26.5 C
Arta
26 Ιουνίου 2024

ΣΚΡΕΚΑΣ: Η Άρτα μπορεί να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό Κέντρο όλης της Περιφέρειας Ηπείρου

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Σκρέκα είχε το μεσημέρι του Σάββατο 1 Ιουνίου  2024  ο Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας στο Δημαρχείο της πόλης, όπου και είχε εκτενή συζήτηση μαζί του για διάφορα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, ο γενικός  γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης,  ο πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου, Κώστας Πατήλας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Χρήστος Παπανικολάου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ και αντιδήμαρχοι του Δήμου Αρταίων.

Ο κ. Σιαφάκας – μεταξύ άλλων – έθεσε στο υπουργό το θέμα της αξιοποίησης της Λίμνης Πουρναρίου. Στη συνέχεια επισήμανε το ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό των δράσεων και των έργων της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Αμβρακικού, όπως και τη ανάγκη δημιουργίας του Επιχειρηματικού Πάρκου.

Σε δήλωσή του ο υπουργός ανέφερε: «Η Άρτα μπορεί να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό Κέντρο όλης της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο πανέμορφος αυτός τόπος με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά βρίσκεται σε προνομιακή γεωγραφική θέση και έχει πολλές δυνατότητες για ισχυρή ανάπτυξη. Συζητήσαμε για το πώς θα υλοποιηθεί το αναπτυξιακό σχέδιο για την περαιτέρω αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Άρτας. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης, η δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού πάρκου, αλλά και η εκμετάλλευση του Αμβρακικού Κόλπου είναι στρατηγικοί μας στόχοι για τα επόμενα χρόνια. Κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε από κοινού για βιώσιμη ανάπτυξη, ασφαλείς και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τις νέες και τους νέους». 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα