29.3 C
Arta
1 Ιουλίου 2024

Σύσκεψη Σχεδιασμού ΟΧΕ των Δήμων πέριξ του Αμβρακικού Κόλπου στο Δημαρχείο του Δήμου Αρταίων

Διαβάστε επίσης

 Σύσκεψη με θέμα τον προγραμματισμό των δράσεων και των έργων της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης  (ΟΧΕ) Αμβρακικού,  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων), Βασίλης Σιαδήμας, ο Βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος,   ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων Χρήστος Παπανικολάου, ο Δήμαρχος Δήμου Νικ. Σκουφά Κώστας Παπασιώζος με συνεργάτες του, ο Δήμαρχος Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Αθανάσιος Κασόλας, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμφιλοχίας Γιώργος Αλπός, η Πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΜ Αναστασία Σίμου,  υπηρεσιακοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Δήμου Αρταίων καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας  του Δήμου Πρέβεζας.  

Ο Βουλευτής Άρτας  Γ. Στύλιος, παίρνοντας το λόγο υπογράμμισε την σημαντικότητα του προγράμματος  το οποίο αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο χωρικού σχεδιασμού με στόχο την εφαρμογή αναπτυξιακών στρατηγικών για την αναβάθμιση και ανάδειξη μνημείων και περιοχών φυσικού κάλλους, τη στήριξη και δικτύωση των τοπικών επιχειρήσεων, την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων και  την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του τοπικού πληθυσμού. 

Ο κ. Σιαδήμας τόνισε τη σημαντικότητα του εργαλείου  της  Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης ώστε να αποτυπωθούν και να πραγματοποιηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν στην περιοχή και ότι η ΜΟΔ θα λειτουργήσει υποστηρικτικά σε κάθε ενέργεια. Αναφέρθηκε σε ειδικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν ώστε οι εμπλεκόμενοι Δήμοι να αποκτήσουν κατάρτιση και γνώσεις που θα αφορούν στο πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρ. Σιαφάκας επικεντρώθηκε  στο κοινό όραμα και το βηματισμό που πρέπει να ακολουθήσουν οι Δήμου οι οποίοι γειτνιάζουν του Αμβρακικού, ώστε το αποτέλεσμα να αναδείξει την περιοχή και να συμβάλει στην ανάπτυξή της.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Δήμου Νικ. Σκουφά Κ. Παπασιώζος ανέφερε ότι η πολιτεία χρωστά διαχρονικά στην περιοχή μας ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης  που θα μείνει στις επόμενες γενιές. 

Η εμβέλεια της ΟΧΕ αφορά περιοχές που χωροθετούνται  πέριξ του Αμβρακικού Κόλπου και  αφορά στη συνεργασία των Δήμων αυτών,  με σκοπό τη διαμόρφωση μιας ενιαίας ολοκληρωμένης και στρατηγικής πρότασης σημαντικών έργων και δράσεων ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του κάθε Δήμου, την Ανθεκτικότητα της περιοχής, την βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή. 

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η  ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση είναι το εργαλείο εκείνο που με τη συνεργασία  των Δήμων φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν βραχίονα ανάπτυξης και προόδου των τοπικών κοινωνιών.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα