34.8 C
Arta
26 Ιουνίου 2024

Διαφορά ασφαλείας για τη ΝΔ, αλλά πολλά τα μηνύματα σε όλους τους χώρους

Διαβάστε επίσης

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών τόσο στην Άρτα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έδειξαν ότι παρά την μεγάλη αποχή, τα μηνύματα που εστάλησαν πρέπει να προβληματίσουν τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας. Είναι μια πραγματικότητα για τα πολιτικά κόμματα, που σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αδιαφορήσει.
Η Νέα Δημοκρατία παρά το γεγονός ότι είναι πρώτο κόμμα, έχει απωλέσει την μεγάλη εκλογική της υπεροχή σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, όπως επίσης έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30%, που είχε θέσει ως βάση η κυβέρνηση.
Από την άλλη, απογοητευτική είναι και η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος αν και στην Άρτα έφερε ένα αξιοπρεπές ποσοστό, λόγω πολιτικής ιδιαιτερότητας, στην υπόλοιπη Ελλάδα μετά βίας έφτασε το 15%, σχεδόν το μισό ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος.
Είναι σημαντικό ότι τα κόμματα του φερόμενου πολιτικά ακροδεξιού χώρου, πλησίασαν το 20%, δηλαδή ένα υψηλό ποσοστό, που πρέπει να εκτιμηθεί αναλόγως…
Είναι βέβαιο ότι οι εκλογές αυτές, οι οποίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, δημιούργησαν ένα ντόμιμο εξελίξεων, με κυβερνήσεις να παραιτούνται ή να οδηγούν σε εθνικές εκλογές, θα έχει και στην χώρα μας μικρότερες σε έκταση, αλλά εξίσου μεγάλες σε σημασία διαφοροποιήσεις.
Και μπορεί να μην δούμε άμεσα νέες εκλογές, είναι όμως αναμενόμενος ένας ανασχηματισμός ευρείας έκτασης, καθώς η κυβέρνηση που έφερε το αποτέλεσμα του 2023, πρέπει να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα