22.6 C
Arta
18 Σεπτεμβρίου 2024

Έφυγε σε ηλικία 83 ετών ο Πέτρος Ρίζος

Διαβάστε επίσης

Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα, μια εμβληματική μορφή της τοπικής πολιτικής μας ιστορίας, ο Πέτρος Ρίζος, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την πορεία του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα.

Γεννημένος το 1941 στις Χαλκιάδες, ο Πέτρος Ρίζος, ήταν μια ανήσυχη προσωπικότητα, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Οι σπουδές του στην Γεωπονική σχολή του Μπάρι της Ιταλίας, μια περίοδος όπου η Αριστερά και ο Σοσιαλισμός επικρατούσαν στον Δημόσιο Διάλογο, συνέβαλαν έτσι ώστε να αναπτύξει μια αγωνιστική διάθεση, την οποία μετέφερε και στην πατρίδα του, όταν επέστρεψε τις δύσκολες εποχές της Χούντας.

Το 1974, ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα και γρήγορα ανέπτυξε προσωπικές σχέσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλα στελέχη του κινήματος. Το 1982 διορίζεται Νομάρχης στην Θεσπρωτία και το 1985 στα Τρίκαλα, απ’όπου παραιτείται για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους το 1989.

Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, στις εθνικές εκλογές του 1993 και την επόμενη χρονιά μπαίνει στον στίβο της Αυτοδιοίκησης, την οποία γνώριζε καλά, με το νεοσύστατο Δήμο της Φιλοθέης να του εμπιστεύεται την πρώτη και δεύτερη θητεία. Διακρίθηκε για την αγωνιστικότητά του και για το όραμα του για την περιοχή. Υπήρξε πρόεδρος Συνδέσμου Ύδρευσης Άρτας και πρόεδρος ΤΕΔΚ Άρτας, προχωρώντας στην συνεργασία των τότε Καποδιστριακών Δήμων.

Αποφασιστικός, χωρίς μισόλογα και άμεσα αντιμετώπιζε τα προβλήματα των πολιτών. Απέναντι στο κυβερνών ΠΑΣΟΚ ήταν αυστηρός και επικριτικός όταν ήταν απαραίτητο, αλλά ήταν επίσης και από τα πρόσωπα, τα οποία κράτησαν αντίσταση στην κατάρρευση του κινήματος, τις ημέρες της κρίσης…

Να σημειώσουμε ότι η κόρη του Κατερίνα, ήταν υποψήφια βουλευτής και Ευρωβουλευτής στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Πέτρος, το τελευταίο διάστημα, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του, καθώς η ασθένεια της άνοιας του είχε δημιουργήσει πολλές επιπλοκές, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να υποστεί το μοιραίο.

Συλλυπούμαστε την οικογένειά του και τους φίλους του για την απώλεια.

Η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα στην γενέθλια γη των Χαλκιάδων, σήμερα στις 5 μμ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα