25.9 C
Arta
8 Σεπτεμβρίου 2024

Συνέπεια και Πολιτική

Διαβάστε επίσης

άρθρο του

Γιώργου Στύλιου

Βουλευτή Άρτας, ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία από το 2019 πολιτεύτηκε με δύο βασικές αρχές, την συνέπεια και την επαφή με την κοινωνία. Και τα δύο εκφράστηκαν από τα κεντρικά πολιτικά της συνθήματα, «Το Είπαμε. Το Κάναμε!» και το «Δίπλα στον πολίτη». Στις εθνικές εκλογές του Μαΐου του 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους πολίτες και έκανε απολογισμό όσων έργων και δράσεων ολοκλήρωσε στην πρώτη αυτή θητεία.

Μια θητεία στην οποία χρειάστηκε να διαχειριστεί μια σειρά κρίσεων, όπως η πανδημία, η ενεργειακή και γεωπολιτική αστάθεια, πολεμικές συρράξεις στην νοτιοανατολική Ευρώπη και η παγκόσμια πληθωριστική κρίση. Και το έκανε επιτυχώς, έχοντας ως πυξίδα του το καλό της κοινωνίας και το συμφέρον των πολιτών. 

Παράλληλα, παρουσίασε ένα νέο πλάνο για την επόμενη τετραετία. Μεταρρυθμίσεις και τομές στο κράτος και την οικονομία καθώς και έργα που εκσυγχρονίζουν τις υποδομές μας και αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μιας πολυπολικής Ελλάδας. Αυτής που δίνει έμφαση στην περιφέρεια και τις δυνάμεις της.

Πιστή στο τρίπτυχο: συνέπεια, σταθερότητα, αξιοπιστία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ξεκίνημα της νέας της θητείας, υλοποίησε το 50% του προεκλογικού της προγράμματος. Δίνοντας αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, στηρίζοντας το πραγματικό εισόδημα.

Αυτή η Νέα Δημοκρατία που είναι δίπλα στον πολίτη με μετρήσιμα αποτελέσματα, σήμερα καλείται να επιταχύνει τον βηματισμό της και να αναμετρηθεί με παθογένειες δεκαετιών. Προβλήματα που πολλές φορές η επίλυσή τους απαιτεί χρόνο μεγαλύτερο της τετραετίας αλλά και τις δυνάμεις ενός κράτους. Διεθνείς κρίσεις, όπως ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση, είναι ζητήματα που απαιτούν κοινές ευρωπαϊκές απαντήσεις. 

Ωστόσο, η Κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα περιθώριο τριών χρόνων -καθαρoύ πολιτικού χρόνου- για να υλοποιήσει το πρόγραμμα της και να κάνει πράξη την δέσμευσή της για μια Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και πιο ευρωπαϊκή.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εγγυητής. Έχοντας αποδείξει την προσήλωσή του στους θεσμούς, με κυβερνήσεις που ολοκληρώνουν τον κοινοβουλευτικό τους κύκλο. Διασφαλίζοντας την σταθερότητα και δίνοντας χρόνο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων όπως αυτές στον ΑΣΕΠ αλλά και την υλοποίηση έργων πνοής για την περιφέρεια.

Ειδικά σε αυτό τον τομέα ο Πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερη έμφαση. Βάζοντας σε προτεραιότητα σε αυτή τη θητεία την ολοκλήρωση εμβληματικών έργων υποδομής και αναπτυξιακών δράσεων στην περιφέρεια που διασυνδέουν τις τοπικές οικονομίες. 

Πρόσφατο παράδειγμα ενός τέτοιου έργου είναι το νέο δίκτυο ύδρευσης στους Νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας, προϋπολογισμού145€ εκατ. Μια υποδομή που με την ολοκλήρωσή της θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και θα αποτελέσει την βάση για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τα επόμενα τρία χρόνια η Νέα Δημοκρατία καλείται να δώσει λύσεις σε προβλήματα χρόνια. Γειωμένοι στην πραγματικότητα, βάζοντας το κοινό καλό πάνω από το κομματικό συμφέρον ,όπως πάντα έκανε η παράταξη μας, θα τα καταφέρουμε. 

Δημιουργώντας ένα καλύτερο κράτος, ψηφιακό, λιτό, σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό. Ικανό να εγγυηθεί την δίκαιη ανάπτυξη και να οικοδομήσει μια οικονομία παραγωγική και εξωστρεφή.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα