34.8 C
Arta
26 Ιουνίου 2024

Η ρευστότητα της πολιτικής

Διαβάστε επίσης

  • Και να θέλει να αγιάσει ο Τσιρογιάννης δεν μπορεί… Έρχονται μια σειρά από εξελίξεις, που από μόνες τις μπορούμε να πούμε ότι «δυναμιτίζουν» τα πράγματα, δημιουργούν πικρίες και αναμνήσεις.
  • Ήρθε και η πρόκληση από το ΕΣΠΑ για το ΞΕΝΙΑ, στο οποίο υπάρχει και η ωριμότητα να υποβληθεί προς χρηματοδότηση, αλλά «ως έχει» και δη με τον χαρακτηρισμό ως Πολιτιστικό Κέντρο. Και είναι βέβαιο ότι ο Δήμος Αρταίων και ο ίδιος ο Χριστόφορος Σιαφάκας δεν θα εμμείνουν σε … εμμονές τύπου Ξενοδοχείο ή μοτέλ Β’ κατηγορίας, εδώ και τώρα!
  • Είναι όλα έτοιμα για να χρηματοδοτηθεί ένα έργο 12 εκατομμυρίων, μελέτες, εγκρίσεις, εργολάβο -μέχρι και απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι όλα πάνε καλά.
  • Τι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμαρχος; Να κλωτσήσει την καρδάρα και να πάμε τριάντα χρόνια πίσω, έτσι ώστε το ΞΕΝΙΑ – κάστρο και περιβάλλον χώρος, να γίνει κανονικότατα Γεφύρι της Άρτας και να την ξεγράψουμε από τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας, σβήνοντάς το ως μνήμη για τον τελευταίο αιώνα… ή να το κάνουμε το Πολιτιστικό και να δούμε!
  • Δικαιώνεται προσωπικά ο πρώην Δήμαρχος και λέει: ιδού, τελικά την δική μου πρόταση ακολουθεί η νέα δημοτική αρχή, ούτε γραμμή δεν αλλάζει στην μελέτη και την πρόταση, οπότε κακώς …. υπέστην τέτοιου είδους και άδικη κριτική.
  • Με όρους real politik αν ασχοληθούμε με την περίπτωση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί να παραπονείται ο Χρήστος Τσιρογιάννης, αλλά ορθώς ο Χριστόφορος Σιαφάκας κινείται με τον τρόπο αυτόν, καθώς πλέον άλλαξαν οι στόχοι και τα μέσα και έτσι προτεραιότητα είναι να έρθουν τα χρήματα για το plan B και εν καιρώ να μετουσιωθεί σε plan A…!
  • Πως το λένε αυτό: «βλέποντας και κάνοντας», ήτοι εν ολίγοις η πολιτική είναι ρευστή και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι ένα καραβάκι, το οποίο να μπορεί να κυματίζει με ασφάλεια στις φουρτούνες και τις αναταραχές.
  • Οι βαριές θέσεις και οι ακλόνητες, το βυθίζουν το καράβι σε μια θαλασσοταραχή!
  • Π.χ. είδαμε ότι και στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, ψηφίστηκε τελικά ο προϋπολογισμός. Με τι αλήθεια κόστος έγινε μια απλή διαδικασία τόσο δύσκολη και επίπονη; Με κομμένες τις γέφυρες επικοινωνίας με όλους τους άλλους φορείς, με παραιτηθέντες δυο αντιδημάρχους και με σοβαρό πλήγμα στην εικόνα του Δήμου, με τους προμηθευτές να φοβούνται να συναλλαχθούν και τους πολίτες να αναρωτιούνται πως θα ξημερώσουν.
  • Αν υπήρχε ευελιξία από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο θα είχαν όλα αντιμετωπιστεί, αλλά θα έβγαινε ο Δήμος με εξωστρέφεια προς την Αυτοδιοίκηση, ενώ τώρα προσπαθεί να αντιστρέψει μια εικόνα, που και δεν της αξίζει, αλλά και που την αδικεί κι όλας.
  • Κλείνει και ο κύκλος των Ευρωπαϊκών εκλογών και επίσης θα σταματήσει ο γύρος των επισκέψεων των υποψηφίων των κομμάτων. Να επισημάνουμε ότι οι επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές σε πολιτικό πεδίο αποτελούν ένα κλιμακόμετρο πολιτικής ισχύος των εθνικών κομμάτων: να δούμε πόση είναι η απογοήτευση ή η επιβράβευση του κυβερνητικού έργου, αλλά και πόση ανταπόκριση μπορεί να έχει το πολιτικό φαινόμενο Κασσελάκη…
  • Καλώς ή κακώς, εκτίμησή μας είναι ότι τα υπόλοιπα κόμματα, μπορούν να έχουν σημασία σε άλλα επίπεδα, όπως π.χ. σε εσωκομματική ισχύ ή δυναμική σε ευρωπαϊκές συμμαχίες, αλλά επιδερμικά δεν φαίνεται να απασχολούν περαιτέρω τις κοινωνίες…
  • Από τις σημαντικές επισκέψεις, στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα και η επίσκεψη Σκρέκα, ο οποίος μας θύμισε οικεία κακά, όπως π.χ. το Επιχειρηματικό πάρκο, το οποίο μετά τις εκλογές ευρίσκεται εν υπνώσει (και πολύ καλά κάνει). Δεν ξέρουμε αν τελικά και ένα ακόμη πεδίο μάχης (που έδωσε με τον εαυτό του ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης και … έχασε) θα επανέλθει στην επικαιρότητα.
  • Δεν γνωρίζουμε πλεον αν και ο επιχειρηματικός κόσμος έχει την αντοχή και το σθένος για μια ταλαιπωρημένη υπόθεση να συνεχίσουν να ασχολούνται, την στιγμή που είναι ανοιχτά άλλα μέτωπα όπως π.χ. το open mall και η ταλαιπωρία που υφίσταται η αγορά, αλλά και η φορολογία (που έχει και αναδρομική ισχύ) …
  • Εξάλλου έχουμε και τις εκλογές στο Επιμελητήριο, οι οποίες πλησιάζουν και συγκεντρώνουν και μεγάλο ενδιαφέρον από υποψηφίους, που επιθυμούν να έχουν έναν παρεμβατικό ρόλο στα αναπτυξιακά θέματα της περιοχής.
  • Αυτό θα είναι το επόμενο πεδίον δόξης λαμπρόν, το οποίο απ’ότι καταλαβαίνουμε θα απασχολήσει την τοπική ειδησεογραφία το καλοκαίρι, αλλά και το επόμενο διάστημα! Ευτυχώς γιατί πιστεύαμε ότι θα ρίχναμε στροφές …
  • Και να σημειώσουμε και κάτι: υποσχεθήκαμε σε φίλους και αναγνώστες ότι η Βαλαώρα και η Ελεούσα δεν θα εξαφανιστούν από την επικαιρότητα, με τα πολλά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν. Και από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουμε να τα σκαλίζουμε, γιατί είναι άδικο αυτές οι περιοχές να υποβαθμίζονται… ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα