22.1 C
Arta
29 Σεπτεμβρίου 2024

Η Αντιπολίτευση δεν είναι το πρόβλημα

Διαβάστε επίσης

  • Η χειρότερη κατάσταση που μπορεί να βρεθεί άνθρωπος, είναι να είναι εκλεγμένος και να χάσει την πλειοψηφία και να πρέπει να βρεθεί στην Αντιπολίτευση. Εκεί είναι τώρα ο Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος έχει το mood της αίσθησης ότι είναι ακόμη δήμαρχος, από την άλλη βλέπει ότι όσα γίνονται είχαν προγραμματιστεί επί της δικής του θητείας και δεν ξέρει πως να αντιπολιτευτεί επ’αυτών…
  • Όμως αν είναι κάτι που πρέπει να παραδεχτεί κάποιος είναι ότι ο Τσιρογιάννης, πάντοτε έφερε εις πέρας ότι του ανατίθετο, τιμούσε την θέση που βρισκόταν: είχε ξαναβρεθεί στην ίδια κατάσταση, όταν από πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος, βρέθηκε να χάνει την έδρα, λόγω προσφυγής στο εκλογοδικείο.
  • Έκατσε και τότε, το ήπιε με το ζουμάκι του, εργαζόμενος ως ειδικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη, μέχρι που σχεδίασε, οργάνωσε και πέτυχε να εκλεγεί στον Δήμο Αρταίων για εννέα χρόνια δήμαρχος.
  • Και σήμερα, πάντως είναι η αλήθεια ότι μπορεί ο αρτινός πολίτης, να έχει μια στάση ακόμη κόπωσης απέναντι στον πρώην Δήμαρχο, αλλά αυτό που οφείλουμε όλοι μας να αναγνωρίσουμε, είναι ότι αντιπολίτευση υπάρχει στον Δήμο… Ο Τσιρογιάννης, δεν παρέδωσε πνεύμα, δεν το έβαλε στον αυτόματο, αλλά τείνει το τελευταίο διάστημα να εκπαιδεύει και τη νέα Δημοτική αρχή με τις συνεχείς παρατηρήσεις του.
  • Επειδή ο θεσμικός χαρακτήρας μιας πράξης είναι ο ουσιαστικός και όχι η πιθανή σκοπιμότητα, που μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή, μπορούμε ευθαρσώς να επισημάνουμε ότι μπορεί η νέα δημοτική αρχή να είναι ένα παρακλάδι της πρώην, αλλά και η αντιπολίτευση φαίνεται να έχει μεγάλη εμπειρία στον τρόπο της διακυβέρνησης, τον οποίο τώρα φροντίζει και αξιοποιεί επικοινωνιακά.
  • Και βέβαια η αλήθεια είναι ότι εμείς πρώτοι θα λέγαμε ότι καλό θα ήταν για τον Τσιρογιάννη να ρίξει τους τόνους, να αποτραβηχθεί κάπως από τον ανηλεή έλεγχο της νέας δημοτικής αρχής, που με περίσσεια σοφίας εξέλεξε ο αρτινός δημότης, αλλά από την άλλη, στην τελική, γιατί θα πρέπει να κρυφτεί πίσω από μια επικαλούμενη «εξάμηνη ανοχή»;
  • Και καλύτερος γίνεται ο Χρήστος Τσιρογιάννης όταν κάνει αντιπολίτευση, χωρίς καν να είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο… Γιατί αυτό που είδαμε προχθές, με τους δημοτικούς συμβούλους να κάνουν καίριες ερωτήσεις και τοποθετήσεις, έβγαζε «μάτι» ότι έπαιξε τρελό φροντιστήριο, αν δεν … υπήρξαν σκονάκια για την αντιγραφή.
  • Απόντος του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά … ωσεί παρόντος στην πραγματικότητα! Και εμείς είμαστε βέβαιοι ότι ο ίδιος θα παρακολουθούσε από το arta web tv και θα ψυθίριζε τα λόγια, θα κοιτούσε τις αντιδράσεις, λίγο των αντιδημάρχων, λίγο του γενικού γραμματέα, που φαίνεται να ψάχνει ακόμη τον βηματισμό του στον λαβύρινθο της δημόσιας διοίκησης, λίγο των δικών του…
  • Η Αντιπολίτευση άλλωστε δεν είναι απαραίτητα κακή… Ξέρεις ότι όταν δεν έχεις θέση εξουσίας, δεν έχεις και ευθύνες και όταν κάποιος κάνει κάποιο παράπονο, του λες «τα παράπονα στον Δήμαρχο»… Και αυτά βέβαια τα έλεγαν κάποιοι που ήταν και αντιδήμαρχοι, την προηγούμενη θητεία, δεν θα τα πει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
  • Εν ολίγοις, τον Χρήστο Τσιρογιάννη, τον εμπιστευτήκαμε στην θέση του ελέγχου, την θέση της Αντιπολίτευσης: αν είναι ένα πράγμα που κάνει, είναι να τιμάει την ψήφο του αρτινού δημότη και να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα την δουλειά που του ανατέθηκε…
  • Και βέβαια, το γλεντάει κι όλας: ρωτάει πότε το ΞΕΝΙΑ θα γίνει ξενοδοχείο, ρωτάει που πήγαν τα 8 εκατομμύρια για την γέφυρα Κεραματών, ρωτάει γιατί δεν υπάρχει τροποποίηση του έργου του OPEN MALL!!! Και το καλύτερο: γιατί μας κλέψατε την ιδέα για το θεατράκι, που δεν το είχατε στο πρόγραμμά σας.
  • Τώρα μπορεί να μας κακοφαίνεται λίγο η φάση, γιατί δεν το είχαμε ξαναδει στην Άρτα τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Αντιπολίτευση δεν πρέπει να γίνεται και με τέτοιο τρόπο… Μας θυμίζει εποχές Οικονομίδη – Γεροβασίλη, που πήγαινε η αντιπαράθεση γόνα, που οι ατάκες ήταν κορυφαίες, στο ίδιο αυτό δημοτικό συμβούλιο…
  • Από την άλλη, καιρός να χαλαρώσουμε κι εμείς λίγο. Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα δημοτική αρχή, δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται την θεσμική αντιπολίτευση, όπως κι αν η ίδια «δίνει σόου» στα δημοτικά έδρανα…. Ήδη παραμονεύουν στις σκιές, οι μόνιμοι ΞΕΝΙΑΔΕΣ, που βλέπουν ότι η συμμαχία δεν προχώρησε και είναι έτοιμοι, «τον λίθο βαλέτω»!!!
  • Αυτοί οι εξωθεσμικοί, του κουτσομπολιού και του καφενείου, των Λεσχών και των επιτροπών, δεν έχουν όρια και όρους… Και μπροστά τους, ο θεσμικός έλεγχος του Τσιρογιάννη, ομοιάζει σταγόνα στον ωκεανό!
  • «Μάνα μάνα, έλα να δεις, το δικό σου το παιδί, με διαβόλια έχει μπλεχτεί», λέει το νέο trend στο tik tok και μας θυμίζει ότι οι συμφωνίες αυτές, μας τρώνε την ψυχή! Και θα έχεις και τον Τσιρογιάννη να trollάρει το επόμενο διάστημα, με τις εξελίξεις αυτές…

Η ευθύνη της κεντροαριστεράς

Έχει ξεκινήσει ένας διάλογος, που μας φαίνεται ότι εν τη γεννέσει του δεν οδηγεί πουθενά: ο λόγος για την επικείμενη αναγκαιότητα της συνεργασίας των μεγάλων πόλων της κεντροαριστεράς. Στην πραγματικότητα αυτός ο διάλογος φαίνεται να μην ισχύει, ούτε καν ως προοπτική, καθώς τα αναφερόμενα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να επιχαίρουν για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας, παρά ασχολούνται για ενδεχόμενα συμμαχιών. Και αυτό επειδή δεν υπάρχει η διάθεση να «σπάσουν αυγά» ή για να το πούμε πιο αναλυτικά, οι ηγεσίες να κάνουν πίσω, προκειμένου να δοθεί χώρος για να αναδειχθούν τα πρόσωπα εκείνα, τα οποία θα μπορέσουν να αποτελέσουν τους εγγυητές μιας καθαρής κεντροαριστερής και προοδευτικής συνεργασίας. Τόσο από την πλευρά Κασσελάκη, όσο και από την πλευρά Ανδρουλάκη, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία προοπτική για συμμαχία σε επίπεδο ηγεσιών.

Με την απειλή του προστίμου

Είδαμε και πάθαμε κι εμείς να καθαρίσουμε ένα οικόπεδο, έπειτα από το ειδοποιητήριο που μας έστειλε ο Δήμος αρχικά και στην συνέχεια από την «απειλή» του προστίμου και πραγματικά είδαμε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για κάποιον που δεν έχει εμπειρία από ηλεκτρονικό υπολογιστή και τις «πλατφόρμες» του gov.gr να περάσει την βεβαίωση ότι καθαρίστηκε το οικόπεδό του, μέχρι και το τέλος του μήνα.
Ζητούσε ΚΑΕΚ. στοιχεία κυριότητας, στοιχεία καθαρισμού, περιγραφή εργασιών, κλπ, που στο τέλος σε έπιανε άγχος, αν θα μπορούσες να το καταφέρεις καλά το να κάνεις μια απλή πράξη, δηλαδή να δηλώσεις ότι το ακίνητό σου έχει καθαριστεί και μπορεί να γίνει σχετικός έλεγχος.
Βρεθήκαμε και με συνεργεία καθαρισμού οικοπέδων, τα οποία αυτές τις ημέρες προσπαθούν να διαχειριστούν τον χρόνο τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των οικοπεδούχων για καθαρισμό των οικοπέδων τους εντός της προθεσμίας.
Ένας δε οικοπεδούχος, μας ανέφερε και το εξής ευτράπελο… Αρχές Απριλίου, όπως κάθε χρόνο καθάρισε το οικόπεδό του, αλλά στο τέλος Μαϊου του ήρθε ειδοποιητήριο ότι πρέπει να καθαριστεί!!! Άντε και δεύτερη φορά να το καθαρίσει, αλλά αυτήν την φορά, δεν εύρισκε εργατικό προσωπικό και αποφάσισε να δανειστεί ένα χορτοκοπτικό για να καθαρίσει το ακίνητό του, προκειμένου να μην φάει 1000 ευρώ πρόστιμο!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα