19.3 C
Arta
20 Σεπτεμβρίου 2024

Φωτογραφική Ομάδα art.A’s Φ.Ο.Α. έκθεση “μυστήριο” στην esp+ gallery Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης

Η έκθεση με τίτλο «Μυστήριο» της Φωτογραφικής Ομάδας art.A’s Φ.Ο.Α. μετά την παρουσίαση της στην Δημοτική πινακοθήκη “Γ. Μόραλης” το 2019 ταξιδεύει στην esp+ gallery στην Θεσσαλονίκη.
Μετά την έκθεση της Photobiennale στην esp+ gallery φιλοξενείται σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Ομάδα Άρτας Φ.Ο.Α. η έκθεση με τίτλο «Μυστήριο».
Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα η έκθεση «Μυστήριο» θα ανοίξει το Σάββατο 20.11.2021 και θα φιλοξενείται στην esp+ gallery μέχρι και την Παρασκευή 10.12.2021. Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση Δευτέρα με Παρασκευή 10:00-17:00. Η είσοδος είναι δωρεάν.
Λίγα Λόγια για την Έκθεση
Αν αφεθεί κανείς να παρατηρήσει τις φωτογραφίες που αποτελούν “ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΦΟΑ”, όσο κι αν οι οπτικές αφηγήσεις διαφέρουν, θα δει μια διάθεση κοινή. Αν προσέξει και το καλοσκεφτεί, θα δει πάλι ότι αυτές οι φωτογραφίες έγιναν περισσότερο για να κρύψουν, παρά να δείξουν. Κάθε άτομο έκανε τις δικές του οπτικές προσπάθειες για να καλύψει το θέμα. Καθ’ ένας με το δικό του τρόπο πάσχισε για ν’ ανακαλύψει τον τρόπο να φτιάξει φωτογραφίες που στο σύνολό τους να δημιουργούν ένα μυστικό. Με τον τρόπο αυτό έγινε κι ένα βήμα προς τη μύηση όλων των συμμετεχόντων στην Τέχνη της φωτογραφικής αφήγησης. Καθένας ανεξαίρετα, έγραψε με το δικό του τρόπο, ένα οπτικό ποίημα. Και καθώς η ποιήτρια Χλόη Κουτσουμπέλη εύστοχα αναφέρει:
Όλα τα ποιήματα κρύβουν ένα μυστικό.
Σε κάποιο στίχο υπάρχει μια καταπακτή
μια κρύπτη απόκρυφη
ένα χαλαρό πλακάκι
ή μία σάπια σανίδα
για να γλιστρήσει ο αναγνώστης στην τσουλήθρα
Καλωσορίσατε λοιπόν στο ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΦΟΑ
Αχιλλέας Νάσιος
Τοποθεσία
esp+ gallery
Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα 54625, Θεσσαλονίκη Τ: 2310 541 148

To ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου art.A

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα