28.8 C
Arta
26 Ιουνίου 2024

“Ψήφος Ευθύνης” – Μαρία Καραγιάννη Γραμματέας Δικαιωμάτων του Παιδιού της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Διαβάστε επίσης

Για δέκατη φορά οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κληθούν απο 6 έως 9 Ιουνίου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη καθημερινότητα μας, στο μέλλον μας αλλά κυρίως στο μέλλον των παιδιών μας. 

Πέραν της ενίσχυσης της ίδιας της Ένωσης ως προς την νομιμότητα της και την αξιοπιστία της, οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου θα διαμορφώσουν τη νέα σύνθεση των εκπροσώπων της εκάστοτε χώρας οι οποίοι θα αποκτήσουν σημαντική επιρροή στη νομοθεσία της Ένωσης, επηρεάζοντας θέματα όπως η οικονομική πολιτική, η μετανάστευση, το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Με την θέσπιση της Συνθήκης της Λισαβόνας το Ευρωκοινοβούλιο που εκλέγεται από τη δημοκρατική διαδικασία των ευρωεκλογών, πλέον νομοθετεί και συμμετέχει ενεργά στη χάραξη της ευρωπαϊκής πολιτικής σε ίση βάση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο,καθώς νομοθετούν από κοινού στο 95% της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Έτσι το άμεσα εκλεγμένο θεσμικό όργανο της Ευρώπης και μια από τις μεγαλύτερες δημοκρατικές συνελεύσεις του πλανήτη αποτελεί πια τον πιο άμεσο εκφραστή του κάθε Ευρωπαίου πολίτη.


Η ιστορία των Ευρωπαϊκών εκλογών απο το μακρινό 1979 έως το πρόσφατο 2019 μας έχουν δείξει ότι αποτελούσαν πάντα σταθμούς στην διαμόρφωση μιας αληθινής ευρωπαϊκής πολιτείας και ότι αντανακλούσαν πάντοτε τις κυριότερες ανησυχίες και τους σημαντικότερους αγώνες της κάθε περιόδου. 

Οι Ευρωεκλογές είχαν πάντα τη δύναμη να αλλάζουν τον κόσμο της Ευρώπης, διατηρώντας πάντα τη δημοκρατία στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Ατζέντας.

Σήμερα εν έτει 2024, η δημοκρατία είναι πιο ζωτικής σημασίας απο ποτέ.

Αποτελεί ακόμα ένα κεκτημένο που στον ραγδαία εναλλασσόμενο κόσμο μας μπορεί να γίνει  γρήγορα ζητούμενο. 

Ιδιαίτερα τώρα που οι ακραίες φωνές πληθαίνουν τόσο εντός, όσο και εκτός Ένωσης είναι χρέος μας ως φιλελεύθεροι δημοκρατικοί πολίτες να διαφυλάξουμε το αγαθό της Δημοκρατίας ψηφίζοντας με σύνεση την άλλη Κυριακή και πάντα με γνώμονα το καλό της πατρίδας μας και ευρύτερα της Ευρώπης. Να επιλέξουμε εκείνες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν επάξια την χώρα μας με μοναδικό γνώμονα το καλό της Ελλάδας και των πολιτών της. Να επιλέξουμε εκείνες και εκείνους που θα πρωτοστατήσουν στα Ευρωπαϊκά δρώμενα, θα φέρουν αποτελέσματα για την πατρίδα μακριά από μικροπολιτικές, προσωπικές ατζέντες και κομματικά συμφέροντα

Όπως είχε πει και ο Valery Giscard d’ Estaing την ημέρα της ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ : “Η Ελλάδα είναι η μητέρα της δημοκρατίας και το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν παιδί χωρίς πιστοποιητικό γέννησης.”

Για την χώρα μας η Ευρώπη δεν είναι κάτι νέο. 

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια απο την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής “σφράγισε” την ένταξη της Ελλάδας στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας. 

Κόντρα πάντα στην συνθηματολογία της αλαλάζουσας αντιπολίτευσης “ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΆΤΟ ΤΟ ΊΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΆΤΟ”. 

Τα χρόνια πέρασαν. 

Η Ελλάδα άρχισε να αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς εντός της Ε.Ε, και πλέον για την γενιά μας αυτό το κεκτημένο μοιάζει δεδομένο.

Το “δεδομένο” όμως την δεκαετία της κρίσης έγινε “ζητούμενο”. 

Ο ευρωσκεπτικισμος κορυφώθηκε. 

“Νταούλια”, ρήξη με τους θεσμούς, σκέψεις για αποχώρηση από το ευρώ και πολλά ακόμη πολιτικά ταχυδακτυλουργικά μας οδήγησαν το 2015 μια ανάσα εκτός Ευρώπης. 

Εννέα χρόνια μετά, αυτό μοιάζει μακρινός εφιάλτης. 

Η χώρα μας πρωτοστατεί εντός του σκληρού ευρωπαϊκού πυρήνα και ηγείται σημαντικών πρωτοβουλιών.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας επιτέλους θεωρείται ισότιμος συνομιλητής και χρήζει σεβασμού απο τους υπόλοιπους ηγέτες της Ένωσης.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας τουλάχιστον έως το 2027.

 Έως το 2027 θα είναι αυτός που θα διαπραγματεύεται στην Ευρώπη για το συμφέρον της Ελλάδας και των συμπολιτών μας, όπως έκανε αδιάλειπτά μέχρι σήμερα. Όμως για να είναι ισχυρή η φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη απαιτείται να είναι ισχυρή και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην κάλπη της επόμενης Κυριακής. 

9 Ιουνίου λοιπόν, οφείλουμε ως Έλληνες να διατηρήσουμε τη σημερινή εικόνα της χώρας μας στην Ε.Ε και ανταποκριθούμε στο χρέος μας προς την Ευρώπη δείχνοντας την πίστη μας στα ευρωπαϊκά ιδεώδη και αξίες.

9 Ιουνίου δεν πρέπει να αφήσουμε τις ακραίες φωνές εντός της Ένωσης να αποφασίσουν για εμάς.

9 Ιουνίου πρέπει με τη ψήφο μας να θωρακίσουμε την ειρήνη και την Δημοκρατία στην Ευρώπη.

9 Ιουνίου πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη «ηχηρά» σε αυτούς που δεν θέλουν να διαφυλάξουν την ενότητα της Ένωσης.

9 Ιουνίου αξίζει πραγματικά να χρησιμοποιήσουμε τη ψήφο μας.

#useyourvote #EUElections

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα