27.1 C
Arta
24 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο Λευτέρης Καλογιάννης

Διαβάστε επίσης

Στην ηλικία των 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο πολιτικός μηχανικός και πρώην βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Καλογιάννης, ο οποίος γεννήθηκε στους Χουλιαράδες των Βορείων Τζουμέρκων. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά στα Ιωάννινα το 1974 και έμεινε στην πολιτική ιστορία για την εμβληματική στάση του στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 1985.


Να σημειωθεί ότι ήταν από τους πρωτοπόρους επαγγελματίες στον τομέα της αντιπαροχής και στην Άρτα, όπου έκτισε τις πρώτες οικοδομές με το σύστημα αυτό, συνεργαζόμενος με πολλούς επαγγελματίες του χώρου. Πέραν των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, είτε εμφανώς, είτε στο παρασκήνιο, υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια από τους ρυθμιστές της πολιτικής ζωής των Ιωαννίνων.
Ήταν πατέρας του πρώην βουλευτή και υφυπουργού Σταύρου Καλογιάννη και της δημοτικής συμβούλου ΙωαννίνωνΤατιάνας Καλογιάννη.
Ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Ν. Βαΐτσης με ανακοίνωσή του, τον αποχαιρετά τονίζοντας: «Ο Ελευθέριος Καλογιάννης ήταν γεννημένος στους Χουλιαράδες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και έδειχνε πάντα την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για τον τόπο καταγωγής του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα