21.5 C
Arta
6 Οκτωβρίου 2024

Έκκληση για συνεργασίες στο καράβι που βουλιάζει

Διαβάστε επίσης

  • «Ποιος φοβάται τον Λύκο τον κακό»; έλεγε ένα τραγουδάκι της Disney για τα τρία γουρουνάκια, τα οποία προκαλούσαν την τύχη τους.
  • Το ίδιο έλεγαν και τα κόμματα της κοινοβουλευτικής μας Αντιπολίτευσης, πριν ένα χρόνο και μάλιστα με περίσσεια αυτοπεποίθηση. Η κοινωνία όμως τους έλεγε «μην είστε υπερόπτες, οργανωθείτε όλοι μαζί, φτιάξτε γερές βάσεις, προωθήστε συνεργασίες, γιατί θα σας φάει ο Λύκος».
  • Το ένα γουρουνάκι έφτιαξε σπίτι με άχυρα, το άλλο γουρουνάκι έφτιαξε σπίτι με ξύλα… Και ήρθαν οι εκλογές του 2019, που προωθούσε τις συνεργασίες και τις συνενοήσεις και το πρώτο γουρουνάκι είπε «μια χαρά είμαι στα άχυρα… και του κακού του Λύκου, του ρίχνω εγώ μπουνιά!»
  • Έρχεται φυσάει ο κακός ο Λύκος, φύγαν όλα… Άχυρα, κορνίζες, κρεββάτια, μπαούλα, βαλίτσες. Δεν έμεινε τίποτε.
  • Θα πάω στο άλλο γουρουνάκι που έχει σπίτι από ξύλο… Τα ίδια και τα ίδια. Μέχρι που θέλησαν να πάνε στο γουρουνάκι που έφτιαξε σπίτι από τούβλα.
  • Τώρα όμως το γουρουνάκι που έφτιαξε σπίτι από τούβλα τους λέει: που είσαστε εσείς το 2019 έως 2023, που κοιτάγατε μόνο πως θα φτιάξετε τα εσωκομματικά σας και την είχατε γραμμένη την κοινωνία στα γεννητικά σας όργανα;
  • Που είσαστε εσείς όταν λέγαμε, ελάτε να φτιάξουμε τοπικές αυτοδιοικήσεις, ελάτε να κατεβάσουμε συνδυασμούς, ελάτε να κάνουμε συνεργασίες; Μόνο στην Αθήνα, το κάνατε για να κρατήσετε ένα κάστρο;
  • Που είναι οι συνεργασίες σας στην Άρτα, που είναι στην Πρέβεζα, που είναι στα Γιάννινα, που είναι στην Ήπειρο;
  • Τώρα που βουλιάζει το καράβι και κινδυνεύετε να βγείτε τριτοτέταρτοι και φοβάστε μην χάσετε τις εκλογικές σας θέσεις, θυμηθήκατε την κοινωνία, που ήθελε συνεργασίες και συνεργατικότητα.
  • Τώρα σας βολεύει η συνεργασία, επειδή καταλάβατε ότι μετά τις Ευρωεκλογές, κινδυνεύει με πολυδιάσπαση ο κεντροαριστερός χώρος και με ιταλοποίηση της πολιτικής σκηνής;
  • Πραγματικά σήμερα, αν ρωτήσεις κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στην Άρτα, τι γνώμη έχει για τις εξελίξεις στα κόμματα αυτά, το ποιο πιθανό είναι να σε διαολοστείλει… Αλλά αν κρατήσουμε και μια άλλη ανάγνωση, θα αντιληφθούμε ότι κανένας άλλος, παρά μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν ασχολείται με τις φερόμενες κινήσεις των ηγετών της κεντροαριστεράς:
  • Πρώτον: επειδή δεν αφορούν πολιτικές θέσεις και απόψεις, παρά μόνο προσωπικές μικροπολιτικές επιδιώξεις.
  • Δεύτερον: επειδή αφορούν κινήσεις ενδιαφέροντος ηγεσίας και μόνον και όχι δράσεις για τις συνεργασίες των χώρων και των πολιτικών για το συμφέρον της κοινωνίας.
  • Τρίτον και πιο σημαντικό: επειδή στοχοποιούν την Δεξιά και δεν μας αναφέρουν τι το διαφορετικό θα κάνουν από τον Μητσοτάκη ή την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
  • Ας μην κοροϊδευόμαστε. Σε μια μικρή κοινωνία όπως η Άρτα, όπου το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μας επέβαλαν δεξιά αυτοδιοίκηση, είτε στο πρόσωπο του Καχριμάνη, είτε στο πρόσωπο του Σιαφάκα, οι οποίοι ουσιαστικά ανεδείχθησαν ακόμη μια φορά, επειδή ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ και πέραν των άλλων δεν επιθυμούσαν πολιτική και αυτοδιοικητική ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (καλά είμαστε, όσοι είμαστε, όποιοι είμαστε και όσο εκλεγόμαστε), είναι ολίγον τι κοροϊδία να μιλάμε για κοινωνική ανάγκη συνεργασιών!
  • Τώρα, αν μας πείραξε ο Κασσελάκης ή ο Ανδρουλάκης, εδώ μπορούμε να γελάσουμε και μάλιστα δυνατά, γιατί τα δυο αυτά βλαστάρια της πολιτικής διανόησης, ο πάνσοφος λαός τα επέλεξε και μάλιστα έπειτα από μαζική διαδικασία, μόλις πριν λίγους μήνες…
  • Τι άλλαξε και δεν τράβηξε; Ο Κασσελάκης είναι νέος σταρ στο στερέωμα, τον λατρεύουν οι ψηφοφόροι, τον μισούν οι παραδοσιακοί αριστεροί. Ο Ανδρουλάκης, μέχρι πρόσφατα έστηνε την ΠΑΣΠ Ξάνθης, γιατί νόμιζε ότι είναι ακόμη φοιτητής…
  • Όμως αυτούς έχουμε, επειδή η κοινωνία ΑΥΤΟΥΣ επέλεξε. Δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση για να τους αλλάξουμε τόσο γρήγορα, έστω κι αν το ζήτησε ο Αλέξης ή σηκωθεί από τον τάφο του ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ζητήσει…
  • Και επειδή οι πολιτικές δεν περιορίζονται στα πρόσωπα, ας κάνουν κράτει οι Ιζνογκούντ και να δουν αν υπάρχει δυνατότητα με το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό να προχωρήσουμε σε κάτι καλύτερο, σε νέα στοχοθεσία ειλικρινούς συνεργασίας, γιατί μας βλέπω να καταλήγουμε σε υπερκομματικές κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ – Πάνος Καμμένος, έχοντας την πρόσβαση στην εξουσία που ήθελαν τα στελέχη εκείνης της εποχής και η κοινωνία από πίσω να το πίνει με το ζουμάκι της.
  • Βλέπετε, αδιέξοδα δεν υπάρχουν στην Δημοκρατία! Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να μην βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συλλογικό και όλα μπορούν να γίνουν…

Συγκινητική η ανταπόκριση

Το αφιέρωμα της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με τον Αρτινό Πισιδίας Σωτήριο (Τράμπα) τον απο Κορέας, για τον οποίον επαναλάβαμε τον χαρακτηρισμό «Διαμάντι στο στέμμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου» έτυχε ευρείας αποδοχής και ανάγνωσης, σε τέτοιον βαθμό, ώστε το σύνολο σχεδόν των φύλλων της εφημερίδας μας, να πωληθούν στα περίπτερα της περιοχής μας. Πέραν όμως των άλλων, λάβαμε πολλά μηνύματα από αναγνώστες και φίλους από όλον τον κόσμο, καθώς οι γνωριμίες του αρτινού Μητροπολίτη, δεν έχουν σύνορα.
Από την πλευρά μας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια του Γεωργίου Τράμπα (αδελφού του μακαριστού Σωτηρίου), η οποία μας έδωσε όλες τις πληροφορίες από την προσωπική ζωή του αρτινού Μητροπολίτη, οι οποίες ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά υπήρξαν χρήσιμες στο να αντιληφθεί κάποιος το μεγαλείο της προσωπικότητας.

Θόρυβος γύρω από το όνομά του…

Ο αείμνηστος Γιώργος Παπαγεωργίου έσπασε πολλές φορές τα μούτρα του στον εκλογικό στίβο. Είχε όμως την ικανότητα να επανέρχεται και μάλιστα δριμύτερος και επιτυγχάνει καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα. Η δύναμή του ήταν η Αθήνα. Πάντοτε στόχευε στον απόδημο Αρτινό, εκείνον, που ζούσε στην Αθήνα, αλλά ψήφιζε Άρτα και είχε την εκλογική του ψήφο ως πίεση για να γίνονται τα χατήρια του στην πρωτεύουσα.
Οι απόδημοι στις γιορτές και το καλοκαίρι, έρχονταν στα χωριά με το μήνυμα των εκλογών: έδιναν γραμμή π.χ. για τον Παπαγεωργίου και σιγά – σιγά δημιουργούνταν η αίσθηση της νίκης στις επόμενες εκλογές, με αποτέλεσμα να προσελκύει περισσότερους σταυρούς στην κάλπη.
Σήμερα, ο απόδημος δύσκολο να έρθει να ψηφίσει. Όμως υπάρχουν κάποιοι ακόμη στο Κολωνάκι, που συγκεντρώνονται και έχουν τον ίδιο σκοπό: να δώσουν την γραμμήτου εκάστοτε νέου υποψήφιου βουλευτή, που θα έρθει στην Άρτα και θα αποτελέσει το νικητή των εκλογών.
Τι κι αν είναι νωρίς για εκλογές, ο ιστός υφαίνεται, τα μηνύματα φεύγουν αριστερά και δεξιά και είναι βέβαιο, ότι πριν προλάβουμε να το αντιληφθούμε, θα έρθουν οι ετεροδημότες με το πουλέν της εκλογικής νίκης…
Δεν είναι η στήλη μας κρυψίνους. Ο λόγος σήμερα γίνεται για τον ειδικό συνεργάτη του πρωθυπουργού, δημοσιογράφο Γιώργο Ευθυμίου, ο οποίος βέβαια δεν το είχε κρύψει στο παρελθόν ότι ενδιαφερόταν για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Άρτα. και γι’αυτό το όνομά του ακούγεται σχεδόν πριν από κάθε εκλογική διαδικασία.
Βέβαια πριν έκανε κάποιες επικοινωνιακές μοντερνιές, που εντυπωσίαζαν μεν τους πάντα μπροστά Κολωνακιώτες ετεροδημότες μας, αλλά δεν είχαν πέραση εδώ. Σε κάθε περίπτωση, ίσως οι φίλοι του, εκτιμούν ότι τώρα είναι καλύτερες οι συνθήκες και για τον λόγο αυτόν έχει δημιουργηθεί τόσος θόρυβος γύρω από το όνομά του.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα