12.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

ΑΜΕΣΑ ΧΡΗΜΑ ΣΕ 4500 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

Η ανάρτηση των επιχειρήσεων που είναι δικαιούχες αποζημίωσης, έχει ήδη ολοκληρωθεί και οι πληρωμές θα αρχίσουν άμεσα.
ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: «Θα είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που μέσα στον Απρίλιο θα κάνει πληρωμές, ενώ οι άλλες Περιφέρειες θα αρχίσουν να πληρώνουν στο τέλος Μαΐου»
Ευχάριστη προοπτική για τους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι πρόκειται να επιχορηγηθούν με ποσό που αγγίζει το 50% των εξόδων που έκαναν κατά την διαχειριστική χρήση του 2019.
Θα ακολουθήσει η εξέταση των ενστάσεων, η οποία δεν θα επηρεάσει όμως τη διαδικασία επιχορήγησης των επιχειρήσεων που έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση (από το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020) με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 45.000.000 ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις που θα δικαιωθούν στις ενστάσεις τους υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί επιπλέον ένα εκατομμύριο ευρώ

Πάντως η ευχάριστη είδηση για την αγορά της Άρτας φαίνεται να είναι η είδηση ότι περίπου 4.500 θα είναι οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις της Ηπείρου οι οποίες επιχορηγούνται ως πληγείσες από την πανδημία covid-19. Η ανάρτηση των επιχειρήσεων που είναι δικαιούχες αποζημίωσης, έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ότι η βάση της αξιολόγησης κινείται στο 20(-) και όπως είπε οι πληρωμές θα αρχίσουν άμεσα. «Θα είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που μέσα στον Απρίλιο θα κάνει πληρωμές, ενώ οι άλλες Περιφέρειες θα αρχίσουν να πληρώνουν στο τέλος Μαΐου», τόνισε ο κ. Καχριμάνης. Αυτή είναι σαφώς μια ευχάριστη προοπτική για τους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι πρόκειται να επιχορηγηθούν με ποσό που αγγίζει το 50% των εξόδων που έκαναν κατά την διαχειριστική χρήση του 2019. Να σημειωθεί ότι συνολικά είχαν υποβληθεί περίπου 8.500 αιτήσεις- φάκελοι, με τις απορριπτικές αποφάσεις να ανέρχονται σε 447. Θα ακολουθήσει η εξέταση των ενστάσεων, η οποία δεν θα επηρεάσει όμως τη διαδικασία επιχορήγησης των επιχειρήσεων που έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση (από το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020) με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 45.000.000 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις που θα δικαιωθούν στις ενστάσεις τους υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί επιπλέον ένα εκατομμύριο ευρώ, τα οποία θα διατεθούν πέραν των εγκεκριμένου ποσού των 45 εκ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Διαβάστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

Τελευταία Νέα