27.8 C
Arta
18 Ιουνίου 2024

Αθλητική Συνάντηση για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Διαβάστε επίσης

Χρ. Σιαφάκας: Μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο δίκαιο, συμπεριληπτικό και γεμάτο ευκαιρίες για όλους

Αθλητική Συνάντηση για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας. Η συνάντηση ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Αρταίων, του Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Άρτας και του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Άρτας «Ο Πρωτομάστορας» σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας, το ΕΕΕΕΚ Άρτας, το ΕΝΕΕΓΥΛ Άρτας, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Αρταίων, το ΚΔΗΦ «Αγία Θεοδώρα» και το ΚΔΗΦ «Αγκαλιά».

Το αθλητικό γεγονός αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία και ανέδειξε τη δύναμη της θέλησης και της συνεργασίας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενισχύσει την κοινωνική ενσωμάτωση και να προβάλει τις αθλητικές ικανότητες των ΑμεΑ, αποδεικνύοντας ότι όλοι είναι ίσοι και ταυτόχρονα διαφορετικοί, με μοναδικές ικανότητες και δυνατότητες.

Οι εθελοντές του Δήμου Αρταίων και της Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ , όπως πάντα, έδωσαν το παρόν και συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης. Από νωρίς το απόγευμα βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας και βοήθησαν σε κάθε φάση του αθλητικού γεγονότος. Ανέλαβαν ποικίλες αρμοδιότητες, από την προετοιμασία των αθλητικών χώρων και τον συντονισμό των συμμετεχόντων, μέχρι την παροχή υποστήριξης στους αθλητές.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη  και οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν, ενθάρρυναν τους αθλητές και απόλαυσαν ένα διαφορετικό απόγευμα  γεμάτο ενέργεια.

Παρών στην εκδήλωση και ο δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης δήλωσε: «Σήμερα γιορτάζουμε την αληθινή δύναμη των  Ατόμων με Αναπηρίες,  του αθλητισμού και της ανθρώπινης θέλησης. Η σημερινή εκδήλωση δεν είναι μόνο γιορτή του αθλητισμού, αλλά και γιορτή της διαφορετικότητας και της συνεργασίας.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της ημέρας. Στους αθλητές που μας έδειξαν τι σημαίνει να παλεύεις με πάθος, στους εθελοντές που με την  προσφορά τους έκαναν αυτή τη συνάντηση δυνατή και φυσικά στους συνεργαζόμενους φορείς και οργανώσεις που υποστηρίζουν καθημερινά τα Άτομα με Αναπηρία.

Είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε να προωθούμε πρωτοβουλίες, να συνεισφέρουμε σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και να εξασφαλίσουμε την επιτυχή διεξαγωγή τους. Μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο δίκαιο, συμπεριληπτικό και γεμάτο ευκαιρίες για όλους». 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα