21.5 C
Arta
16 Σεπτεμβρίου 2024

Του κλώτσου και του … µπάτσου!

Διαβάστε επίσης

Η περίπτωση του ευρωβουλευτή Παππά αναφορικά µε το σχόλιό του για την Αστυνοµία, επανέφερε ακόµη µια φορά στο προσκήνιο την σχέση κοινωνίας και Αστυνοµίας…

Στην Άρτα, όπως σε µια φιλική συζήτηση µε ενηµέρωσαν αστυνοµικοί, η κατάσταση είναι στα όρια της, αναφορικά µε το ανθρώπινο δυναµικό. Η φουρνιά του 1995, που είχε ανανεώσει την δύναµη της αστυνοµίας, µετά την λήξη της τριακονταετούς υπηρεσίας, βαίνει προς … σύνταξη.  Στην Άρτα, µιλάµε για περίπου 40 άτοµα, που αποτελούν την ηλικία της δράσης για την Αστυνοµία της περιοχής µας.

Μετά ακολουθούν οι παλιοί συνοριακοί και οι άνδρες της οµάδας ΔΙΑΣ, ο κορµός της σύγχρονης άµεσης δράσης, που έχουν γίνει µπαλάκι της κεντρικής διοίκησης.

Το 2025, πολλοί αστυνοµικοί θα επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να εργάζονται ή να ακολουθήσουν τον δρόµο της σύνταξης. Και αυτό βέβαια δεν θα ισχύσει µόνο στην Άρτα, αλλά σε όλη την χώρα, µε αποτέλεσµα το επόµενο διάστηµα να παρατηρηθεί ένα ουσιαστικά µεγάλο πρόβληµα στην διατήρηση της αστυνόµευσης στην περιοχή.

Και η πίεση που δέχονται οι αστυνοµικοί, τόσο στον χώρο της εργασίας τους, όσο και από εξωγενείς παράγοντες και το πολιτικό κλίµα, δεν µπορούµε να πούµε ότι βοηθάει ιδιαίτερα την κατάσταση, µε αποτέλεσµα σε λίγο καιρό, αν δεν υπάρξει κάποια µεγάλη αλλαγή, να µιλάµε για ένστολους που εγκαταλείπουν την Αστυνοµία, καθώς πλέον δεν θα έχει να προσφέρει τίποτε περισσότερο σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

Τα σφαγεία.

Η µεγάλη αγωνία σε ορεινό πανηγύρι, ήταν αν  ο τοπικός σύλλογος θα προσέφερε τα παραδοσιακά ψητά αρνιά στους πανηγυριστές και αυτό λόγω της απαγόρευσης της σφαγής των αµνοεριφίων εξαιτίας της πανώλης του είδους. Τελικά, άγνωστο µε ποιον τρόπο, ο τοπικός σύλλογος προσέφερε τα ψητά στους πανηγυριστές του και µαζί µε αυτό, την χαρά του µικρού Πάσχα του καλοκαιριού, που είναι ο Δεκαπενταύγουστος.

Παρόλα αυτά, τα τοπικά επίσηµα σφαγεία της περιοχής, δεν περνάνε και τις καλύτερες ηµέρες τους. Η απαγόρευση µείωσε τον κύκλο εργασιών τους στα χοιρινά και τα βοοειδή, µε αποτέλεσµα να είναι … 85% κάτω, σε σχέση µε προηγούµενες αντίστοιχες χρήσεις.

Και βέβαια είναι και το ζήτηµα της βιωσιµότητας, καθώς την περίοδο αυτήν περίµεναν οι επιχειρήσεις των σφαγείων να έχουν µεγαλύτερη παραγωγή και εισόδηµα για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους, όπως οι µισθοί των εργαζοµένων, το ενεργειακό κόστος, τα µισθώµατα κλπ.

Έτσι εκτός από τους παραγωγούς, επλήγησαν βαρύτατα από την πανώλη και οι συγκεκριµένες επιχειρήσεις, οι οποίες βλέπουν χρόνο µε τον χρόνο τα εισοδήµατά τους να µειώνονται, λόγω των γνωστών … ελληνοποιηµένων αµνοεριφίων.

Προεκλογικό κλίµα

Το λένε πολλοί συµπολίτες µας, ότι το κλίµα µοιάζει προεκλογικό, λόγω των πολλών ανακατατάξεων στα κόµµατα, αλλά …επειδή κάποιοι άρχισαν να ράβουν τα κουστούµια (ή τα ταγιέρ) του υποψηφίου βουλευτή.

Τα βλέπουµε και εµείς τα σηµάδια, µόνο που δεν µπορούµε να αντιληφθούµε, κατά πόσο έχουν αλλάξει οι συσχετισµοί, προκειµένου να υπάρξει µια αλλαγή στο εκλογικό αποτέλεσµα.

Ως εκ τούτου, το κλίµα µόνο ζεστό το βλέπουµε, και αυτό λόγω Αυγούστου και όχι λόγω πολιτικής… Από Σεπτέµβριο, λοιπόν και βλέπουµε!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα