Ο Βαγγέλης ΧΟΥΛΙΟ είναι ο master chef της καρδιάς μας. Δεν είναι βέβαια γνωστός στην Άρτα μόνο από το reality μαγειρικής, όπου έκανε δυο εντυπωσιακές προσπάθειες να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, αλλά χρόνια επαγγελματίας στην εστίαση της Άρτας, αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς έχει δώσει το δικό του στίγμα στην διασκέδαση. Την αγάπη του για την μαγειρική και το καλό φαγητό, ο Βαγγέλης δεν την εξαρτά μόνο από την συμμετοχή του σε ένα reality και για τον λόγο αυτόν, συμφώνησε να παρουσιάσει στην εφημερίδα μας, δυο πιάτα που κατά την γνώμη του θα ήταν επίκαιρα για να τα καταναλώσουμε μετά το Πάσχα. Δυο εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα και με τον χρόνο, αλλά και με τον τόπο, καθώς ιδίως το κυρίως πιάτο είναι αρτινή, ντόπια συνταγή.
Ευχαριστούμε πολύ τον Βαγγέλη, για τον χρόνο που διέθεσε προκειμένου να μοιραστεί μαζί μας τις δημιουργίες του και πάνω απ’όλα να μας δώσει νόστιμες ιδέες για τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και μια πρόγευση της εστίασης που ανοίγει…
ΑΡΝΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ
Αρνί φρικασέ με χορταρικά…
Συνταγή:1 κιλό αρνί α/ο 2 μαρούλια.,καυκαληθρες,1 ματσάκι ανιθο, 1 ματσάκι μάραθο, 2 κρεμμύδια ξερά 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ζωμό λαχανικών,λάδι αλάτι, πιπερι, αλεύρι… Για το αυγολέμονο 2 αυγά χτυπημένα με λεμόνι κ λίγο αλεύρι…
Εκτέλεση σωταρομε το κρέας αφού το έχουμε αλατοπιπερωσει κ αλευρωσει σε τηγάνι με ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σωταρουμε το κρεμμύδι το ξερό με λίγο λάδι στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας κ αφού σωταριστουν σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί κ ζωμό λαχανικών αν δεν υπάρχει έτοιμος βάζουμε έναν κύβο λαχανικών η σκόνη…
Προσθέτουμε λίγο νερό χαμηλή φωτιά για 1 ώρα κ ένα τέταρτο να βράσει…
Στην συνέχεια δοκιμάζουμε το κρέας αν έχει γίνει κ βάζουμε τα χορταρικά μας για ένα τέταρτο να βράσουν όλα μαζί…. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο κ ενσωματώνουμε με λίγο ζεστό για να μην μας κόψει το αφαιρούμε από την φωτιά κ ανακατεύουμε λίγο σιγά σιγά…
Παν-κέικ γιαουρτιού με μαρμελάδα μήλου και κανέλλα
Θα φτιάξουμε τώρα και ένα γλυκάκι, ένα Παν-κέικ γιαουρτιού με μαρμελάδα μήλου και κανέλλα….
Συνταγή για παν-κέικ 1 ποτήρι γάλα φρέσκο, 2 αυγά, 1κ.γ.μπεικιν,30 γραμ. μαργαρίνη λιωμένη,100 – 150 γρ. αλεύρι να είναι ένα παχύρευστη ζύμη την αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά σε τηγάνι που το έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς βάζουμε μια κουτάλα μείγματος στο κέντρο κ το αφήνουμε 1 λεπτό και γυρίζουμε από την άλλη για ένα λεπτό το τηγάνι μας να είναι σε χαμηλή φωτιά σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι μαρμελάδα μήλου για ντεκόρ μπορούμε να βάλουμε κ μήλο κομμένο κ πασπαλίζουμε με κανέλα….