21.5 C
Arta
5 Οκτωβρίου 2024

Η μεγάλη επιτυχία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικου για την επίσκεψη Πατριάρχη στην πόλη μας…

Διαβάστε επίσης

Με άριστο τρόπο και με κινήσεις που θα ζήλευαν οι πρωταθλητές στο σκάκι, ο Σεβασμιώτατος Καλλίνικος ήταν εκείνος, που με τις προσωπικές του ενέργειες και τον σχεδιασμό, επέτυχε να συμπεριλάβει ο Παναγιότατος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, την Άρτα ως τόπο επίσκεψης, μαζί με την Λευκάδα και την Πρέβεζα.
Και αυτό μπορούμε να το γνωρίζουμε καταγράφοντας εκ των υστέρων τα προσεκτικά βήματα, τα οποία έκανε προκειμένου να επιτύχει έναν εκκλησιαστικό θρίαμβο, ο οποίος για την περιοχή μας είχε και θα έχει συμβολική σημασία και αξία στο μέλλον.
Από το καλοκαίρι του 2023, προχώρησε στην παραχώρηση οικοπέδου ιδιοκτησίας της Ι.Μ. Άρτας για την κατασκευή πλατείας ενώπιον του Ι.Ν. του Μαξίμου Γραικού στο τρίγωνο της Άρτας.
Μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ενώ μέχρι τότε ο κ. Καλλίνικος δεν έδινε επικοινωνιακό χαρακτήρα στις αποφάσεις του, στην συγκεκριμένη περίπτωση, προχώρησε στην δημόσια υπογραφή παραχώρησης της έκτασης και μάλιστα με φωτογράφηση, η οποία χρησιμοποιήθηκε στα δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων, επί δημαρχίας Χρήστου Τσιρογιάννη.
Στο μεσοδιάστημα από την εκλογή του Χριστόφορου Σιαφάκα, μέχρι την ανάληψη της δημοτικής αρχής, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο και απηύθυνε πρόσκληση του …επομένου δημάρχου για την επίσκεψη και στην Άρτα του Πατριάρχη, ο οποίος μέχρι τότε είχε προγραμματίσει την επίσκεψη στην Λευκάδα «των ποιητών» και την Πρέβεζα, η Μητρόπολη της οποίας υπάγεται στις νέες χώρες.
Μεθοδικά και με σοβαρότητα προχώρησε στην προεργασία εκείνη, προκειμένου η μεγάλη πλατεία μπροστά από τον Ι.Ν. Μαξίμου Γραικού να πάρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α’ και έτσι να συνδεθεί η Άρτα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο…
Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις μεγάλες αντιξοότητες που είχε η προσπάθειά του, σε έναν αγώνα δρόμου, με τον χρόνο απέναντί του, αλλά και με τα πρόσωπα εκείνα, που έχοντας διαφορετική οπτική των πραγμάτων, υπέσκαπταν αυτήν την δράση.
Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα δικαίωσε στο τέλος τον Σεβασμιώτατο Άρτης και μαζί με αυτόν όλον τον λαό της Άρτας, ο οποίος αισθάνθηκε την σημασία και την μεγάλη προσαυξημένη αξία που προσέθεσε στην περιοχή, η συγκεκριμένη δράση!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα