25.9 C
Arta
23 Ιουνίου 2024

Ανάγκη Κατάλληλης Στελέχωσης Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Άρτας – όχι δια της Αποδυνάμωσης της ΔΙ.ΑΣ. – Δεν νοείται τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να «φιλοξενούνται» στα Α.Τ. αντί για τους δράστες.

Διαβάστε επίσης

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Όλγα Γεροβασίλη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη το υπ’ αριθμ. 2491/31.05.2024 Δελτίο Τύπου και την υπ’ αριθμ. 2492/06.06.2024 Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας με θέμα «Μείωση οργανικής δύναμης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Δ.Α. Άρτας», με τα οποία αποδεικνύεται ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για λειτουργία Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας στην Άρτα είναι προσχηματικές.

Όχι μόνο δεν εξασφαλίζεται η στελέχωση του εν λόγω γραφείου με κατάλληλο προσωπικό, όπως κατά νόμο προβλέπεται, αλλά μάλιστα αποφασίστηκε να μειωθεί η οργανική δύναμη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χωρίς αίτηση απομάκρυνσης από την μεριά των αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτή, δημιουργώντας άμεσο έλλειμα στην καθημερινή αστυνόμευση.

Αντί να λύνονται προβλήματα δημιουργούνται νέα ενώ, περαιτέρω, όπως έκανε γνωστό η ίδια Ένωση Αστυνομικών, θύμα ενδοοικογενειακής βίας στις 5.6.2024, κατόπιν διαταγών, «φιλοξενήθηκε» όχι σε δομή φιλοξενίας αλλά …στο Αστυνομικό Τμήμα Γ. Καραϊσκάκη! Ελπίζουμε τουλάχιστον να μη φιλοξενήθηκε μαζί με τον δράστη…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα