22.6 C
Arta
16 Σεπτεμβρίου 2024

Μάγεψαν με την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Μουσείο…

Διαβάστε επίσης

Το συγκρότημα Jeepers Creepers Band κράτησε συντροφιά στους εκατοντάδες αρτινούς που έσπευσαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας την Δευτέρα 19 Αυγούστου, για να απολαύσουν το πιο όμορφο φεγγάρι του χρόνου, την Πανσέληνο του Αυγούστου.

Οι Jeepers Creepers Band είναι ένα διάσημο jazz σχήμα που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και δραστηριοποιείται έκτοτε στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι. Η ορχήστρα ειδικεύεται στην ενορχήστρωση και επανεκτέλεση κομματιών Swing από τις χρυσές για το είδος δεκαετίες 1930 και 1940, καθώς επίσης στην παρουσίαση πρωτότυπων συνθέσεων εμπνευσμένων από την συγκεκριμένη αισθητική.

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργάνωσε και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, μεταξύ των οποίων και στην Άρτα

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από πενήντα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ άλλοι τόσοι θα παρέμειναν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Πριν από την συναυλία και κατά τη διάρκεια αυτής, το κοινό είχε την δυνατότητα μέχρι τα μεσάνυχτα να επισκεφθεί τη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και την περιοδική έκθεση «Το παιχνίδι στην Αμβρακία. Αθύρματα για παιχνιδίσματα».!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα