απογοητευτική εξέλιξη αφού δεν επισκέφτηκε τελικά το Δημαρχείο του Δήμου Αρταίων στην Περιφερική οδό όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου προσδιορίζοντας την ώρα άφιξης  στην Άρτα στις 1,30 και την ώρα επίσκεψης στο Δημαρχείο στις 2,30 μ.μ.

Προς απογοήτευση του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδημάρχων που ήταν σε αναμονή της εκεί επίσκεψης του Πρωθυπουργού το πρόγραμμα τελικά επανήλθε στον αρχικό σχεδιασμό του.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε στην Γέφυρα της Άρτας κοντά στην οποία βρίσκονται τα Αρδευτικά Έργα. 

Κατά την επιτόπου επίσκεψή του ενημερώθηκε για την σημασία  των συγκεκριμένων παρεμβάσεων και κατά πόσο αυτά θα συμβάλουν στην βελτίωση του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή εξασφαλίζοντας επαρκείς  υδάτινους πόρους για τις καλλιέργειες και την βελτίωση του βιοτικού  επιπέδου ενός σημαντικού κλάδου για την Άρτα στο σύνολό της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκεί ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και για τα προβλήματα στατικότητας της γέφυρας δίπλα στο Ιστορικό Γεφύρι, τόσο από τον Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη αλλά και το Δήμαρχο Αρταίων Χ. Σιάφάκα. 

Έδειξε να συμμερίζεται τις  ανησυχίες τους και υποσχέθηκε να παρέμβει ο ίδιος προσωπικά προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις αναφορικά με το συγκριμένο θέμα.  

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα