21.5 C
Arta
16 Σεπτεμβρίου 2024

Μαίνεται ο εσωκομματικός εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ!!!

Διαβάστε επίσης

     “ Έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες”

Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου

Στις αρχές του μήνα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,  σε μια ιδιωτική του επίσκεψη στην Πρέβεζα ,δέχθηκε από τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μια (αδικαιολόγητη κατά τη γνώμη μου) φραστική επίθεση.

Το περιστατικό αυτό ως γνωστόν βιντεοσκοπήθηκε και έκανε, μέσω του διαδικτύου και των ΜΜΕ, το γύρο της Ελλάδας, προκαλώντας ποικίλους σχολιασμούς.

Το συντονιστικό της ΝΕ προχώρησε άμεσα (και σωστά κατά τη γνώμη μου) στην καταδίκη του περιστατικού, δηλώνοντας  παράλληλα «πως τέτοιες συμπεριφορές είναι παντελώς ξένες προς το ήθος και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ».

Γι’ αυτή , την αυτονόητη ανακοίνωση του Συντονιστικού της ΝΕ, ξεσηκώθηκε, μέσω των social media, θύελλα αντιδράσεων και επιθέσεων κυρίως κατά του Συντονιστή της ΝΕ, δίνοντας προς τα έξω την εικόνα ενός κόμματος που στερείται πολιτικής και ψυχικής ενότητας.

Με αφορμή την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ μελλών και στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ, έκανα εκείνες τις μέρες μια ανάρτηση- σχόλιο, στον προσωπικό μου λογαριασμό στο FB,.

Έγραφα χαρακτηριστικά:

«Αυτά που συμβαίνουν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μια μικρογραφία της κατάστασης που επικρατεί συνολικά στο κόμμα Κασσελάκη..»

Για τη συγκεκριμένη ανάρτηση, δέχθηκα κριτική από κάποιους ΣΥΡΙΖαίους ότι “κακώς ασχολούμαι με τα εσωτερικά άλλου κόμματος”, λες και το έγραψα ως εκπρόσωπος κόμματος και όχι ως απλός πολίτης…

 Παρά ταύτα, το συγκεκριμένο σχόλιο έμελλε να είναι προφητικό.

Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο εσωτερικό του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης πανελλαδικά δικαιώνουν τις εκτιμήσεις μου και βεβαίως είναι πρωτόγνωρα και πολιτικά αποκρουστικά.

Βουλευτής, ενώ διαγράφεται δικαιολογημένα από την ΚΟ, καταφέρνει να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και κίνημα υποστήριξης του.

Γυναίκα Βουλευτής καταγγέλλει ότι δέχεται μπούλιγκ με υβριστικά, σεξιστικά και μισοαναπηρικά σχόλια, υποχρεώνοντας τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος να παρέμβει.

Βουλευτές καταφεύγουν σε εξώδικα και απειλές για μηνυτήριες αναφορές..

Κορυφαία στελέχη αλληλοκατηγορούνται δημόσια, εκτοξεύοντας ανοίκειους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα, ενώ τα trolls του διαδικτύου έχουν…. την τιμητική τους, μη αφήνοντας εκτός κάδρου ούτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Μέλη και στελέχη μαζεύουν υπογραφές ανά την επικράτεια ζητώντας από τους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας να παραιτηθούν υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη. κλπ.. κλπ…

Αποφεύγω προς ώρας να αναφερθώ σε συγκεκριμένες πρακτικές και ομαδοποιήσεις τοπικών στελεχών, ούτε στα όσα δημόσια “σούρνουν” στον Βουλευτή …

Είναι λίγο πολύ γνωστά στην τοπική κοινωνία.

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις, προσωπικά  δεν ένοιωσα ιδιαίτερη έκπληξη από τα αποτέλεσματα της χθεσινή δημοσκόπησςη της Interview, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ιστορικό χαμηλό και εμφανίζεται ως το πέμπτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, με μόλις 8,3%.

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη στο επόμενο διάστημα  και συμφωνώ με τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για νέες διασπάσεις μέχρι το συνέδριο του κόμματος.

Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης κατέφυγε στη διαπίστωση ότι: «Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς», χωρίς όμως να αναφέρει λέξη για πιθανές δικές του ευθύνες για την αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί..

ΥΓ. Το παρόν έχει γραφτεί πριν την έκτακτη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπό τον κ. Κασσελάκη, στην οποία υπήρξε «καθαίρεση» του Σωκράτη Φάμελλου και βεβαίως πριν την διαγραφή της Βουλεύτριας κ. Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα