21.5 C
Arta
22 Σεπτεμβρίου 2024

Στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα οφείλονται οι διακοπές στο ορεινό δίκτυο

Διαβάστε επίσης

Από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκας, δόθηκε η υπ’ αριθμ.: 3836/107/18-02-2022, απάντηση σε αναφορά που κατέθεσε, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας, μετά από επιστολές του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Στην αναφορά του ο κ. Γκόκας είχε τονίσει τα προβλήματα που δημιουργούν οι συνεχείς διακοπές ρεύματος στην περιοχή, τόσο στις Δημόσιες Υπηρεσίες και στα σχολεία, όσο και στις οικίες και στις επιχειρήσεις. Όπως και στα αντλιοστάσια του Δήμου, με αποτέλεσμα ταυτόχρονα με τη διακοπή ρεύματος να διακόπτεται και η παροχή νερού, καθώς προκαλούνται βλάβες και στα αντλιοστάσια, πέρα από τη διακοπή λειτουργίας τους.
Επιπρόσθετα είχε σημειώσει ότι λόγω των συνδέσεων, οι οποίες δεν έχουν διαχωριστεί ανά τοπικό δίκτυο, σε κάθε διακοπή ρεύματος γίνεται ταυτόχρονη διακοπή σε πολλές περιοχές μαζί. Ωστόσο, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και του Δήμου το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.
Κατά την απάντησή του ο Υπουργός, κ. Κ. Σκρέκας, διαβιβάζει το υπ’ αριθμ.: 3621/1-2-2022 έγγραφο της εταιρίας «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.» σύμφωνα με το οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αν. Μάνος, αναφέρει ότι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, οφείλονται στα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν ανά διαστήματα στην περιοχή και το γεγονός ότι το δίκτυο είναι εναέριο και μεγάλου μήκους, το καθιστά ευάλωτο σε βλάβες.
Επίσης, ο κ. Μάνος, αναφέρει ότι για την Π.Ε. Άρτας έχει προγραμματισθεί νέο διασυνδετικό δίκτυο μέσης τάσης μήκους δύο (2) χιλιομέτρων για τη διασύνδεση Μηλιανών – Μεσοπύργου και ότι εντός του 2022 θα εγκατασταθούν τέσσερις (4) τηλεχειριζόμενοι διακόπτες φορτίου για την καλύτερη διαχείριση του φορτίου στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη. Τέλος ο κ. Μάνος διαβεβαιώνει ότι η αρμόδια Μονάδα του ΔΕΔΔΗΕ στην Π.Ε. Άρτας πραγματοποιεί όλες τις απαιτούμενες συντηρήσεις σε όλα τα δίκτυα Μέσης και Χαμηλής Τάσης της περιοχής.
Ο κ. Γκόκας επισημαίνει με δήλωσή του ότι όλα αυτά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν στην πράξη, να προχωρήσουν σύντομα, μαζί και με άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη, όπως και άλλες περιοχές του Νομού, εξακολουθούν να έχουν προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος και να ταλαιπωρούνται πολίτες και επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα