24.3 C
Arta
28 Σεπτεμβρίου 2024

Να αλλάξει η νοοτροπία του κλαψιάρη

Διαβάστε επίσης

  • Τέλειωσαν οι εκλογές, τα κόμματα πήραν το μήνυμά τους και είδαμε και έναν ανασχηματισμό που μας θύμισε το παλιό καλό «έτεκεν όρος και ώδινεν μυν».
  • Και εμείς, όπως σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας, καθώς όλοι θεωρούμε ότι είμαστε το κέντρο της Γης και κοιτάγαμε με αγωνία για να δούμε αν θα είναι κάποιος κοντινός μας, μέλος της κυβέρνησης.
  • Είδαμε ότι ο πρωθυπουργός, στην βιασύνη του έκανε κάποιες προσωπικές «εκκαθαρίσεις», και ουσιαστικά ο αριθμός του ανασχηματισμού περιορίστηκε στον αριθμό τρία και μάλιστα, τοποθετήθηκαν κυρίως Θεσσαλοί, για τους ευνόητους λόγους.
  • Από την άλλη, στα καφενεία, άρχισε η συζήτηση, γιατί δεν έβαλε από την Ήπειρο, γιατί αντικατέστησε την Γιαννιώτισα, γιατί δεν έβαλε τον Στύλιο, αν έχει σειρά ο Κυριάκης ή ο Γιόγιακας …
  • Η αλήθεια είναι ότι ο Μητσοτάκης και κάθε πρωθυπουργός δεν πολυνοιάζεται για τα θέματα της «επετηρίδας». Είδαμε πολλούς βουλευτές να υπουργοποιούνται με την πρώτη και άλλους να μένουν μόνο στης βουλής τα έδρανα όλη τους τη ζωή.
  • Μετά από τέτοιες εκλογές, πιστεύουμε ότι ο ανασχηματισμός αυτός έγινε, προκειμένου να «χυθεί αίμα» στο αποτέλεσμα της κάλπης και όχι βέβαια για να επιφέρει κάποια μεγάλη και ουσιαστική αλλαγή. Η μεγάλη αλλαγή είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβει χώρα μετά την ΔΕΘ…
  • Από την άλλη να πούμε και ένα μεγάλο μυστικό… Όλα τα ΜΜΕ αναφέρονται στις αλλαγές των κομμάτων της κεντροαριστεράς και για την κρίση της ηγεσίας τους. Άραγε δεν ισχύει το ίδιο και για τη Νέα Δημοκρατία: τόσο χαμηλό ποσοστό δεν είχε πάρει το κυβερνών κόμμα, ούτε την βαθιά περίοδο της οικονομικής κρίσης.
  • Τρίζει και η καρέκλα του Μητσοτάκη; Ε και βέβαια τρίζει και αυτό βλέπουμε σιγά και σταθερά να το εντοπίζουν όλοι με την συμπεριφορά στελεχών πρωτοκλασσάτων.
  • Οπότε εκτιμώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κάνει ένα μεγάλο come back από τον Σεπτέμβριο και μετά, προκειμένου να επαναπροσδιορίσει τον χώρο και την σχέση του με την κοινωνία και τον ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας.
  • Τι θα γίνει με τον Γιώργο Στύλιο, τον βουλευτή της Άρτας; Δεν γνωρίζουμε βέβαια, είδαμε ότι έλαβε θέσεις ευθύνης και τις διεκπεραίωσε με επιτυχία… Θεωρητικά αυτά είναι που θα κοιτάξει ο Πρόεδρος της κυβέρνησης στην επιλογή των προσώπων της επόμενης ημέρας.
  • Ας αλλάξουμε και λίγο τη θεματολογία μας: πραγματικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας μας θυμίζει μια κατάσταση συναισθηματικών παραπόνων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης συνδέουν την επιχειρηματολογία τους, με ένα μεγάλο ποσοστό προσωπικής τους συναισθηματικής κατάστασης, σε τέτοιο βαθμό, που να παρακολουθείς σοβαρά ζητήματα και να αισθάνεσαι ενοχές αν π.χ. στεναχωρήθηκε ή προσβλήθηκε ο ερωτών σύμβουλος ή ο αντιδήμαρχος…
  • «Είμαι ευαίσθητος», «είμαι οξύθυμος», «είναι προσβλητική η ερώτηση», «είναι συκοφαντική η απάντηση»…
  • Δεν γνωρίζω γιατί κάποιοι σύμβουλοι, απλά θεματάκια, τα παίρνουν επί προσωπικού; Το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν γίνεται για να αντιμετωπίσουμε τα ψυχολογικά τα δικά μας, αλλά για να λύσουμε τα προβλήματα του Δήμου, διαχειριζόμενοι την καθημερινότητα των δημοτών μας.
  • Πρέπει να αλλάξει άμεσα αυτή η νοοτροπία του «κλαψιάρη» γιατί η μεμψιμοιρία είναι κολλητική και περνάει σε όλα τα επίπεδα της τοπικής μας κοινωνίας, και όπως βλέπουμε «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»…
  • Θα πρέπει ο σύμβουλος να κάνει ευθαρσώς τις ερωτήσεις του, χωρίς να περιμένει ότι θα θιχθεί ο αντιδήμαρχος που πρέπει να απαντήσει και βέβαια ο αντιδήμαρχος που απολογείται (με την καλή έννοια, ας μην παρεξηγούμαστε, αυτήν του απολογισμού) να μην φοβάται ότι ο ερωτών θα πάρει επί προσωπικού…
  • Κατά τα άλλα είδαμε ότι: α) η γέφυρα στο ύψος του ΤΕΙ δεν πάει στις καλένδες β) θα είναι έτοιμη πλατεία Βαρθολομαίου, μέχρι την επίσκεψη του Πατριάρχη γ) γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τα αδέσποτα δ) ωριμάζονται οι μελέτες για ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων ε) θα επανασυζητηθεί το πρόγραμμα των εργασιών του OPEN MALL, το οποίο μέχρι το τέλος του 25 θα μας απασχολήσει… στ) σταμάτησαν οι κοπές στο στρατόπεδο ζ) θα μπουν δημόσιες τουαλέτες η) Για το Ειδικό Σχολείο στο Γλυκόρριζο θα ολοκληρωθεί άμεσα η μετακόμιση θ) ξεκίνησε η μελέτη οριοθέτησης Γλυκορρίζου. ι) Θέλει κόσμο για 55-61 ο Δήμος.
  • Σε μισό λεπτό σας είπα όλα τα θέματα!
  • Να αναγνωρίσουμε και την σημαντική ερώτηση του Άλκη Παπαχρηστάκη για το Επιχειρηματικό Πάρκο της Άρτας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Πραγματκά είναι ένα νέο Γεφύρι της Άρτας ή για την πραγματικότητα μια ΧΙΜΑΙΡΑ του επιχειρηματικού κόσμου της Άρτας.
  • Με την σκιά των εκλογών του Επιμελητηρίου, είναι βέβαιο ότι το αντικείμενο αυτό θα επανέλθει ιδιαίτερα έντονα στην επικαιρότητα, με αναφορές τώρα όχι στην Αυτοδιοίκηση, αλλά στον φορέα του Επιμελητηρίου.
  • Συλλυπητήρια από όλους στην εφημερίδ στην Κατερίνα Ρίζου για την απώλεια της μητέρας της.

Το ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές

Στις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κέρδισε το στοίχημα να αυξήσει τα ποσοστά του πανελλαδικά και συγκεκριμένα στον νομό Άρτας η αύξηση ανήλθε στο ποσοστό του 3%.
Όπως διαφάνηκε και από το εκλογικό αποτέλεσμα, οι πολιτικές τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκαν από τους ψηφοφόρους δίνοντάς μας τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να πορευτούμε με όραμα, ενότητα και νέες ιδέες για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ν. Άρτας ευχαριστεί τους πολίτες της Π.Ε. Άρτας που πίστεψαν και στήριξαν με την ψήφο τους το κίνημά μας, το οποίο δεσμεύεται να είναι δίπλα τους, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που ανακύπτουν σε Ευρωπαϊκό, Εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο και επιδιώκοντας την άμεση επίλυση τους.
Εκ της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ν. Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα