27.6 C
Arta
8 Σεπτεμβρίου 2024

Ανάνηψη στην ΜΕΘ… με τέσσερα κρεββάτια από Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Άρτας, καθώς αποτελεί αντικείμενο άμεσου ενδιαφέροντος για το Υπουργείο Υγείας.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια έντονη αλληλογραφία μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου της Άρτας, αναφορικά με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην κλινική της ΜΕΘ, λόγω της αδυναμίας του υφιστάμενου ιατρικού προσωπικού να ανταποκριθεί στις εφημερίες της Μονάδας με ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας, προκειμένου να υπάρξει άμεση λειτουργία της ΜΕΘ από την Παρασκευή, έστω και με μειωμένη δυναμικότητα κλινών και στα μέτρα που προτάθηκαν προβλέπονται η στήριξη της Εφημερίας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, με παράλληλη ανανέωση της επικουρικού ιατρού της ΜΕΘ, που βρισκόταν σε εκκρεμότητα. Συζητάται επίσης το ενδεχόμενο να αποσπάσουν ιατρικό προσωπικό από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων και δη από το Χατζηκώστα και το Πανεπιστημιακό.

Την Παρασκευή λοιπόν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα ανοίξει με τέσσερα κρεββάτια η ΜΕΘ, αντί της έως τώρα δυναμικότητας των επτά κλινών που είχε, μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της.

Είναι σημαντικό, ότι το θέμα πήρε μεγάλη διάσταση και υπήρξε άμεση κινητοποίηση, με την πίεση τοπικών πολιτικών προσώπων, αλλά και φορέων της υγείας της περιοχής, προκειμένου να μπορέσει να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου, παρόλα τα έκτακτα ή τακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα