25.9 C
Arta
23 Ιουνίου 2024

Η σύγκλιση του προοδευτικού χώρου είναι πιεστικό αίτημα της κοινωνίας

Διαβάστε επίσης

Σημεία συνέντευξης της Όλγας  Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ στον Ρ/Σ Real FM και στους Ν. Χατζηνικολάου και Α. Δελλατόλα

Κατά τη ραδιοφωνική της συνέντευξη  τους δημοσιογράφους Ν. Χατζηνικολάου και Α. Δελλατόλα η Πρόεδρος της ΒτΕ και βουλευτής Άρτας  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:

Αποτιμώντας τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «άντεξε και διατήρησε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς όμως αυτό το αποτέλεσμα να συνιστά λόγο πανηγυρισμού», προσθέτοντας παράλληλα στην εξίσωση της αποτίμησης το διάστημα που προηγήθηκε το οποίο δημιούργησε συνθήκες μη ευνοϊκές έως και τραυματικές με την έλευση των διασπάσεων.   «Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι οι προσδοκίες μας ήταν υψηλότερες, επετεύχθη ο στόχος της μείωσης της ψαλίδας με το κυβερνών κόμμα», συμπλήρωσε.

Εστιάζοντας στη συνέχεια στα μηνύματα που έστειλαν οι ευρωεκλογές, η Ό. Γεροβασίλη στάθηκε στο ύψος της αποχής, σημειώνοντας ότι αποτελεί μήνυμα της κοινωνίας προς όλα τα κόμματα ότι «η πολιτική δεν έχει δώσει απαντήσεις στα προβλήματα  των πολιτών. Επαφίεται λοιπόν στο κάθε κόμμα το κατά πόσον θα εμβαθύνει και θα αναζητήσει λύσεις και απαντήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο διάστημα που ακολουθεί μέχρι τις εθνικές εκλογές έχει το χρόνο και τη δυνατότητα να χαράξει στρατηγική πειστική στους πολίτες που θα τον θέσει σε κυβερνητική τροχιά».  

«Η συζήτηση για την ενότητα της κεντροαριστεράς αναδεικνύεται ως κυρίαρχη από την ίδια την κοινωνία» σημείωσε στη συνέχεια η Βουλευτής Άρτας  απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. «Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων αποτελεί πιεστικό αίτημα των προοδευτικών πολιτών. Το ζήσαμε έντονα στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο».  

«Η ιστορική προοδευτική πλειοψηφία της χώρας είναι παρούσα με αίτημα μία νέα ενότητα που θα οικοδομήσει την εναλλακτική διακυβέρνηση. Οι όποιες προσωπικές στρατηγικές εμποδίζουν την υλοποίηση αυτού του κοινωνικού αιτήματος, σε αυτή την κρίσιμη φάση για τον τόπο, είναι μόνον απωθητικές και πρέπει να μπουν στην άκρη. Οφείλουμε εμείς που είμαστε στην ενεργό πολιτική της χώρας να προτάξουμε τις πολιτικές, εστιάζοντας στην μεγάλη εικόνα με το βλέμμα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα με στόχο πολιτική λύση προοδευτικής κατεύθυνσης. Το πιστεύω βαθιά»

«Η σύγκλιση του προοδευτικού χώρου, είναι μία δύσκολη συζήτηση αντοχής και όχι ταχύτητας. Οφείλουμε όλοι να εργαστούμε γι αυτό σκύβοντας πραγματικά στο πρόβλημα»  συμπλήρωσε η Όλγα Γεροβασίλη εκτιμώντας ότι αυτή η διαδικασία είναι το μεγάλο στοίχημα.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει λάβει αυτό το μήνυμα και ήδη εξέπεμψε μήνυμα συνεννόησης και συζήτησης στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο» είπε στη συνέχεια η βουλευτής Άρτας εκτιμώντας ότι  αυτές οι προσπάθειες θα εμβαθύνουν και θα συνεχιστούν και εκφράζοντας την ελπίδα ότι στην πορεία θα παραχθούν απαντήσεις. «Αν συμβεί κάτι λιγότερο από αυτό, αν συνεχίσουμε δηλαδή να περιορίζουμε το βλέμμα μας μόνο στον κομματικό μας εαυτό, τότε  απλά θα γίνουμε ακόμη πιο απωθητικοί για την κοινωνία, η οποία δεν διαθέτει πολλές αντοχές πια», σημείωσε κλείνοντας η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα