14.8 C
Arta
30 Απριλίου 2024

Αιρετικές… δράσεις στο καράβι της Μητρόπολης Άρτας;

Διαβάστε επίσης

Αίσθηση στους πιστούς που παρακολούθησαν, προκάλεσε την Κυριακή 14 Αυγούστου το κήρυγμα του ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου Γλυκορρίζου, αναφορικά με δράσεις και ενέργειες κληρικών στην περιοχή της Άρτας, οι οποίοι προκειμένου να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για την λειτουργία της εκκλησίας, ζητάνε από τους πιστούς να πραγματοποιούν τις ιερές λειτουργίες στις οικίες τους ή σε κάθε περίπτωση εκτός των ναών.
Είναι μια περιγραφή, που πραγματικά, μας σηκώνει την τρίχα γιατί κάτι τέτοιο, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, φαντάζει ευθύ πλήγμα κατά του δόγματος τουλάχιστον της Ορθόδοξης Εκκλησίας και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι σειρήνες των αιρέσεων, έχουν εξεύρει πεδίον δράσης μεγάλο, μέσα από τα social media και το διαδίκτυο.
Χωρίς σε καμία περίπτωση να μειώνουμε την σοβαρότητα του κηρύγματος, το οποίο με θέρμη έλαβε χώρα και προβλημάτισε όλους τους παρευρισκομένους, καλό θα ήταν η Ιερά Μητρόπολη Άρτας δημόσια να τοποθετηθεί και να δημοσιοποιήσει, στα πλαίσια βέβαια του νομίμου, ποιες τέτοιες περιπτώσεις έχει καταγράψει, προκειμένου να μπορεί το πλήρωμα της Επισκοπής μας, να προσέχει και να αντιμετωπίσει πιθανές …κακοτοπιές, που είναι αντίθετες στο δόγμα μας.
Να αναφέρουμε δε, ότι σύμφωνα με το κήρυγμα, οι αναφερόμενοι κληρικοί, εξηύραν αφορμή από τις αλλαγές που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του κορωνοϊού (όπως η πρόωρη Ανάσταση κλπ), προκειμένου να στοχοποιήσουν τόσο την Εκκλησία, όσο και την Μητρόπολη της Άρτας, υποστηρίζοντας ότι … παραβίασαν την Παράδοση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ: Διαβάστε την απάντηση του π. Αντώνιου Ψαραδέλλη

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα