19.3 C
Arta
9 Οκτωβρίου 2024

ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ OPEN MALL

Διαβάστε επίσης

Έκλεισε οριστικά την παραφιλολογία αναφορικά με το OPEN MALL ο δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, στην ενημερωτική συζήτηση του Δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με την πορεία του έργου, που εισήχθη έπειτα από αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης.
Ο Χριστόφορος Σιαφάκας, τόσο κατά την εισήγησή του, όσο και κατά την αποφώνηση της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσίασε την πραγματικότητα αναφορικά με την κατάσταση του έργου, τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος Αρταίων, στην εκτέλεση της σύμβασης με τον εργολάβο και εξήγησε ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, όπου έχει εκτελεστεί το 75% των εργασιών της εκσκαφής της πόλης, με αποτέλεσμα το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων, προκειμένου να αποφευχθεί η παράταση της ταλαιπωρίας των δημοτών, που πιθανώς θα επέφερε μια τροποποίηση της μελέτης του έργου και της γραφειοκρατικής διαδικασίας που απατείται για τον λόγο αυτόν.
Αναφορικά με τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και ιδίως του Χρήστου Τσιρογιάννη και της Βάσως Αμπελογιάννη, τις χαρακτήρισε όψιμες, αλλά ανέφερε ότι ο Δήμος Αρταίων είναι δεκτικός σε κάθε αλλαγή και πρόταση, η οποία εγγράφως θα υποβληθεί προς την Τεχνική Υπηρεσία, εφόσον αυτή την εγκρίνει χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Αρταίων και τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος του έργου, που λήγει το τέλος του 2025.
Να σημειωθεί ότι στο συμβούλιο συμμετείχε και η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Σοφία Γρύλια, η οποία και απάντησε στις ερωτήσεις τεχνικής φύσης, που ετέθησαν από τους παριστάμενους.
Στην συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Χουλιάρας, ως ετέρος της υλοποίησης του OPEN MALL , ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό και τις προτάσεις που υπέβαλλε, αλλά και ο εκπρόσωπος των μελετητών.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα