32.8 C
Arta
29 Ιουνίου 2024

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος από το Δήμο Αρταίων και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε επίσης

Με ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης, ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασίαμε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας  γιόρτασε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο, τους μαθητές των σχολείων της πόλης αλλά και τους πολίτες, να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που προάγουν την ήπια κινητικότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Η δράση η οποία σημείωσε  μεγάλη επιτυχία, συγκέντρωσε ποδηλάτες κάθε ηλικίας και είχε αφετηρία το 7ο Δημοτικό Σχολείο. Οι διαδρομές που ακολουθήθηκαν ήταν δύο  και εντός της πόλης. Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ποδηλασίας με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, Βαρβάρα Φασόη.  

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας ο οποίος έλαβε και μέρος στον ποδηλατικό δρόμο,  δήλωσε: “Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την υπενθύμιση ότι η Γη μας χρειάζεται τη βοήθειά μας. Είμαστε η υπεύθυνη γενιά για την αποκατάσταση. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη γη και την ανθρωπότητα και η εκπαίδευση, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση, παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό.  Η σημερινή εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλους τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης κινητικότητας. Η ποδηλασία είναι μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές μετακίνησης και χαιρόμαστε που τόσοι πολλοί συμπολίτες μας συμμετείχαν ενεργά.”

Ο Δήμος Αρταίων θα  συνεχίσει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για ένα καθαρότερο και πιο πράσινο μέλλον.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα