21.5 C
Arta
22 Σεπτεμβρίου 2024

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά προκειμένου να διευκολύνει τους δημότες να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες που δημιουργήθηκαν κυρίως λόγω της πανδημίας, προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση ρύθμισης.
Οι αιτήσεις κατατίθενται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, προσκομίζοντας απαραίτητα ένα από τα έγγραφα των όρων υπαγωγής στην έκτακτη ρύθμιση του άρθρου 1- ΦΕΚ 961 Β/2021 (αναλυτικά αναφέρονται παρακάτω), από την Τετάρτη 26-01-2022 και έως τη Δευτέρα 28-02-2022.
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά προωθεί τη ρύθμιση μέχρι την ενεργοποίηση από το Υπουργείο Εσωτερικών της δυνατότητας κατάθεσης αίτησης ρύθμισης οφειλών μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-gr-ΕΨΠ).
Στη ρύθμιση υπάγονται οι οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί από 15.2.2020 μέχρι 30-06-2021 και οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών ρυθμίσεων από 15.2.2020 έως την 11- 06-2021 (Ν.4807/21-ΦΕΚ 96/11-6-2021).
Όροι υπαγωγής στην έκτακτη ρύθμιση οφειλών προς τους Ο.Τ.Α (άρθρο 1 ΦΕΚ961 Β΄/2021):
«Ορίζουμε ως δικαιούχους υπαγωγής στην έκτακτη ρύθμιση των άρθρων 165-172 του ν.4764/2020 ως εξής:
α). Τις επιχειρήσεις-νοµικά πρόσωπα που εντάσσονται στους Κωδικούς Αριθµούς Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ) του πίνακα που προσαρτάται ως Παράρτηµα στο ΦΕΚ 961Β/11-03- 2021
β). Τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν µια, τουλάχιστον, από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
βα). Είναι εργαζόμενοι των οποίων οι συµβάσεις εργασίας τέθηκαν ή τελούν σε αναστολή στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδηµίας COVID-19.
ββ). Είναι άνεργοι.
βγ). Ενισχύθηκαν από µέτρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξή τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19.
βδ). Είναι ιδιοκτήτες εκμισθωμένων ακινήτων των οποίων τα μισθώματα μειώθηκαν µε εντολή δημόσιας αρχής στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της».
Τρόπος καταβολής των δόσεων (άρθρο 167Ν.4764/2020 & άρθρο 110 Ν.4611/2019):
Α. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις(100 το ανώτερο) ως εξής:
Εφάπαξ καταβολή και απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής.
Με διακανονισμό σε μηνιαίες δόσεις ως εξής:
2α) Αν εξοφληθούν σε 2 έως 24 δόσεις, µε απαλλαγή κατά ποσοστό 80 %,
2β) αν εξοφληθούν σε 25 έως 48 δόσεις, µε απαλλαγή κατά ποσοστό 70%,
2γ) αν εξοφληθούν σε 49 έως 72 δόσεις, µε απαλλαγή κατά ποσοστό 60%,
2δ) αν εξοφληθούν σε 73 έως 100 δόσεις, µε απαλλαγή κατά ποσοστό 50%.
Β. Η πρώτη δόση της καταβάλλεται μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως.
Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
ΚΚΕ: ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
Σε ανακοίνωσή του η Τ.Ε. ΑΡΤΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε με θέμα «Νέες αυταπάτες προσπαθεί να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
Αμέσως μετά την κινητοποίηση των αγροτών ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση της Ολ. Γεροβασίλη στοχεύοντας να ενσωματώσει τους αγώνες που κάνουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι και του Νομού μας, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στην δική του εκλογική ταχτική της «προοδευτικής κυβέρνησης» τους «θυμήθηκε» και έβγαλε δελτίου τύπου. Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι όμως δεν ξεχνούν και ας έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 2013 όταν ο Αλ. Τσίπρας, ανεβασμένος σε τρακτέρ, τους πουλούσε ‘’φύκια για μεταξωτές κορδέλες’’.
Σήμερα κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ που έχει μεσολαβήσει, κατά την οποία γνώρισαν από πρώτο χέρι την πολιτική του, υλοποιώντας όπως και οι άλλες κυβερνήσεις τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, ψηφίζοντας μια σειρά από μέτρα που τις συνέπειές τους ζουν στο πετσί τους οι σημερινοί αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Αλήθεια ποιος δεν θυμάται την κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών, που ανέβασε στα ύψη το κόστος παραγωγής, την ώρα που η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να μπουκώνει το κεφάλαιο με απαλλαγές δισεκατομμυρίων;
Ποιος δεν γνωρίζει ότι η πλειοψηφία των αγροτών με τις συντάξεις-πείνας των 94 ευρώ, συν το ανταποδοτικό ποσό από τις εισφορές δεκάδων χρόνων, έχει καταδικαστεί να τα βγάλει πέρα με το ποσό των 340 ευρώ το μήνα.
Ποιος ξεχνάει τα μέτρα που επιχείρησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Φορολογικό το 2016, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις;
Αλλά και τώρα ως αντιπολίτευση έμεινε άφωνος και δεν στήριξε τις τροπολογίες του ΚΚΕ που αφορούσαν την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα και μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα! Γιατί αυτά τα μέτρα δεν «χωράνε» στη πολιτική υπέρ των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και αυτές της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και την ΚΑΠ δουλεύουν ψιλό γαζί τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, ότι υπάρχει διέξοδος και σωτηρία στο πλαίσιο της σημερινής αδιέξοδης πολιτικής, που δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε καταστροφική για τους αυτοαπασχολούμενους αγροτοκτηνοτρόφους. Είναι ενδεικτικό ότι την τελευταία δεκαετία έχουν ξεκληριστεί και εγκαταλείψει πάνω από 100 χιλιάδες βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι.
Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες να μην περιμένουν λύσεις από τα πάνω και από «σωτήρες» έξω από τους αγώνες γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, τους υπάρχοντες Αγροτικούς Συλλόγους και να συγκροτήσουν καινούργιους δυναμώνοντας την Ομοσπονδία και το αγωνιστικό αγροτοκτηνοτροφικό κίνημα. Σε πανελλαδικό συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να δώσουν τη μάχη για την επιβίωσή τους ενάντια στο αστικό κράτος και τις εκάστοτε κυβερνήσεις που στηρίζουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών κερδίζοντας νέες κατακτήσεις, ουσιαστικές ανάσες όπως έγινε και με το αφορολόγητο. Να συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα που ξεκίνησαν δημιουργώντας όρους και προϋποθέσεις για την μαζική προσέλευση με τα τρακτέρ τους στην Γέφυρα της Άρτας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/2 στις 11 π.μ.
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ
Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι αθλήτριες της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΣ, εκφράζουν τα θερμότατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος στυλοβάτη της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ Παντελή Παντελιάδη, μεγάλου χορηγού και συμπαραστάτη της γυναικείας ομάδας Χάντμπολ.
Το Δ.Σ. αποφασίζει

  1. Τιμώντας την τεράστια προσωπικότητα του άξιου επιχειρηματία στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στην Αρτα (ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΠΥΛΑΙΑ), να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
  2. Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤOY AIAΝΤΑ ΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές και οι αθλητές της ομάδας μας, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά στην οικογένεια του εκλιπόντος κ. Παντελή Παντελιάδη, του σημαντικού Έλληνα επιχειρηματία, ιδρυτή του ομίλου ΜΕΤΡΌ και του ομίλου ΟΠΤΙΜΑ, στον οποίο ανήκει και η γαλακτοβιομηχανια «ΗΠΕΙΡΟΣ» με έδρα στον Αμμότοπο Άρτας.
Η συνεισφορά του στην ανάπτυξη της περιοχής είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και η στήριξή του στον τοπικό αθλητισμό σημαντική.
Εύχοματε στην οικογένεια και τους οικείους του δύναμη και κουράγιο.

ΕΦΥΓΕ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΠΙΑΝΑ
Πλήρης ημερών σε ηλικία 97 ετών ο συμπολίτης μας από τα Λεπιανά Γεώργιος ΔΗΜΟΣ, αφήνοντας πίσω του την γυναίκα του Βασιλική, τα παιδιά του Κώστα Δήμο και Φρίντα Γεωργοπούλου.
Ο Γεώργιος ΔΗΜΟΣ ήταν ένας ευγενής άνθρωπος, δημιουργικός και πάντοτε αισιόδοξος για την ζωή. Έφυγε ως συνταξιούχος του ΚΤΕΛ, αλλά καθιερώθηκε στην αγορά της Άρτας ως ένας ικανός και έντιμος μάστορας, ο οποίος έκανε τις εργολαβίες του με μεράκι και χαμόγελο.
Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα είναι με την αγαπημένη του εγγονή Βαλέρια Γεωργοπούλου, η οποία σήμερα είναι ασκούμενη δικηγόρος στην Άρτα.
Συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΚΟΥΦΑΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης « O ΣΚΟΥΦΑΣ», σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο για τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2022 στην Άρτα. Το συνέδριο έχει ως θέμα: «Από την Καταστροφή στην Αναγέννηση: 100 χρόνια από το 1922» και τελεί υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα