25.9 C
Arta
8 Σεπτεμβρίου 2024

Η αναγκαιότητα της προτεραιότητας

Διαβάστε επίσης

  • Ήρθε στα πεταχτά ο πρωθυπουργός στην Άρτα, δυο – τρία έργα ήταν να δει και ξαφνικά μας μπέρδεψε η κατάσταση.
  • Πήγε ο πρωθυπουργός στα αρδευτικά έργα του ΠΑΑ στο ύψος των Κεραματών και έπεσε η κουβέντα στην Γέφυρα… Ρωτάει ο Μητσοτάκης «για ποια γέφυρα μιλάτε ρε παιδιά να βοηθήσω».
  • Ήταν στην παρέα, Στύλιος, Καχριμάνης και Σιαφάκας και ξαφνικά άρχισαν να λένε για την Γέφυρα της Άρτας, η οποία φέρεται επικίνδυνη, γίνεται ο λόγος για την μελέτη της Περιφέρειας Ηπείρου, και για την ανάγκη να υπάρξουν και δυο κόμβοι, έναν στους Κωστακιούς και έναν στην Κατσιμήτρου…
  • Και μετά ακούγεται ότι «να έχουμε και 8 εκατομμύρια από το παλιό υποδομών» και μπορούμε να τα ρίξουμε εκεί… Εκεί χάθηκε και λίγο η μπάλα: τα οκτώ μύρια, η προίκα Γεροβασίλη για την γέφυρα Παπαλέξη, ξαφνικά ξεφεύγουν από την Γέφυρα των Κεραματών και παίζουν στο γήπεδο της διπλής γεφύρωσης…
  • Χαμένοι στην μετάφραση εν ολίγοις όλοι, τόσο ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης, ο βουλευτής και πάνω απ’όλα ο Πρωθυπουργός, που θέλει να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για προχωρήσει ένα έργο.
  • Και δίνει γραμμή στον Ταχιάο, βοήθησε τα παιδιά εδώ να φτιάξουν την γέφυρά τους και είμαστε βέβαιοι ότι ο Ταχιάος θα ψάχνεται κι αυτός ακόμη για το ποια ακριβώς γέφυρα εννοεί ο Πρωθυπουργός για την Άρτα.
  • Γίνεται το δημοτικό συμβούλιο και ο Χριστόφορος Σιαφάκας, προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά: παιδιά εμείς δεν απεμπολούμε την Γέφυρα Παπαλέξη- προίκα Γεροβασίλη… Αντιθέτως θεωρούμε ότι έχει προτεραιότητα για την Άρτα, η πρόταση του Κολιοπάνου για διπλή γεφύρωση.
  • Σε ένα χαλαρό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος απαντάει στην ερώτηση του Σωτήρη Χριστούλη αναφορικά με τα προβλήματα της γεφύρωσης των Κεραματών, ότι το κόστος έχει φτάσει τα 22 μύρια καθώς πρέπει να γίνει ουσιαστικά και δεύτερο τοπικό διευθέτησης της κοίτης και μέσα σε αυτά τα λεφτά συμπεριλαμβάνονται και οι απαλλοτριώσεις από τις δεσμευμένες περιουσίες.
  • Μετά αναφέρεται στην αναγκαιότητα της προτεραιότητας του έργου της διπλής γεφύρωσης, καθώς υπάρχει κίνδυνος να κοπεί η Άρτα στην μέση, στο επόμενο διάστημα και δεν θα έχουμε καμιά δικαιολογία. Αναφέρεται στην μελέτη που έχει έτοιμη η Περιφέρεια και το διευρύνει και κάπως και μιλάει για τις εργασίες με την Παρηγορήτισσα και βέβαια για τους δυο νέους κόμβους…
  • Και όλα αυτά με το ευχάριστο μήνυμα ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν απαλλοτριώσεις ιδιωτικών εκτάσεων…
  • Σε όλα απαντάει ο Χριστόφορος Σιαφάκας, αλλά και πάλι υπάρχει στον αέρα μια ανεπαίσθητη ασάφεια: τα 8 μύρια, που θα πάνε τελικά; Θα μείνουν στις Κεραμάτες, θα περάσουν στο έργο διπλή γεφύρωση εθνικής οδού και διπλών κόμβων;
  • Ο Χριστόφορος Σιαφάκας είναι κατηγορηματικός, τα 8 μύρια θα πάνε για τις Κεραμάτες, πρέπει να υποβάλλει πρόταση μέχρι την 25η Ιουνίου (προθεσμία), αλλά είναι ένα ποσό που δεν είναι αρκετό, σύμφωνα με τη νέα μελέτη…
  • Από την άλλη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για τον Δήμο Αρταίων, σε σχέση με την γεφύρωση της Εθνικής οδού: από αυτήν εξαρτώνται επιχειρήσεις, πολίτες, δημότες, τουρίστες. Δεν μπορεί η Άρτα να ζει με την απειλή ότι κάποια στιγμή θα κλείσει η εθνική οδός (που τυγχάνει να είναι και περιφερειακή – δημοτική οδός της πόλης μας).
  • Μάλιστα, το καλό θα είναι ότι ο Δήμος Αρταίων με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια θα είναι και ο εποπτεύων το έργο, ότι και να σημαίνει αυτό και κυρίως ότι θα μπορεί να κάνει μια γέφυρα, σύγχρονη, που να εξυπηρετεί και το τουριστικό σκοπό του χώρου…
  • Δεν θα επιμείνουμε περαιτέρω… Καλό θα ήταν να δώσουμε μια έμφαση και στον κίνδυνο να μείνουμε χωρίς έργα, καθώς το ΟΠΕΝ ΜΟΛ θέλει ακόμη δυο εκατομμύρια για να προχωρήσει, ο Χριστόφορος Σιαφάκας ανέφερε ότι συναντήθηκε με τον Μπακογιάννη από το Ταμείο Ανάπτυξης και του επέστησε τον κίνδυνο της απένταξης του έργου, καθώς με το σταγονόμετρο γίνονται οι εκταμιεύσεις στους εργολάβους και ήδη έχουν απεντάξει μια σειρά από έργα που δεν προχώρησαν – με σκοπό βέβαια να κατευθύνουν τα κεφάλαια σε υποδομές που καταστράφηκαν στην Θεσσαλία.
  • Να πούμε και μια επετειακή εξυπνάδα να σπάσουμε τον πάγο : η Πόλις Εάλω και ήρθη η άμυνα του Χρήστου Τσιρογιάννη, στην ονομασία της πλατείας μπροστά από το ναό του Μαξίμου Γραικού, σε διαφορετική ονομασία από τον τοπικό Άγιο.
  • Να πούμε και εμείς ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχίζεται μια τέτοια ένταση: άλλωστε όλες οι πλατείες της Άρτας άλλο όνομα έχουν και με άλλο όνομα τις γνωρίζουμε, π.χ. η πλατεία Μονοπωλίου (πλατεία 24ης Ιουνίου 1881) η πλατεία Αγίου Δημητρίου ή πλατεία Νομαρχίας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) η πλατεία Κιλκίς (πεσόντων αρτινών ευζώνων στην μάχη του Κιλκίς) κλπ.
  • Ας τιμήσουμε τον Πατριάρχη και …έχει ο Θεός!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα