20.9 C
Arta
15 Σεπτεμβρίου 2024

Γ. Στύλιος: «Ένα καλό νέο για την Άρτα! €1,2 εκατ. καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς του Νομού»

Διαβάστε επίσης

Σε πληρωμές συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ σε 1100 παραγωγούς της Άρτας προχωρά ο ΕΛΓΑ την Τρίτη 13 Αυγούστου. Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κατόπιν συνεργασίας τους. Για τον Νομό της Άρτας, οι αποζημιώσεις αφορούν κατά κύριο λόγο καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Καταβάλλονται, ειδικότερα, ποσά για ζημιές από τον παγετό του Ιανουαρίου του 2024 και από χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες που υπέστησαν οι παραπάνω καλλιέργειες το πρώτο τρίμηνο του 2024. Επιπλέον καταβάλλεται το ποσό των €50.000 για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο. Το συνολικό ποσό πληρωμών για την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται στα €2 εκατ. Στην παρούσα καταβολή περιλαμβάνεται και η εξόφληση ποσών που υπολείπονταν από ζημιές του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί πως επί Νέας Δημοκρατίας έγινε εφικτό ο ΕΛΓΑ να καταβάλλει αποζημιώσεις στους παραγωγούς εντός της ίδιας χρονιάς, όταν στο παρελθόν απαιτούνταν από δώδεκα μήνες έως και δύο έτη.  

Με αφορμή την παραπάνω πληρωμή ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Στηρίζουμε τους παραγωγούς της Άρτας και της Ηπείρου με πράξεις! Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τη συνεργασία. Αξίζει, επίσης, ένα μπράβο στους γεωπόνους και τον διευθυντή του Οργανισμού στην Ήπειρο για την ταχύτητα με την οποία εργάστηκαν για να είναι έτοιμα τα πορίσματα και να προχωρήσουν οι πληρωμές. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους για να δίνουμε λύσεις σε κάθε θέμα που αφορά τους αγρότες μας! Είμαστε δίπλα τους».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα