12.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ

Η υπόθεση της ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ αφορά την πορεία μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που αισθάνηθηκαν απόγνωση από το γεγονός ότι έχουμε μια λίμνη ιδιαίτερης ομορφιάς που συνδέει το Τζουμέρκο με το ξηροβούνι, την Άρτα με τα ορεινά και παρόλα αυτά δεν είχαμε όχι απλώς την ανάπτυξη που είχαν οι άλλες αντίστοιχες περιοχές της χώρας, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να έχουμε την στοιχειώδη πρόσβαση.
Λίγοι άνθρωποι, που σήκωσαν στην πλάτη τους την αδιαφορία μιας ολόκληρης κοινωνίας που επί σαράντα και πλέον χρόνια περιμένουν το αυτονόητο να έρθει ουρανοκατέβατο. Όλοι μας παρακολουθήσαμε την πορεία της ομάδας των πολιτών, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση: οι απόψεις τους μεταφέρθηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό σε κάφε επίπεδο, από τον δρόμο και το καφενείο, έως τα υψηλά κλιμάκια, υπουργούς, επιμελητήρια και φορείς. Και πάντοτε στεκόταν ακούραστοι απέναντι στην αδιαφορία και τον ωχαδελφισμό. Πάντοτε όμως έλπιζαν ότι θα βρουν τρόπο κάπου να πατήσουν. Και η αρχή έγινε με την ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας Βασίλη Ψαθά, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι η ΔΕΗ, όπως είχε υποχρέωση δυνάμει μιας σχετικής Κ.Υ.Α., ανέθεσε μια τεχνική έκθεση σε ομάδα μελετητών, η οποία ήταν στην διάθεση της Περιφέρειας. Αυτό ήταν και το θεϊκό δώρο της επιτροπής, η οποία για πρώτη φορά από όταν άρχισε τον αγώνα της, είχε στα χέρια της μια πυξίδα, έναν χάρτη πάνω στον οποίο θα μπορούσε να βασιστεί προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για προωθήσει το θέμα. Η τεχνική έκθεση είναι και ένα έγγραφο, βάσει του οποίου μπορείς να παρουσιάσεις στις υπηρεσίες, να συγκρίνεις τις καταστάσεις και να προτείνεις δράσεις. Αυτό ήταν και ένα κίνητρο προκειμένου φορείς, όπως το Επιμελητήριο να αντιληφθούν την δυνατότητα πλέον της υπόθεσης και την δυναμική της ανάπτυξης της λίμνης Πουρναρίου και να υποστηρίξει θεσμικά την κίνηση. Ξεκίνησε λοιπόν πλέον μια επίσημη κίνηση, που ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που τελικά θα έχει, δίνει το μήνυμα της ανάγκης η κοινωνία και οι πολίτες της να παίρνουν στα χέρια τους την τύχη αυτού του τόπου, να κυνηγάνε τις δυνατότητες που παρουσιάζονται και να επιδιώκουν το καλύτερο για το μέλλον της περιοχής και των κατοίκων της.

Διαβάστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

Τελευταία Νέα