24.8 C
Arta
23 Ιουνίου 2024

Συνάντηση του Υπ.Ανάπτυξης κ. Σκρέκα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γκολομάζου

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο είχε την Παρασκευή 31 Μάϊου 2024 το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ιωάννης Γκολομάζος, συνοδευόμενος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων, όπου και είχαν εκτενή συζήτηση για κρίσιμα ζητήματα στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης της περιοχής.  Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ., κ. Στύλιος Γεώργιος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης. 

Ο Πρόεδρος καλωσόρισε τον Υπουργό εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη στο Επιμελητήριο και παρέθεσε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας, ζητώντας τη συνδρομή του Υπουργείου, σε μια σειρά δράσεων για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή καθώς και την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος έθεσε τα παρακάτω θέματα, όπως η ανάγκη υλοποίησης του Επιχειρηματικού Πάρκου, η διευθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου και της δεύτερης γέφυρας, η αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου, η ανάγκη άμεσης λειτουργίας του υποσταθμού της ΔΕΔΔΗΕ και η ανάπτυξη περιοχών όπως ο ορεινός και ημιορεινός όγκος και ο Αμβρακικός κόλπος. Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα, όπως τα αρδευτικά έργα, έργα υποδομής και άλλα. Ο Πρόεδρος ανέφερε το δημογραφικό πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε δυνατό τρόπο καθώς και την ανάγκη χρηματοδότησης των επιχειρήσεων με μεγαλύτερο ποσοστό ενίσχυσης για την περιοχή. Τέλος, σημείωσε την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων (κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, λοιποί φορείς) με σκοπό την επιτυχή υλοποίηση των ανωτέρω και τη μετάβαση της περιοχής της Άρτας σε αναπτυξιακή τροχιά. 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Σκρέκας λαμβάνοντας το λόγο ευχαρίστησε από την πλευρά του το Επιμελητήριο Άρτας για τη φιλοξενία, τονίζοντας πως νιώθει σαν το σπίτι του, καθώς όντας ο ίδιος επιχειρηματίας αντιλαμβάνεται την αγωνία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα. Τοποθετήθηκε εκτενώς σε όλα τα θέματα που τέθηκαν τόσο από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου όσο και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους λοιπούς παρευρισκόμενους. Για το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου τόνισε πως δε νοείται να μην υπάρχει οργανωμένος χώρος υποδοχής των επιχειρήσεων. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροδότησης της ΔΕΔΔΗΕ και την αξιοποίηση του Άραχθου ποταμού, προς όφελος της επιχειρηματικότητας της περιοχής. Το μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού στην περιοχή της Ηπείρου κρίνει ακόμα πιο σημαντικές τις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν προς την κατεύθυνση της αναπτυξιακής πολιτικής στην περιοχή με σκοπό να γίνει η περιοχή τόπος προσέλκυσης των μελλοντικών επενδύσεων. Τέλος, τοποθετήθηκε στα διάφορα ερωτήματα που τέθηκαν από τους επιχειρηματίες – μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αφορούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων (φορολογικός, αναπτυξιακός νόμος κ.λπ.) και την αντοχή τους στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνουν στη σημερινή εποχή.  

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος έδωσε υπόμνημα με τα θέματα ανάπτυξης της περιοχής και τα προβλήματα των επιχειρήσεων στον Υπουργό.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα